امروز :
Skip to main content

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین در جمع مردم شهرستان مرند: تمدن آینده جهان حول فرهنگ اسلام و ائمه اطهار (ع) شکل می‌گیرد

 

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین با بیان اینکه فرهنگ ماندگار و ارزشمند تنها متعلق به اسلام است، گفت: تمدن آینده جهان حول فرهنگ اسلام و ائمه اطهار (ع) شکل می‌گیرد.

 

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در مراسمی که به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (ع) در مصلای شهرستان مرند برگزار شد، اظهار کرد: ائمه اطهار (ع) صادقین اهل عالم هستند و علم، ارزش‌های دینی، کرامت، صلح و آسایش با حضور آنها در جهان شکل می‌گیرد.

 

وی با بیان اینکه آینده جهان با فرهنگ امام صادق (ع) ساخته می‌شود، ابراز کرد: در نقاط مختلف جهان هر روز با افزوده شدن علم و آگاهی، انسان‌ها به عدالت، اخلاق و صلح عطش پیدا می‌کنند، با یقین به این شرایط می‌توان درک کرد که تمدن آینده جهان حول فرهنگ اسلام و ائمه اطهار (ع) شکل می‌گیرد.

 

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین در ادامه افزود: با نزول قرآن در طی مدت 23 سال، تقریبا 10 برابر این مدت ائمه در شرایط مختلف برای هدایت مردم به امامت رسیدند و هر کدام با ادبیات مخصوص به خود معارف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را طبق آیات قرآن برای مردم بیان می‌کردند.

 

وی ادامه داد: 14معصوم تا قیامت برای همه مسلمانان جهان الگوهای قرآنی هستند و برای حکومت داری، مبارزه با طاغوت و مقابله با خفقان می‌توانیم از زندگی ائمه درس بگیریم.

 

 

امام‌جمعه قزوین اذعان کرد: حدود 100 برابر حجم قرآن از پیامبراکرم و ائمه درباره وظایف اخلاقی، دینی و معرفتی، تبیین و تشریح حقایق قرآنی برای ما به جا مانده است؛ یعنی غنی‌ترین فرهنگ عالم. در هیچ جای دنیا به این میزان فرهنگ غنی و انسانی نداریم.

 

وی با بیان اینکه فرهنگ غربی ساخته ذهن انسان‌هاست که قابل تغییر است، عنوان کرد: برخلاف فرهنگ غربی فرهنگ ما برگرفته از کلام الهی و سخنان معصومین است که قابل تغییر نیست و منطبق با فطرت انسان است.

 

 

آیت‌الله عابدینی با اشاره به اینکه فرهنگ ارزشمند، ماندگار و بین‌المللی فقط متعلق به اسلام است، بیان کرد: اگر هم اکنون همه خرده فرهنگ‌ها در یک مکان جمع شوند برای اینکه بسنجیم کدامیک می‌تواند عامل شکوفایی انسان باشد، هیچ کدام توانایی مسابقه و رقابت با فرهنگ اصیل دینی و مکتب اهل بیت را ندارند.

 

وی اضافه کرد: مکتب اهل بیت (ع) تغذیه کننده همه عالم و زمینه ساز ظهور حضرت حجت (ع) است که در آینده‌ای نزدیک مردم جهان به گرایش به اسلام به این مکتب چنگ می‌زنند.

 

مکتب امام صادق (ع) ما را به اسلام، ایمان، تقوا و پیروی از صادقین دعوت می‌کند

 

این مفسر قرآن ادامه داد: مکتب امام صادق (ع) ما را به اسلام، ایمان، تقوا و پیروی از صادقین دعوت می‌کند و این فرهنگ برای همه انسان‌های عالم درس دعوت به حقانیت به همراه دارد.

 

 

شخصیت امام صادق (ع) از منظر شاگردان

 

وی به توصیف امام صادق (ع) از نگاه شاگردان ایشان پرداخت و گفت: ابن ابی العوجا از دانشمندان سنی درباره امام صادق(ع) می‌گوید؛ این فرد با انسان‌های معمولی قابل قیاس نیست و در زندگی با دنیا هر زمان بخواهد در زندگی معمولی او را مشاهده می‌کنیم و هر زمان بخواهد زندگی روحانی دارد.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین افزود: عبدالرحمن محمد حنفی بسطامی می‌گوید: جعفربن محمد شخصیتی است که علما درب خانه او ازدحام کرده‌اند و فرهیختگان جامعه از مکتب او علم و دانش یاد می‌گیرند و این آقا از پیچیده‌ترین مسائل علمی برای مردم صحبت می‌کند در صورتی که او فقط یک طفل 7 ساله است.

