کرامت، شالوده شخصیت انسان است/عصبانیت توهین کنندگان، به دلیل فتح القلوب بودن قرآن و پیامبر(ص) است/ اساس تعالیم حوزه های علمیه، باید قرآن باشد
نماینده ولی فقیه در استان قزوین گفت: کرامت، شالوده شخصیت انسان است و پیغمبر با وصف کریم بودن، قرآن را به ما انسانها هدیه می دهد.
آیت الله عابدینی نماینده ولی فقیه در استان قزوین در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید حوزه های علمیه خواهران برگزار شد؛ ضمن عرض تسلیت ایام سوگواری سیدالشهدا(ع) و ایام رسالت سنگین حضرت سجاد(ع) و حضرت زینب(س) بیان کرد: در آیه ۱۱۹ سوره مبارکه توبه خداوند متعال از همه ما به صورت جدی و محکم و روشن دعوت کرده و سواستفاده و تکلیف گریزی در آن وجود ندارد.
وی گفت: این آیه ما را پای سخنان امام حسین(ع) در محل فرمانداری مدینه می برد که بنا به دعوت والی مدینه به آنجا رفت و در آن مجلس به امام حسین پیشنهاد بیعت داده شد. امام حسین(ع) در آن فضا صادقین و غیرصادقین را در دو جبهه به وضوح نشان داد و وقتی پیشنهاد بیعت داده شد امام حسین(ع) با اشاره به پیشینه الهی خود و نیز با اشاره به شخصیت و پیشینه یزید فرمود آیا ما صادقین هستیم یا یزید که به ناحق خون می ریزد؟
آیت الله عابدینی اظهار کرد: امام حسین در این مجلس بیان نکرد که با یزید بیعت نمی کند بلکه همانند همان آیه ۱۱۹ توبه، امام حسین نیز راه تکلیف گریزی را بر ما بست. یعنی نشان داد که در امر دین کسانی هستند که دلسوز دین بوده و صداقت دارند و خود را فدای دین می کنند و در مقابل کسانی هستند که با دین کاری نداشته و اگر هم کاری دارند به نفع دنیای خود از آن بهره برده و در واقع دین ابزار دنیوی آنهاست و بسیاری از ما در معرض این خطر هستیم.
امام جمعه قزوین با اشاره به اینکه دین برای برخی ابزار دنیوی است تصریح کرد: این گونه افراد از دین برای دنیا بهره برده، سفره آنها با دین تامین می شود و عزت و آبرو، احترام مردم را از دین به دست آورده و در واقع این افراد از دین حمایت نمی کنند بلکه برای امور دنیا از آن بهره می برند.
وی با اشاره به معنای کلمه «عباد» و «عبید» اضافه کرد: معمولا «عباد» به معنای بندگان و «عبید» به معنای بردگان معنا می شود و گاهی «عبید» برای نشان دادن تذلل بندگی است و هرگاه سخن دنیا پرستی، ذلت، خود را به دنیا فروختن و دین را نادیده گرفتن می شود، اشاره به عبید است. امام حسین در آن مجلس فرمودند «الناس عبید الدنیا»، اینها برده دنیا هستند که برای دنیا، دین را می فروشند.
آیت الله عابدینی با اشاره به سخنان امام حسین(ع) خطاب به لشکر«حر» خاطرنشان کرد: دین لق لقه زبان دین فروشان است و تا زمانی که زندگیشان بر روال خوبی است و دین منافعشان را تامین می کند با دین زندگی می کنند اما اگر امتحانی پیش آید، دین را می فروشند و مرزهای بین کفر و ایمان، شرک و ایمان، نفاق و ایمان در این زمان مشخص می شود.
اتکا به آمریکا یعنی تحمیل خسارات سنگین بر جامعه
وی ادامه داد: وقتی صحبت از سیاست می شود ممکن است یک نفر طرفدار امریکا، یک نفر مایل به مذاکره با آمریکا بوده و یا یک نفر بگوید اگر در برجام با روی خوش با آمریکا برخورد کنند همه چیز حل می شود، اما اینها خسارات سنگینی به دنبال دارد و اینجا دیگر بحث طرفداری از آمریکا مطرح نیست بلکه مهم، بحث سنخیت با دین و ولایت است. خداوند به این عده نشان داد که اینگونه نیست و در این صورت ملت، ضررهای سنگینی را به دلیل این اتکا بیجا متحمل می شدند.
