امروز :
Skip to main content

نماینده رهبر معظم انقلاب در استان قزوین: هشت مؤلفه‌ تمدن انسانی از نگاه دین/ جهان را بستر اجرای عدالت، آسایش، امنیت و نشاط قرار دهیم

 

 

نماینده رهبر معظم انقلاب در استان قزوین به تشریح هشت مؤلفه تمدن انسانی پرداخت و گفت: باید جهان را بستر اجرای عدالت، آسایش، امنیت و نشاط قرار دهیم.

  

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در دومین اجلاس سراسری شهرداران جاده ابریشم که در مسجدالنبی (ص) در حال برگزاری است، با خیر مقدم به میهمانان خارجی و ایرانی این اجلاس، اظهار کرد: تمدن واژه شناخته شده همه امت‌ها و ملت‌هاست.

 

وی تصریح کرد: منتها این تمدن ظاهری دارد و باطنی؛ تمدن ظرف و ظرفیتی است که دارای مظروف است و ما گاهی به ظرف تمدن نگاه می‌کنیم، اما از مظروف آن غافل می‌مانیم.

 

امام‌جمعه قزوین خاطرنشان کرد: نگاه جامع اسلام، قرآن و پیام‌آوران الهی به تمدن این است که در آن نگاه هم ظرف تمدن دیده می‌شود و هم مظروف آن که انسان است.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین با اشاره به مؤلفه‌های تمدن انسانی، ادامه داد: در تمدن انسانی اولین و مهمترین مؤلفه این است که «انسان خدا را بشناسد و با او ارتباط برقرار کند».

 

 

امام‌جمعه قزوین گفت: خداوند در قرآن می‌فرماید کسانی که ایمان آوردند، دل‌هایشان را با یاد خدا آرامش و اطمینان بخشیدند و تنها راه آرامش دل، همین ارتباط با خداوند است.

 

وی اذعان کرد: اگر دل‌ها آرامش گرفتند، خداوند آن‌ها را به هم مرتبط می‌کند و هم آن زندگی اجتماعی، ارزشمند و آرامش بخش در سایه تربیت انسان‌های مرتبط با خدا، فراهم می‌آید.

 

آیت‌الله عابدینی «شناخت انسان» را به عنوان دومین مؤلفه تمدن انسانی معرفی کرد و افزود: ما خدا را بدون شناخت خود نمی‌توانیم بشناسیم و آن کسانی که خودشان را می‌شناسند، خدا را هم می‌شناسند و در مقابل خداوند فرموده کسانی که خدا را نمی‌شناسند، خودشان را نیز از یاد می‌برند.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین یادآور شد: مدیران تمدن ظاهری جهانی ابزار و وسایل را خیلی بیشتر از انسان می‌شناسند و اگر از آن‌ها بپرسیم انسان کیست، تعریف‌های جالبی ارائه نمی‌دهند اما در خصوص ابزارها از جمله ابزار کشتار جمعی، اطلاعات بسیار جامعی را ارائه می‌کنند.

 

 

وی اضافه کرد: «شناخت کرامت انسانی» و حمایت از آن، مؤلفه سوم در تمدن انسانی است. خداوند در کتاب آسمانی ما (قرآن کریم) فرموده: همه انسان‌ها در هر شهر و سرزمینی با هر گویش و زبانی، از کرامت برخوردار هستند و آن‌ها را با این مؤلفه آفریده‌ایم.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: پیامبر اسلام، حضرت محمد مصطفی (ص) می‌فرماید: هر مسلمانی صدای کمک خواهی انسانی را چه مسلمان، غیر مسلمان و حتی آن‌هایی که دینی ندارند را بشنود و به آن‌ها کمک نکند، مسلمان نیست؛ یعنی همه مسلمان‌ها باید در خدمت همه انسان‌های عالم باشند.

 

آیت‌الله عابدینی به چهارمین مؤلفه تمدن انسانی هم اشاره و خاطرنشان کرد: «ایجاد جامعه جهانی در بستر امنیت» از دیگر مؤلفه‌های تمدن انسانی است و این مهم دغدغه همه کتاب‌های آسمانی و پیامبران خدا، مخصوصاً پیامبر اسلام است.

