کلام امام علی(ع) منشور مبارزه با تبعیض و زیاده خواهی است/ پیروان امیرالمؤمنین حامیان مستضعفان و محرومان عالم هستند
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین در جمع دانشجویان عراقی و سوری دانشگاه امام خمینی (ره) گفت: پیروان امیرالمؤمنین (ع) حامیان مستضعفان و محرومان عالم هستند.
آیتالله عبدالکریم عابدینی در جمع دانشجویان سوری و عراقی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) اظهار کرد: مستضعفان جهان هیچ کسی را مانند امیرالمؤمنین (ع) حامی و پشتیبان خود نداشته و ندارند و هر چه حمایت از مستضعفان میشود، بنیانگذارش امام علی (ع) است.
وی تصریح کرد: کسی که باعث شده است جهانیان این حقیقت را از قرآن و پیروان قرآن، امام علی (ع) و پیروان حضرت انتظار داشته باشند، حمایتهایی است که امیرالمؤمنین (ع) از مستضعفان و محرومان عالم داشتند.
امام جمعه قزوین با بیان اینکه کلام امام علی (ع) منشور مبارزه با تبعیض، مبارزه با زیادهخواهی، فقر و فلاکت است، ابراز کرد: وقتی به امیرالمؤمنین (ع) خبر میرسد در استان انبار دشمنان زینت آلات یک زن مسلمان و یک زن یهود را ربودهاند و بدون اینکه خونی از دشمن ریخته شود و بلایی به سر او بیاید، گریختهاند بسیار ناراحت شد.
وی افزود: امام علی (ع) درباره این واقعه فرمودند این زن یهودی، در حمایت از مسلمین بود و مسلمین باید امنیت او را تأمین میکردند و حال که این اتفاق افتاده اگر کسی با شنیدن این خبر از غصه بمیرد، جای سرزنش و تعجب ندارد.
آیتالله عابدینی به چند فراز از وصیتنامه امیرالمؤمنین (ع) پرداخت و یادآور شد: نامه 31 نهجالبلاغه بسیار تماشایی است و یکی از منابع شناخت خود حضرت نیز محسوب میشود و باید با دقت مورد بررسی پیروان حضرت قرار گیرد.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: حضرت میفرمایند من در تاریخ گذشتگان سیر کردم، آنچنان که گویی یکی از آنها هستم و با آنها زندگی کردهام. امیرالمؤمنین (ع) فقط از گذشته نمیگوید بلکه از آینده نیز میگوید و در یکی از بیاناتشان از حال مردگان سخن میگوید و از اوضاع و شرایط مردگان خبر میدهد.
وی خاطرنشان کرد: امام علی (ع) میفرمایند اگر به مردگان اجازه سخن گفتن داده شود، به شما خبر میدهند که بهترین چیزی که میتوانید در قبر با خودتان همراه داشته باشید، تقواست و هیچ توشهای بهتر از آن به مدد انسان نمیرسد.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین با بیان اینکه امیرالمؤمنین (ع) درباره جان دادن نیز سخن گفته است، اظهار کرد: کسی نمیداند قبل از جان دادن چه اتفاقاتی میافتد اما این کار امام علی (ع) است که پیش از شهادتشان از حالات مرگ آگاهی داشته است.
آیتالله عابدینی تصریح کرد: در خطبه 109 نهجالبلاغه میفرمایند وقتی عزرائیل را ملاقات میکنیم معلوم میشود لحظه جان دادن فرا رسیده است و حضرت درباره آن لحظه سخن میگوید زیرا حضرت به یقین کامل رسیده و اگر تمام پرده نیز کنار برود و قیامت نیز برپا شود، بر یقین امام علی (ع) ذرهای افزوده نمیشود و او از همه چیز آگاه است.
وی بیان کرد: حضرت لحظه جان دادن را غیر قابل توصیف میداند و آن را لحظه بسیار سخت و دشوار معرفی میکند. حضرت می فرمایند انسان همین که میفهمد عزرائیل آمد، رنگش دگرگون میشود، دست و پایش سست میشود، زبانش بند میآید، اما عقلش کار میکند، گوشش میشوند و چشمش هم میبیند.
امام جمعه قزوین گفت: امام علی (ع) میفرمایند آن موقع فکر میکند که عمرش را کجا گذرانده و روزهایش را چگونه سپری کرده است. امروز در هر شرایطی هستیم باید ببینیم چه تحولی در خودمان ایجاد کردهایم و چقدر با قرآن، اسلام، دین و اولاد علی (ع) آشنا شدیم.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین عنوان کرد: امیرالمؤمنین (ع) رسیدن به مقصد را با صداقت ممکن میداند و تأکید میکند با حیله، نفاق، نیرنگ و دورویی محال است انسان به جایی برسد و حضرت هیچ سپری را محکمتر از صداقت نمیداند و میفرماید هر کسی قوانین نظام هستی را بداند، نیرنگ به کار نمیبرد.
وی خاطرنشان کرد: حضرت از زمانه خودشان گلایهمند هستند و میفرمایند متأسفانه در زمان ما اکثر مردم حیله و نیرنگ را زرنگی میدانند، خدا نابودشان کند. مؤمن هم بخواهد حیله و نیرنگ به کار گیرد میتواند اما اصول انسانی و دینی مانع این کار میشود.
آیتالله عابدینی با بیان اینکه امام علی (ع) و نهجالبلاغه شرح صدر پیغمبر (ص) است، گفت: امیرالمؤمنین (ع) و نهجالبلاغه حضرت در شرح صدر بودنِ آن چه که پیغمبر (ص) میخواست، ویژه و خاص است. آیه آیه قرآن شرح صدر پیغمبر (ص) است و تمام نهجالبلاغه شرح صدر است.