امروز :
Skip to main content

 

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین در دیدار شاعران آئینی و مداحان اهل بیت (ع) گفت: هنر و شعر آئینی ابزاری است که انسان را در مسیر تحقق رسالت‌های والای الهی و دینی قرار می‌دهد.

 

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در دیدار جمعی از شاعران آئینی و مداحان اهل بیت (ع) استان قزوین که به مناسبت ماه مبارک رمضان برگزار شد، اظهار کرد: همان گونه که قرائت یک آیه قرآن در ماه مبارک رمضان برابر ختم قرآن است و نمازی که به جای آورده می‌شود هفتاد برابر ثواب دارد، مسائل معنوی، عرفانی و شعر حکیمانه نیز در این فضا ارزش و اهمیت ویژه‌ای دارد.

 

وی تصریح کرد: ما به عنوان پیروان قرآن کریم، اهل بیت (ع) و کسانی که عقبه‌ای بسیار نورانی و میراث غیر قابل وصف داریم، باید فضای ادبیات، شعر و هنرمان نیز با جلوه‌های متنوعی که دارد، با همه جای عالم متفاوت باشد.

 

امام جمعه قزوین با بیان اینکه هنر ظرفی است که برای مظروف وسیله محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: شاید در بسیاری از ملل چیزی که برای مظروف در نظر می‌گیرند، ارزشمند نباشد و بخاطر همین است که شعر و ادبیاتشان جان مایه شعر اهل بیتی، قرآنی و آئینی را ندارد.

 

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: ما بخاطر مظروف‌های نابی که داریم و در ظرف شعر، هنر و ادب قرار می‌گیرند، صاحب هنر برجسته و شاخص هستیم و شعرمان اثرگذاری بیشتری پیدا می‌کند و با سایر ملل قابل مقایسه نیست.

 

وی در ادامه به بیان برخی از مظروف‌ها پرداخت و ابراز کرد: عبادت یکی از مظروف‌هایی است که در قالب ادبیات، هنر و شعر جا پیدا می‌کند و همه اینها وسیله‌ای است تا عبادت خود را نشان دهد و خداوند نیز می‌فرماید ما جن و انس را برای عبادت خلق کرده‌ایم.

 

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: ما هنر را برای هنر و یا شعر را برای شعر نمی‌خواهیم چرا که هدف خلقت جن و انس عبادت است و هنر و شعر ابزاری است که انسان را در مسیر تحقق رسالت والای الهی و دینی قرار می‌دهد.

 

 

امام جمعه قزوین ادامه داد: وقتی دنبال عبادت رفتیم، ظرفیتمان کامل می‌شود و قلب متزلزل، ظرف یقین می‌شود و حال اگر کسی که با یقین تفکر کند، شعر بگوید و قلم بزند کارش بسیار ارزشمند و اثرگذار می‌شود.

 

وی تقوا را یکی دیگر از مظروف‌ها برشمرد و گفت: خدا درباره عبادت می‌فرماید، عبادت انسان را به تقوا می‌رساند و روزه نیز یکی از عبادت‌های بسیار ویژه و خاصی است که انسان را در مسیر تقوا قرار می‌دهد و باید از ظرفیت‌های شعر و ادب برای رسیدن به تقوا بهره ببریم.

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین افزود: خدای متعال می‌فرماید ای کسانی که ایمان آورده‌اید اگر به تقوا برسید خداوند شخصیت شما را عظمت می‌بخشد و صاحب فرقان و قدرت تشخیص می‌شوید و در این شرایط انسان درک بالایی از هنر، شعر و ادب پیدا می‌کنید و هر چه تقوا بیشتر باشد، دقت در تشخیص بیشتر می‌شود.

 

 

آیت‌الله عابدینی اظهار کرد: خداوند در قرآن می‌فرماید کسانی که تقوا در وجودشان نفوذ می‌کند و جانشان به نور تقوا منوّر می‌شود، وقتی شیطانی می‌آید تا بر آنها نفوذ کند متوجه می‌شوند چرا که از بصیرت بسیار بالایی برخوردار هستند.

 

وی ذکر را یکی دیگر از ظرف‌هایی عنوان کرد که باید از مظروف شعر برای رسیدن به آن استفاده کنیم و تصریح کرد: امام علی (ع) می‌فرمایند هر بلایی به سر دل‌ها و قلب‌های انسان آمده است، با ذکر جلا پیدا می‌کند و اگر دل خود را جلا دادید گوش‌هایتان شنوا، چشم‌هایتان بینا و دل‌هایتان مطیع می‌شود و خدا می‌گوید آیا وقت آن نرسیده است کسی که ایمان آورده دلش با یاد خدا خاشع شود؟!

 

امام جمعه قزوین بیان کرد: «فضیل بن عیاض» به مرحله‌ای رسیده بود که پس از شنیدن این آیه شریفه به خداوند فرمود چرا وقت آن رسیده است که من خاشع و مطیع شوم و پس از آن مسیر زندگی خود را تغییر داد و از رستگاران شد.

 

وی با بیان اینکه ماه مبارک رمضان، حج و آیات قرآن از جمله مظروف‌های دیگر است، ابراز کرد: استفاده از این مظروف‌ها نیازمند ظرفیت است و با شرح صدر می‌توانیم در خودمان ظرفیت ایجاد کنیم. امام علی (ع) فرمودند دل‌ انسان ظرف‌ است و آن کسی که گنجایش بیشتری دارد، قیمت بیشتری هم دارد.

 

 

آیت‌الله عابدینی خاطرنشان کرد: ظرف‌های مادی با مظروف‌ها پر می‌شوند چرا که گنجایش محدودی دارند اما اگر مظروف قرآن، ولایت اهل بیت (ع)، روزه، نماز، عبادت و ذکر باشد گنجایش ظرف را بیشتر می‌کند و انسان به شرح صدر می‌رسد.

 

امام جمعه قزوین با تأکید بر استفاده حداکثری از ظرف‌ها، ابراز کرد: در روایات آمده است هر کس چهل روز خود را برای خدا خالص گرداند، چشمه‌‌های حکمت از قلب و درونش می‌جوشد و بر زبانش جاری می‌شود و اگر از این ظرف‌ها به نحو شایسته استفاده کنیم، به این جایگاه می‌رسیم.