آیت الله عابدینی با اشاره به آیه ۱۱۱ سوره هود که از انسان می خواهد به ظالم و ستمکار تکیه ندهد اظهار کرد: از صادقین فاصله نگیرید و به ستم کاران نپیوندید که اگر این کار را کنید حیثیت، آبرو، شرف و انسانیت شما در آتشِ تکیه گاه نامعلوم می سوزد. نمونه بارز این آیه صدام است که به آمریکا و اروپا تکیه داشت و این کشورها باهم، صدام و حیثیت و شرف و آبروی وی را به آتش کشیدند و این تفسیر در شعله های بغداد که به آسمان می رسید، مشهود بود.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: در تفسیر کوتاه ترین آیه سوره مبارکه توبه، ایمان، تقوا و صداقت بخوبی بیان شده است. اگر پیروان قرآن و اهل بیت باهم متحد شده و دغدغه دین را داشته باشند قطعا خداوند متعال به آنها عنایت ویژه خواهد داشت.
وی با اشاره به مصائب اهل بیت اظهار کرد: اختتامیه کار امام حسین(ع) در عاشورا، افتتاحیه کار حوزه های علمیه است. امام حسین(ع) در ساعات آخر عمر شریف خود و در شب عاشورا، پس از حمد و ثنای الهی و بیان اینکه با نبوت به خاندان رسول الله(ص) کرامت بخشید، به فرزندان و صحابه خود و امروز به حوزه های علمیه، نشان می دهد که اگر به راه انبیا نروید هیچ وقت به مقصد کرامت نمی رسید.
سردار سلیمانی و شهدا، نمونه انسان با کرامت هستند
آیت الله عابدینی اضافه کرد: قرآن، کتاب کرامت است و اگر از انبیا و سنت، اخلاق و رفتار آنها بهره نبرید و دغدغه هایتان، دغدغه های آیات قرآنی نباشد، کرامت نمی یابید و نشانی کرامت، انبیا، کتاب آسمانی و آموزه های دینی است. خداوند می فرماید دنیا را برای آدم و آدم را برای عبادت و عبادت را برای تقوا آفریدم که عرصه های مختلف عبادت به تقوا باز می گردد. کرامت شالوده شخصیت انسان است و پیغمبر با وصف کریم بودن، قرآن را به ما انسانها هدیه می دهد.
امام جمعه قزوین اضافه کرد: شخصیت های بزرگی برای مفهوم کرامت وجود داشته اند که شهید بابایی، سردار سلیمانی و شهدا از این شخصیت ها هستند که کرامت را برای ما تفسیر کردند.
وی افزود: اساس تعالی حوزه های علمیه باید قرآن باشد. هرکتابی در حوزه ها خوانده می شود برای درک مبانی فقهی قران، مفاهیم استدلالی و اعتقادی قرآن است و هر کاری می کنیم باید برای درک مفاهیم قرآن و نیز انس با قرآن باشد و در این بین، هر چه انسان ها پاکتر باشند به اندازه پاکی خود قرآن را می فهمند.
توهین کنندگان، جاهلان دوران جاهلیت هستند
آیت الله عابدینی با اشاره به هتک حرمت روزنامه فرانسوی به پیامبر اعظم بیان کرد: اهانت به ساحت پیامبر اکرم(ص) را محکوم می کنیم. ما از این دشمنان تعجب نمی کنیم چرا که این توهین کنندگان همان جاهلان دوران جاهلیت هستند که از فرهنگ بویی نبرده و از استدلال و منطق بی بهره اند و اگر توان استدلال داشتند دست به اهانت و توهین نمی زدند.
وی عنوان کرد: کسی که به توهین روی می آورد دستش از برهان، منطق و استدلال خالی است و از طرفی این دشمنان عصبانی هستند زیرا منطق پیامبر در حال فتح اروپاست و این فتح قرآن و پیامبر، فتح القلوب است و قلب های اهل عالم را جذب می کند و امیدواریم پاسخ دندان شکن از سوی خداوند، پیامبر و قرآن کریم دریافت نمایند.