نماینده ولی فقیه در استان قزوین در جلسه اخلاق حوزه علمیه گفت: پیغمبر(ص) فرمود زهد و بیرغبتی به دنیا حکمت را در قلب انسان تثبیت میکند.
آیتالله عبدالکریم عابدینی در جلسه اخلاق حوزه علمیه قزوین که در شبستان امیرالمومنین(ع) مسجدالنبی(ص) برگزار میشود، اظهار کرد: اگر بخواهیم رهآورد تقوا را در زندگی انسان دنبال کنیم و اثر آن را مورد بررسی قرار دهیم، باید بگوییم تقوا دو رهآورد بسیار مهم و حیاتی برای انسان دارد که یکی برای عقل و دیگری برای اراده است.
وی تصریح کرد: تقوا به عقل دانایی، بصیرت و روشنبینی میبخشد و او قدرت مییابد تا حق و باطل، خوب و بد و زشت و زیبا را از یکدیگر تشخیص دهد و همه ما احتیاج به این معنا داریم.
امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: عقلِ نورانی نیازمند مجری قوی است و اراده چون در مقام اجرا است باید قوی باشد و انسان متقی صاحب اراده توانا است و این دو سرمایه در نهایت انسان را به موفقیت میرساند.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: اراده خدا یک سمت و اراده طاغوت و شیطان در سمت مقابل قرار دارد و باید تلاش کنیم تا سرباز اراده خدا باشیم و با پناه بردن به اراده خدا، از انحرافات دور بمانیم.
وی با بیان اینکه باید تلاش کنیم اراده خود را در طول اراده خدا قرار دهیم، بیان کرد: خدا در قرآن انسان را دعوت میکند تا با اراده الهی همراه شود تا صاحب عزت گردد اما آنها که خود را با اراده شیطان همراه میکنند، دچار ذلت و نابودی میشوند که فرعون و نمرود از جمله آنها هستند.
رئیس شورای عالی حوزه علمیه استان قزوین گفت: اگر انسان اراده خود را با اراده خدا هماهنگ کند، خداوند ارادهاش را شامل حال انسان میکند و در نهایت انسان به کمال دست پیدا میکند و به اهداف سخت به آسانی دست پیدا میکند.
آیتالله عابدینی در ادامه اضافه کرد: امام صادق(ع) فرمود اگر اراده خدا شامل حال بندهای شود و خدا اراده کند به او خیری برساند، نسبت به دنیا بیرغبت میشود، دین را عمیقاً در مییابد و نسبت به بدیهای دنیا و عیوب بصیرت پیدا میکند و هر کس این سه چیز را پیدا کند خیر دنیا و آخرت نصیبش شده و صاحب حکمت میشود.
وی عنوان کرد: حضرت در ادامه حدیث میفرمایند، اگر کسی نسبت به خدا معرفت یابد، نسبت به قرآن انس پیدا کند و زهد پیشه کند، به حقایق عظیمی دست پیدا میکند.
امام جمعه قزوین ابراز کرد: در روایات داریم که شکمپرستی که جلوهای از دنیا پرستی است با متانت، تیزهوشی و زیرکی جمع نمیشود و برای رسیدن به متانت، تیزهوشی و زیرکی باید زهد پیشه کرد.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین اظهار کرد: رسول گرامی اسلام(ص) فرمود: اگر خدا اراده کند به بندهای خیر برساند، کاری میکند که او محاسنش را نبیند و اگر لغزش، کاستی و گناهی دارد به چشمش میآید و حالتی پیدا میکند که اگر در مجلسی رفت که در آن نام خداوند نیست و غفلت آن مجلس را فراگرفته، ناراحت است که در آن فضا قرار گرفته است.
وی بیان کرد: پیغمبر (ص) در حدیث دیگری فرمود ای ابوذر هیچ بندهای در دنیا نیست که حالت زهد و بیرغبتی به دنیا پیدا کند، مگر اینکه حکمت در قلب او تثبیت میشود و این نشان میدهد محبت دنیا با حکمت جمع نمیشود.
آیتالله عابدینی افزود: اگر حکمت در دل انسان به جوشش درآید بر زبان او جاری میشود و و وقتی از دنیا میرود با قلب سلیم خدا را ملاقات میکند.