 

وی ادامه داد: مالک بن انس درباره امام صادق(ع) می‌گوید؛ من او را در سه وضعیت دیدم، یا نماز می‌گذاشت یا در حال روزه بود یا مشغول قرائت قرآن بود، در علم و عبادت و پارسایی شخصیتی بالاتر از جعفربن محمد را ندیدم.

 

امام‌جمعه قزوین با طرح این سوال که چه عاملی باعث شد که این افراد به امام صادق (ع) ارادت پیدا کنند؟ گفت: ائمه اطهار (ع) در نزد ما مهجور هستند و در حد اینکه چند کلمه از احادیث آنها را بیان کنیم به ائمه نزدیک هستیم و این نشان از معرفت ضعیف ما نسبت به آنهاست.

 

 

وی بیان کرد: روزی امام صادق (ع) به یکی از شاگردانش به نام سفیان ثوری فرمودند:" ای سفیان، اگر خدای متعال به شما نعمت داد و شما تمایل به بقای این نعمت داشتی، حمد و شکر خود را نسبت به آن نعمت زیاد کن، اگر به شرایطی رسیدی که رزق تو کم شد زیاد استغفار کن زیرا گناه عامل انسداد رزق می‌شود، خدای متعال فرموده استغفار کنید، همچنین زیاد ذکر لاحول ولا قوه الا بالله، را بگویید زیرا این ذکر گنجی از گنج‌های بهشت است و مشگل گشایی می‌کند.

 

آیت‌الله عابدینی با بیان اینکه در قرآن کلمه ادیان نداریم، عنوان کرد: دین خدا متعال از حضرت آدم (ع) تا حضرت خاتم یک موضوع را در پی داشت و هر پیامبری آمد آن را قبول داشت و فقط نکته‌ای بر آن افزود.

 

وی افزود: حضرت آدم نهال معرفت خدا، اخلاق الهی و بندگی را کاشت و هر پیغمبری آمد آن را آبیاری کرد و این نهال همان کلمه طیبه است که ریشه‌های آن در فطرت انسان نفوذ می‌کند و شاخه‌هایش به سمت آسمان می‌رود و هر زمانی میوه دوره خود را می‌دهد.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین گفت: قرآن تأکید می‌کند ما مرام و کلام پیغمبران را به هم متصل کردیم، اما درباره انسان‌های پلید در طول تاریخ می‌فرماید: " ما این افراد را پاره پاره قرار داریم و ربطی بهم ندارند"، یعنی حرف دشمنان اسلام حرف یکسانی نمی‌زنند و در دشمنی با مسلمانان باهم هماهنگ نیستند.

 

وی با اشاره به اینکه 14 معصوم نیز مثل انبیای الهی به 3 موضوع ملتزم بودند، بیان کرد: هر امامی امام قبل خود را تصدیق می‌کند، امام بعد خود را معرفی می‌کند و در سومین اقدام بشارت ظهور خاتم الاوصیا، یعنی امام آخر را می‌دهند. 

 

این مفسر قرآن ادامه داد: از آدم تا خاتم الانبیا و از امیرمومنان تا خاتم الاوصیا یک شجره طیبه و یک درخت هستند و ریشه این درخت در فطرت انسان‌هاست و به ملکوت آسمان‌ها ربط پیدا می‌کند.

 

وی ابراز کرد: افرادی که صادقانه انبیا و امامان را قبول دارند دل‌هایشان به هم نزدیک است، این احساس یگانگی و برادری را اعتقاد به ولایت اهل بیت (ع) و محبت فرزندان فاطمه (س) و امید به ظهور در بین ما به وجود می‌آورد.

 

 در ادامه آیت‌الله عابدینی به همراه امام جمعه مردند از مسجد جامع این شهر که اثری تاریخی به شمار می‌آید بازدید کردند.