نماینده ولی فقیه در استان قزوین در نشست کارکنان سپاه صاحب الامر(عج) که با موضوع اخلاق برگزار شد، به تشریح سه خصلت مؤمن از نگاه امام جواد (ع) که مبنا و ریشه اخلاق محسوب میشود، پرداخت.
آیتالله عبدالکریم عابدینی در نشست کارکنان سپاه صاحب الامر(عج) که با موضوع اخلاق برگزار شد، اظهار کرد: همه انسانها در عالم صاحب اخلاق بوده و مشغول عبادت هستند اما برخی ولایت خداوند را پذیرفته و مشغول عبادت خدای یگانه هستند و برخی شیطان را به عنوان معبود و ولی خود برگزیدهاند.
وی با بیان اینکه انسان صاحب صداقت و انسان منافق و دورو، هر دو صاحب اخلاق هستند، گفت: رفتار خروجی اخلاق است و همینجا است که کسانی که معتقد به مبانی دینی و الهی هستند، با کسانی که به این مبانی اعتقادی ندارند، متفاوت هستند.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: خداوند در سوره لقمان میفرماید، تعداد زیادی از مردم مشتریان لهو هستند که به فکر، عقل و اندیشه مرتبط است، لعب مربوط به عمل و رفتار و لغو مربوط به گفتار انسان است.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین افزود: انسان اگر در اندیشه دچار لهو شود، در عمل اهل لعب و در گفتار نیز دچار لغو خواهد شد و درمان درد لهو اندیشی، لعب در رفتار و لغو در گفتار، حکمت است.
وی با اشاره به حدیثی از امام جواد (ع) که مبنا و ریشه اخلاق محسوب میشود، خاطرنشان کرد: امام جواد (ع) میفرماید، مؤمن به سه خصلت نیازمند است که اولین خصلت، نیاز به توفیق از جانب خداوند است.
آیتالله عابدینی با بیان اینکه توفیق را نباید سطحی نگاه کرد، بلکه باید با نگاه عمیق و مبنایی به آن بنگریم، بیان کرد: توفیق به معنای این است که موافقت اصولی تمام کارهایمان را از خداوند بگیریم و چنین انسانی به موفقیت دست پیدا میکند و در مسیر سیر و سلوک معنوی قرار میگیرد و منش خدایی پیدا میکند.
امام جمعه قزوین اضافه کرد: امام جواد(ع) در ادامه این حدیث میفرمایند، دومین چیزی که مؤمن به آن نیاز دارد، واعظ درونی است و اگر صدها واعظ از بیرون بنده را موعظه کنند، تا واعظ درونی نباشد، نتیجهای نخواهد داشت و در تربیت انسان مؤثر نخواهند بود.
وی ادامه داد: منافقان کسانی هستند که همه فرصتهای درونی را از دست دادهاند و واعظ درونی ندارند و به واسطه نفاق و گناهی که انجام دادهاند، خود را از واعظ درونی محروم کردهاند و به همین واسطه پیغمبر (ص) نمیتوانست با منافقان ارتباطی برقرار کند.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین ابراز کرد: امام کاظم (ع) میفرماید، خداوند برای هر انسانی دو نوع حجت قرار داده که حجت ظاهری و حجت باطنی است. حجت ظاهری پیغمبران، فرستادگان و ائمه اطهار هستند اما حجت باطنی عقل و فطرت انسانها است و این دو باید در کنار هم باشد تا انسان به سعادت دست پیدا کند و دچار انحراف نشود.
آیتالله عابدینی ابراز کرد: سومین خصلتی که مؤمن طبق کلام امام جواد (ع) به آن نیاز دارد، پذیرش نصیحت صحیح دیگران است و امام جواد (ع) میفرمایند متأسفانه انسان به خیلی از نصیحتهای مهم دیگران گوش فرا نمیدهند و در نهایت به انحراف کشیده میشود و دچار شکست میشود.