امروز :
Skip to main content

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین گفت: کتابخانه امام صادق (ع) با پیشینه و برنامه ریزی‌هایی که داشته است، می‌تواند به کتابخانه ملی و فرامنطقه ای تبدیل شود و ما باید در این راستا آن را تقویت کنیم.

 

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در دیدار کارکنان کتابخانه امام صادق (ع) قزوین با بیان این‌که کتابخانه دارای یک هویت و شخصیت مشخص است، اظهار کرد: کتابخانه اگر زمانی صاحب کلام شود می‌تواند پیشینه و خاطرات خود را طی گذشت سال‌ها برای ما بیان کند؛ اما زمانی‌که کتابخانه ساکت است ما باید این آثار و پیشینه را مطرح کنیم.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین با اشاره به حامیان راه‌اندازی کتابخانه امام صادق (ع) افزود: حجت‌الاسلام‌والمسلمین ابراهیمی از علمای بزرگی است که انگیزه‌های جدی و علمی در راه‌اندازی این کتابخانه داشت، همچنین روحیات حضرت آیت‌الله باریک‌بین نیز در راستای حمایت از این کتابخانه بود.

 

امام جمعه قزوین اذعان کرد: هم‌اکنون که دکتر زمانی با تجربیات موفق علمی، تربیتی، حوزوی، اجتماعی و دینی مدیریت این کتابخانه را به عهده دارد، امیدواریم شاهد رشد بیش از پیش این مجموعه باشیم.

 

 

وی بیان کرد: گاهی پژوهشگری برای یافتن کتاب مدنظرش شاهد حضور قفسه‌هایی از کتاب‌هاست که ارزش محتوایی مناسبی برای کار امروز وی ندارد؛ با پیشرفت‌های صورت گرفته در جهان اسلام ما نیازمند پژوهش‌های به‌روزتری هستیم.

 

آیت‌الله عابدینی با بیان این‌که هرس کتابخانه امری ضروری است، اذعان کرد: هرس کتابخانه به معنای دورانداختن کتاب‌ها نیست؛ بلکه شاید کتابی که برای این کتابخانه مفید نیست برای طلّابی که تازه در مدارس شروع به تحصیل کرده‌اند، مورد استفاده قرار بگیرد. کتاب‌هایی که عمق علمی، منبع و سند دقیقی ندارد، نیازمند هرس است و کتابخانه باید به‌روز شود.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین با اشاره به ضرورت نیازسنجی کتابخانه‌ها نسبت به خلاء کتاب‌های مفید تصریح کرد: ما باید همیشه بدانیم که هر روز چه اتفاقی در حوزه کتاب رخ می‌دهد، مسئولان کتابخانه باید کتاب‌های مرجع و مهم در نقاط مختلف کشور و حتی جهان را رصد کنند تا نیازهای پژوهشگران رفع شود.

 

 

امام جمعه قزوین عنوان کرد: ما باید چشم‌انداز کتابخانه را درنظر بگیریم، کتابخانه امام صادق (ع) با پیشینه و برنامه‌ریزی‌هایی که داشته است، می‌تواند به کتابخانه ملی و فرامنطقه‌ای تبدیل شود و ما باید در این راستا آن را تقویت کنیم.

 

وی تاکید کرد: برای تقویت کتابخانه همان‌گونه که تلاش می‌کنیم کتابخانه را در مسیر خودش رشد دهیم، باید پرهیز داشته باشیم که وقت کتابخانه را در غیرمسیر خودش تلف نکنیم، برخی از کتاب‌ها که شاید در حوزه‌های علمی به کلیت حوزوی و پژوهشی کتابخانه ربط ندارد نباید مورد استفاده قرار بگیرد.

 

آیت‌الله عابدینی تصریح کرد: کتابخانه حوزوی نیازمند نگاه فقهی، قرآنی، تفسیری، فلسفی، حکمی، کلامی و ادبی است که باید در این شاخه‌ها ناب‌ترین کتاب‌ها تهیه شود؛ زیرا این موارد ابزار طلبگی ماست و باید دراختیار پژوهشگران قرار بگیرد.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین در پایان بیان کرد: باید به جایگاه یک کتابخانه حوزوی دست پیدا کنیم و چشم‌انداز 20 ساله آن را تعیین کنیم، همچنین باید برنامه‌ریزی صحیحی برای انتقال کتاب‌هایی که برای این کتابخانه ضرورت ندارد به شعب دیگر در مدارس و شهرستان‌ها صورت بگیرد.