پرترافیک ترین دروازه ورودی انسان ها به دین، حوزه عدالت و کرامت است/ فضا را برای مجرمان ناامن کنید
امام جمعه قزوین گفت: امروز جرائم پنهانی در جامعه وجود دارد که مجرمان جوِّ ارعاب و وحشت ایجاد میکنند تا افرادیکه در اطراف آنها وجود دارند دچار ترس شده و برای برخورد و امر به معروف ورود پیدا نکنند؛ دستگاه قضا باید در این فضاها ورود پیدا کرده و با درک و جسارت و بصیرت، فضا را برای مجرمان ناامن کند.
آیتالله عبدالکریم عابدینی در دیدار رئیس کل دادگستری و کارکنان دستگاه قضایی استان قزوین با تبریک هفته قوه قضاییه اظهار کرد: حوزه فعالیتی شما عزیزان سخت و سنگین است و تلاشهاییکه برای صیانت از دین و حقوق بندگان خدا انجام میدهید در روز قیامت عامل سربلندیتان خواهد شد.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین افزود: اهمیت قوه قضایی برکسی پوشیده نیست و فقط این اهمیت در نظام دینی ما دیده نشده؛ بلکه همه نظامها بر اهمیت حوزه قضایی صحه میگذارند؛ اما در دین مبین اسلام به این حوزه توجه ویژهای شده است. چنانچه حضرت ابراهیم(ع) زمانیکه خانه کعبه را ساختند از خدای متعال درخواست برقراری امنیت را برای شهر داشتند، یعنی بیش از هر چیزی بر امنیت در یک فضای شهری و اجتماع تاکید شده است.
وی یادآور شد: در سال 1352 با جمعی دیداری با آیتالله شهید بهشتی داشتیم، یادم است در این دیدار آیتالله بهشتی و شهید باهنر برنامهای برای طبقهبندی کتب حوزه کودکان داشتند و کتابهای چاپ شده را مطالعه و طبقهبندی کرده و از انتشار آن حمایت میکردند که این رویه نشان میداد کسی که معمار دستگاه قضایی بود این تفکر را داشت که باید فرهنگ، علم، فکر و ایمان را از کودکی رواج داد تا در بزرگسالی اندیشههای ارزشمند بروز و ظهور پیدا کند.
امام جمعه قزوین درباره جایگاه عدالت در دین اذعان کرد: پرترافیکترین دروازه ورودی انسانها به دین، حوزه عدالت و کرامت است، در احادیث ما رسیدگی به عدالت اسلامی برجسته است و آسمانها و زمین بر اساس عدالت برقرار است.
وی تاکید کرد: خدا را شاکریم که دستگاه قضایی به آبروی انسانها و کرامت آنها توجه ویژه دارد. رهبر معظم انقلاب اسلامی میفرمایند؛ باید به گونهای عمل کنیم که مجرمان در جامعه احساس ناامنی کرده و مردم احساس آرامش و امنیت داشته باشند.
آیتالله عابدینی ادامه داد: هم اکنون جرائم پنهانی در جامعه وجود دارد که مجرمان جوِّ ارعاب و وحشت ایجاد میکنند تا افرادیکه در اطراف آنها وجود دارند دچار ترس شده و برای برخورد و امر به معروف ورود پیدا نکنند؛ دستگاه قضا باید در این فضاها ورود پیدا کند و با جسارت و بصیرت فضا را برای مجرمان ناامن کند.
امام جمعه قزوین بیان کرد: امیرمومنان(ع) میفرمایند؛ دل نوجوان مثل زمین خالی است که هرچه در آن بکاریم، می پذیرد؛ بنابراین باید از ایمان، مسجد، قرآن و نماز برای پرورش دل نوجوان استفاده کنیم. هرچقدر نماز و دین مورد توجه باشد، کار دستگاه قضایی کم میشود و در این فضا ضرورت آگاهسازی و رواج تفکر دینی باید جدی گرفته شود.
وی تصریح کرد: «اشتغال» و «مبارزه با فقر» دو حوزهای است که به دستگاه قضا مربوط میشود، بسیاری از جرائم از فقر و بیکاری شکل میگیرد اگر با این فضاها مبارزه کرده و دولتمردان را فعال کنیم ریشه بسیاری از جرائم و مشکلات اجتماعی خشکانده میشود.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین اذعان کرد: تعامل همافزایانه باید بین دستگاههای مختلف ایجاد شود و نمازجمعه و مساجد و حوزه علمیه و محافل قرآنی در خدمت دستگاه قضا باشد و از این فرصتها برای کاهش جرائم و افزایش فضای معنوی استفاده کرد.
آیتالله عابدینی گفت: خدای متعال در قرآن کریم نقل میکند که حضرت موسی(ع) گفت: «من به پروردگار عالم پناه میبرم از هر متکبری که به روز قیامت اعتقاد ندارد». زمانیکه مفاسد کلان را بررسی میکنیم ریشه آنها زیر سر انسان نابکاری است که به روز قیامت و خدا ایمان ندارد، اگر در گزینش مسئولان و مدیران توجه کنیم شاهد این مشکلات نخواهیم بود.
وی در پایان عنوان کرد: به مجموعه قضایی استان خداقوت میگوییم کار شما سنگین است و بسیار مظلوم واقع میشوید. شما باید به گونهای عمل کنید تا مردم بدانند که مجموعه خدوم شما جلوتر از مفسدان عمل میکنند و به واسطه عملکرد این متخلفان آبرو و اقتدار دستگاه قضا زیر سوال نرود.
حجتالاسلام نورالله قدرتی در ابتدای این دیدار اظهار کرد: شهید بهشتی و یاران صدیق ایشان نمونه بارز یک مدیر تراز انقلابی بودند که هنوز با گذشت بیش از 30 سال از شهادت ایشان از برکات وجودی شهید بهشتی در دستگاه قضا بهرهمند میشویم. حضور آیتالله رئیسی به عنوان انتصاب جدید رهبری در دستگاه قضایی و سیاستهای کلی که از سوی ایشان مطرح میشود یادآور اندیشههای عمیق و منطبق با تفکرات شهید بهشتی است که این فضا امیدوارکننده است.
رئیس کل دادگستری استان قزوین افزود: عدالت و احقاق حق جزو وظایف اصلی دستگاه قضایی است که باید بدون توجه به مباحث سیاسی دادرسی عادلانه داشته باشد تا مبتنی بر حفظ کرامت و رعایت حقوق شهروندی و اصل پیشگیری و صلح و سازش در حقوق مردم باشد.