امروز :
Skip to main content

 


نماینده ولی‌فقیه در قزوین بیان کرد: زمانی که از مادر خود متولد می‌شویم تولد ابتدایی ماست، اما برای تولد دوباره نیازمند فضای دیگری هستیم، ماه رمضان باید زمان تولد دوباره ما و عید فطر به منزله جشن تولد دوباره قرار بگیرد.

 

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در دوازدهمین روز ماه مبارک رمضان در جلسه تفسیر قرآن در مسجد امام خمینی (ره) که به اهمیت دعا در قرآن پرداخته می‌شود، اظهار کرد: در سوره مبارکه انعام مشابه سوره‌های دیگر به صورت واضح پرداخت به بحث دعا دیده نمی‌شود؛ اما این نکته بدین معنا نیست که فضای دعا و درخواست در این سوره وجود نداشته باشد.

 

وی در ادامه افزود: عمده مباحث سوره انعام در باب توحید و شرک و صحبت از موحدان و مشرکان است و موضوع یگانگی و شرک ورزیدن به خدا صحبت‌هایی بیان شده است.

 

امام جمعه قزوین ادامه داد: آیه ۲۲ و ۲۳ سوره انعام می‌گوید زمانی که ما مشرکان و بت‌های مورد پرستش آنها را یکجا جمع کنیم و از کافران درباره این بت‌ها سوال شود؛ آنجا قسم یاد می‌کنند ما از ابتدا مشرک نبودیم؛ گویی مشرکان از انکار و دروغ در قیامت هم دست برنمی‌دارند.

 

وی اذعان کرد: در آیه ۵۹ سوره نساء بیان شده، کلیدهای عالم غیب دست خدای متعال است و فقط او می‌تواند از راز و رمزهایی که در زندگی ما وجود دارد، گره گشایی کند.

 

نماینده ولی‌فقیه در قزوین بیان کرد: هیچ کس بجز خدای متعال آشنا به راز و رمز آسمان و زمین نیست و فقط خداوند از آنچه در خشکی و دریاست، مطلع است.

 

وی اضافه کرد: در جهان یک برگ از درختی بدون اجازه پروردگار عالم به زمین نمی‌افتد و هیچ خوشی و غمی در دنیا وجود ندارد جز اینکه در کتاب نزد خداوند محفوظ است؛ بنابراین آفریدگار عالم همه مشکلات ما را می‌بیند و از آن مطلع است.

 

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: آیه 75 تا ۸۱ داستان قسمتی از زندگی حضرت ابراهیم(ع) است که ما را در فضای دعا می‌برد، در این آیات آمده است ملکوت آسمان‌ها و زمین به ابراهیم(ع) نشان داده شد و به همین واسطه باطن عالم را هم درک می‌کرد؛ البته نه جسم و فیزیک عالم، بلکه حقیقت دنیا را نیز می‌شناخت.

 

این کارشناس قرآنی تصریح کرد: حضرت مسیح(ع) فرمودند: "اگر کسی دوبار در زندگی اش متولد نشود حقیقت عالم و آدم و رسالت؛ و دنیا و آخرت را به خوبی نخواهد شناخت." به طور یقین فهم رسالت انبیاء و ائمه اطهار کلاس مخصوص به خود را می‌طلبد.

 

وی گفت: زمانی که از مادر خود متولد می‌شویم تولد ابتدایی ماست، اما برای تولد دوباره نیازمند فضای دیگری هستیم، ماه رمضان باید زمان تولد دوباره ما و عید فطر به منزله جشن تولد دوباره قرار بگیرد.

 

امام جمعه قزوین ابراز کرد: عقل، چشم، گوش و دل ما در غیر ماه رمضان در غفلت به سر می‌برد و این ماه عامل بیدار شدن عقل ما و بصیر شدن چشم آدمی می‌شود؛ ماه رمضان عقل ما را بیدار و عامل بازگرداندن شنوایی به گوش ما می‌شود و این نشانه انسان‌هایی است که به یقین رسیده‌اند.

 

وی افزود: خداوند انسان را موجودی ماندگار خلق کرده است؛ بنابراین باید با ماندگاران عالم همراه شود همانگونه که حضرت ابراهیم(ع) به قوم خود گفت من نمی‌توانم با ماه و خورشیدی که غروب می‌کند همراهی کنم و من همه وجود خودم را بستر خدای متعال می‌کنم.

 

نماینده ولی‌فقیه در قزوین با بیان اینکه تقابل بین توحید و شرک در سوره انعام دیده می‌شود، ابراز کرد: مومنان خدا را می‌پرستند و مشرکان بت‌ها را؛ اهل ایمان دعا و درخواست خود را با خدا درمیان می‌گذارند اما مشرکان به بت‌های ناتوان خود متوسل می‌شوند.

 

وی در پایان گفت: در پایان سوره انعام آمده است؛ ای پیغمبر به مردم بگو خدای متعال مرا به صراط مستقیم هدایت کرده است و من رسم توحید ابراهیمی را دارم و به سراغ شرک نمی‌روم؛ این سوره تقابل تفکر مومن و مشرک است که مومنان تسلیم دستور خداوند هستند و مشرکان مخالف امر الهی عمل می‌کنند.