 

وی با تأکید بر این‌که باید در جهان امنیت برقرار شود، بیان کرد: همه انسان‌ها باید در امنیت زندگی کنند؛ اهمیت این موضوع به قدری است که حضرت ابراهیم (ع) پیش از ساخت مکه از خدا می‌خواهد آنجا را شهری امن قرار دهد و پس از شکل‌گیری شهر مکه از خداوند می‌خواهد که آن را در امنیت حفظ کند.

 

 

امام‌جمعه قزوین «ایجاد زمینه برای حرکت به سوی قسط و عدل جهانی» را پنجمین مؤلفه تمدن انسانی معرفی کرد و افزود: همه پیام‌آوران الهی و همه کتاب‌های آسمانی آمده‌اند که عدل و قسط در جهان برپا شوند و عدل یعنی این‌که هر کسی به حق خودش دست پیدا کند.

 

نماینده رهبر معظم انقلاب در استان قزوین تأکید کرد: قسط یک مرحله بالاتر از عدل است؛ یعنی انسان‌ها به مرحله‌ای برسند که از حق خودشان برای دیگران بذل و بخشش نمایند؛ پیغمبران الهی و کتاب‌های آسمانی برای اجرای قسط رسالت یافته‌اند.

 

وی گفت: در اندیشه پیروان امام علی (ع) این عقیده به صورت جدی مطرح است که ما منتظر ظهور یک انسانی هستیم که می‌آید و زمین را بعد از آن‌که ظلم و ستم، تجاوز و خون‌ریزی و نا امنی برای مردم ناراحتی و مشکل ایجاد کرده، مملو از قسط و عدل تبدیل می‌کند.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین یادآور شد: زمانی ایشان برای قسط و عدل قیام می‌کنند که مردم جهان این دو مؤلفه مهم (قسط و عدل) را بشناسند و برای همراهی و همکاری با او مهیا باشند.

 

 

آیت‌الله عابدینی یادآور شد: «توجه ویژه به حقوق انسان‌های ضعیف، توجه خاص به حقوق زنان و توجه ویژه به حقوق کودکان» ششمین مؤلفه تمدن انسانی است؛ خداوند در قرآن فرموده: مسلمانان چرا نشسته‌اید و از مردان، زنان و کودکان که در جای جای جهان به آن‌ها ستم می شود، غافل هستید؟ و از حقوق آن ها دفاع نمی‌کنید؟ این اندیشه دینی ما نسبت به کسانی است که نیازمند یاری ما هستند.

 

وی «ایجاد روح امید و نشاط در نگاه به آینده» را هفتمین ویژگی تمدن انسانی نامید و بیان کرد: باید نسبت به آینده جهان و سرنوشت مردم جهان دغدغه داشته باشیم. خداوند در قرآن وعده داده است که جهان در آینده به زیور عدالت و امنیت آراسته خواهد شد و شایستگان و فرهیختگان و انسان‌های متعالی مدیریت زمین را بدست خواهند گرفت.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: «اعتماد و یقین به پیروزی اراده خدا بر اراده کسانی که با منافع، امنیت مردم و با عدالت مقابله می‌کنند»، هشتمین مؤلفه تمدن انسانی است و در این خصوص خدا وعده داده که اراده او پیروز می‌شود و اراده دشمنان مردم که دشمنان خدا هستند، به شکست می‌انجامد.

 

امام‌جمعه قزوین یادآور شد: خدای متعال می‌فرماید: دشمنان خدا اراده کرده‌اند نور الهی را با دهان‌هایشان خاموش کنند، اما خدا حتماً نور خودش را کامل خواهد کرد.

 

وی اظهار کرد: خداوند می‌فرماید: ما اراده کرده‌ایم که مستضعفان جهان را رهبران آینده جهان قرار دهیم و این اراده خداوند است و حتماً پیروز خواهد شد.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین در ادامه تصریح کرد: تمدن مبتنی بر صنعت، تکنولوژی و ساختمان، تمدنی ظاهری است و اینها تنها ظرف تمدن هستند و در این میان «انسان» مقصود و هدف است و باید انسان دیده شود. اگر انسان دیده نشود و فقط ظرف دیده شود، مانند این است که برویم و ساختمان زندان گواتمالا را نگاه کنیم، در حالی‌که خبری از رنج‌ها و مشقت‌های انسان‌های مظلوم درون آن نداشته باشیم.

 

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: باید کرامت انسانی مقصد و هدف همه ملل جهان قرار گیرد و جهان را بستر اجرای عدالت، آسایش، امنیت و نشاط قرار دهیم.