نماینده ولیفقیه در قزوین بیان کرد: انسانها با نزدیکی به شجرههای ممنوعه از بهشت دور میشوند، اینگونه نیست که در روز قیامت آدمی از بهشت اخراج شود بلکه بهشت محصول اعمال امروز ماست.
آیتالله عبدالکریم عابدینی در چهاردهمین روز ماه مبارک رمضان در جلسه تفسیر قرآن در مسجد امام خمینی (ره) غیاث آباد، اظهار کرد: در آیه 22 سوره اعراف آمده است خداوند به حضرت آدم و حوا در بهشت اسکان موقت داد، اما شیطان با القائات خود آنها را فریفت و مدت همین اسکان موقت هم کاهش پیدا کرد.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین افزود: وقتی شیطان آدم و حوا را فریب داد، پوشش آنها کنار رفت و آنها مجبور شدند با برگهای درختان خود را بپوشانند؛ در این هنگام خداوند به آنها گفت که چرا از چیزی که ممنوع کردم، خوردید؟
وی ادامه داد: امروز ما در دنیایی قرار داریم که شجره ممنوعه زیادی دارد، غیبت، تهمت، ظلم و سوءظن، کمک خواهی از دشمنان خدا، نگاه به نامحرم، کینه مومنان به دل داشتن و عاق والدین، موارد از شجرههای ممنوعهای است که در کنار هم جنگل شجره خبیثه از آنها تشکیل میشود.
امام جمعه قزوین بیان کرد: انسانها با نزدیکی به شجرههای ممنوعه از بهشت دور میشوند، اینگونه نیست که در روز قیامت آدمی از بهشت اخراج شود بلکه بهشت محصول اعمال، گفتار و روش و منش امروز ماست.
وی عنوان کرد: خداوند انسان را مختار آفریده و راه بهشت یا جهنم را به او نشان داده است و باید با دوری از شجره ممنوعه و دوری از شیطان که دشمن آشکار است، در مسیر صحیح و مستقیم حرکت کنیم.
این کارشناس قرآنی ابراز کرد: در آیات زیادی از قرآن تأکید شده که شیطان، دشمنی آشکار برای انسان است، در آیه 23 سوره اعراف آمده است زمانی که حضرت آدم و حوا پس از اخراج از بهشت موقت و ظلمی که به خود کرده بودند، به خداوند گفتند ما به خود ستم کردیم اگر تو ما را نیامرزی و به ما رحم نکنی ما از خسارت دیدگان خواهیم بود.
وی تصریح کرد: معنای خسارت و ضرر در لغت متفاوت است، ضرر به معنای نفع نبردن آدمی از موضوعی است اما خسارت به معنای از دست دادن اصل سرمایه و منفعتهاست.
آیتالله عابدینی خاطرنشان کرد: عمر آدمی مثل یخی است که آفتاب عالم آن را آب میکند و اگر عمر، مال و جان خود را به خدای متعال نفروشیم و با آفریننده خود معامله نکنیم، دچار خسران خواهیم شد.
وی یادآور شد: آدم و حوا به ما یاد دادند که اینگونه دعا کنیم که خدایا به خودمان ظلم کردیم و اگر تو ما را در این ماه بخشش و مغفرت نیامرزی و به ما رحم نکنی ما از خاسرین خواهیم بود.
نماینده ولیفقیه در قزوین گفت: آیه 103 سوره اعراف به داستان حضرت موسی (ع) اشاره دارد، خداوند میفرماید این پیامبر (ع) را با آیات الهی به نزد فرعون فرستادیم؛ اما فرعون بنای ظلم و ستم گذاشت، این آیه نشان میدهد عاقبت انسان مفسد به کجا میرسد.
وی افزود: حضرت موسی (ع) به فرعون گفت، من فرستاده پروردگار عالم هستم و شایسته است جز حقیقت نگویم و من با معجزه از سوی خدای متعال آمدهام و مانع ارتباط و همراهی بنی اسرائیل با من نشو، فرعون گفت؛ اگر معجزه داری به ما نشان بده.
امام جمعه قزوین ادامه داد: حضرت موسی (ع) معجزات خود را نشان داد اما اطرافیان فرعون به او القا کردند که این سحر و جادوست و قصد دارد شما را از شهر خود اخراج کند؛ بنابراین تمام ساحران را برای مقابله با این پیامبر الهی جمع کردند اما حق آشکار و جادوی ساحران باطل شد و آنها به خدای متعال ایمان آوردند.
وی یادآور شد: با ایمان ساحران، فرعون تهدید کرد که دست و پای آنها را قطع میکند اما ساحران گفتند ما با تضرع و دعا به خدای متعال روی میآوریم و تو از ما انتقام نمیگیری بلکه به واسطه ایمان به خدا، از ما نفرت داری.