امروز :
Skip to main content

پژوهش و کار علمی یک دانشمند اهل دین همچون اقامه نماز است/ هرکس اهل تفکر و اندیشه نباشد مورد سرزنش خداوند قرار می‌گیرد

 

 

نماینده ولی فقیه در قزوین گفت: قرآن کریم در آیات متعددی ما را به فکر و اندیشه دعوت می‌کند و اگر ما اهل فکر نباشیم قرآن کریم ما را از حیطه خود خارج خواهد کرد. اگر ارتباط ذکر با خدای متعال برقرار و قوی باشد هر دانشمندی که در عرصه شیمی و فیزیک و ریاضی و پزشکی قلم می‌زند درحال عبادت است و این فرد درحال اقامه نماز است.

 

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در مراسم اختتامیه و تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده استان قزوین که در دانشگاه امام خمینی (ره) برگزار شد؛ اظهار کرد: هفته پژوهش با محوریت زیبایی که به نام "پژوهش اثربخش و فناوری اثرآفرین رونق تولید"، انتخاب شده بر شما افسران و فرماندهان و صاحب نظران این عرصه مبارک باشد.

 

امام جمعه قزوین ابراز کرد: ما که در نظام مقدس جمهوری اسلامی زندگی می‌کنیم و مفتخر هستیم کتابی به نام قرآن کریم داریم و انبیای الهی و ائمه اطهار و شخصیت‌های دینی الگوهای زندگی ما هستند آیا تا به امروز تحقیق و پژوهشی داشته ایم که قرآن کریم و میراث انبیا و امامان معصوم(ع) پیشنهادی برای ما در این حوزه دارند؟

وی ابراز کرد: به معنای حقیقی کلمه زمانی که ما متون دینی خود را مشاهده می‌کنیم، متوجه می‌شویم که چقدر از حوزه تفکر و پژوهش در این عرصه فاصله داریم. زمانی ما می‌توانیم در عرصه متون دینی قرار بگیریم که اهل تفکر و اندیشه باشیم.

 

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین با بیان اینکه دین کسانی را که اهل تفکر و اندیشه نیستند مورد سرزنش قرار می‌دهد، ادامه داد: اگر ما اهل انتقاد و مبارزه با اندیشه‌های مختلف نباشیم مورد سرزنش قرآن و کلام الهی قرار می‌گیریم. خدای متعال در آیات قرآن فرموده است که به انسان کرامت عطا کرده و این کرامت را حتی در عرصه پژوهش و اندیشه و نوآوری و تفکر شاهد هستیم.

 

آیت‌الله عابدینی ابراز کرد: هیچ زمانی بنده ای که چشم بسته و بدون دلیل مسئله ای را بپذیرد مورد پسند و پذیرش خدای متعال نیست. اصولا نمی‌توان با آموزه‌های دینی بخشنامه ای برخورد کرد این نگاه ارزش انسان را به اندازه یک ربات تنزل می‌دهد که مورد تاکید خدای متعال نیست.

 

امام جمعه قزوین اذعان کرد: قرآن کریم به ما یاد می‌دهد که فکر و اندیشه شبیه نهالی است که این نهال باید در سرزمین آباد کاشته شود. امیرمومنان در نامه ۳۱ نهج البلاغه خطاب به فرزندشان فرمودند که فرزندم دل‌ها با ذکر و یاد خدا آباد می‌شود؛ اگر قلب آباد شد فعالیت‌های اندیشمندانه در این سرزمین آباد نتایج خوبی را به دنبال خواهد داشت. اگر این فرد در عرصه سیاست وارد شود مثل امام راحل ملت‌ها را به آزادی و استقلال می‌رساند.

 

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین ادامه داد: انسانی که قلبش با یاد خدا آباد شده اگر در عرصه‌های صنعت و ادبیات و رسانه و اجتماع و فرهنگ وارد شود فردی بابرکت خواهد بود. انسان اگر دارای دل آباد نباشد، نمی‌تواند جامعه را آباد کند.

 

وی بیان کرد: خدای متعال درخصوص آبادانی مساجد که به منزله آبادانی دین است، می‌فرماید؛ کسی که به خدا و روز قیامت ایمان دارد فقط می‌تواند عمران و آبادانی مساجد را انجام دهد. دانشگاه‌ها هم می‌تواند مصداق مساجد باشند که باید ببینیم چقدر در این دانشگاه‌ها یاد و نام خدا و اخلاص و باورهای دینی و اعتقاد به وحی و نبوت و امامت و مبانی دینی وجود دارد. هرچقدر بیشتر باشد آبادانی دانشگاه‌ها بیشتر است.

 

آیت الله عابدینی در پایان عنوان کرد: قرآن کریم در آیات متعددی ما را به فکر و اندیشه دعوت می‌کند و اگر ما اهل فکر نباشیم قرآن کریم ما را از حیطه خود خارج خواهد کرد. اگر ارتباط ذکر با خدای متعال برقرار و قوی باشد هر دانشمندی که در عرصه شیمی و فیزیک و ریاضی و پزشکی قلم می‌زند درحال عبادت است و این فرد درحال اقامه نماز است.