امروز :
Skip to main content

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین در جلسه اخلاق حوزه علمیه گفت: ملامت سرزنش‌کنندگان نباید مانع حق‌گویی شود.

 

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در جلسه درس اخلاق حوزه علمیه اظهار کرد: در ادامه نامه 31 امیرمومنان در نهج البلاغه حضرت در مورد به جای آوردن حق واقعی جهاد صحبت کردند، یعنی هرکس براساس لیاقت و شایستگی خود می‌تواند در راه خدا جهاد کند.

 

وی با بیان اینکه تقوا نوعی از جهاد در راه خداست، افزود: تقوا دارای سطوح مختلفی و دارای حداقل و حداکثر است، حداقل تقوا آن چیزی است که خدای متعال شخصیت انسان را براساس آن آفریده است اما در سطوح عالی ما می‌توانیم جایگاه تقوایی خود را ارتقا ببخشیم.

 

امام جمعه قزوین با اشاره به اینکه جهاد هم دارای سطوح مختلفی است، ابراز کرد: اختصاص دادن یک هزارم یا یک صدم یا یک دهم دارایی خود برای جهاد در راه خدا در یک سطح قرار ندارد، گاهی فردی همیشه زبانش به حق می‌چرخد و امر به معروف می‌کند اما فرد دیگر با توجه به منافعش عمل می‌کند.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اذعان کرد: حکمت و مصلحت با منفعت‌طلبی شخصی متفاوت است، کسی که حرف حق را می‌پذیرد و به خوبی آن را بیان کرده و حقیقت را ضایع نمی‌کند در بجا آوردن جهاد زبان به خوبی عمل کرده است.

 

 

 وی بیان کرد: شخصیتی مثل شهید حججی زمانی که اسیر دشمن می‌شود آنچنان ایستادگی و صبوری و عزت از خود نشان می‌دهد که همه جهانیان را متحیر می‌کند در صورتی که او را به شکنجه‌گاه می‌بردند، این عملکرد و روحیه شهید حججی یعنی به جای آوردن حق جهاد.

 

آیت‌الله عابدینی اضافه کرد: جهاد در راه خدا به صورت مالی، زبانی، جانی صورت می‌گیرد و شاید زمانی که فردی متخلق به این جهاد باشد عده دیگری که جرات و جسارت و شجاعت جهاد را ندارند به ملامت و سرزنش آنها بپردازند.

 

امام جمعه قزوین بیان کرد: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی که با تلاطم‌های فراوانی روبرو بودیم تا به امروز که به پایان چهلمین سال پیروزی انقلاب نزدیک می‌شویم عده ای ایستادگی و استقامت ملت ایران را سرزنش می‌کنند.

 

وی اضافه کرد: طلبه یعنی مجاهد در راه خدا، یعنی شخصی که دائم باید زبانش بدون ترس و با ملاحظات حکیمانه به حق گویا باشد، یعنی بداند که کجا و چگونه زبانش به حق باز شود، طلبه باید شجاع و بابصیرت باشد.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین ابراز کرد: هیچ جامعه ای مثل جامعه طلبگی در دفاع از حق و دلسوزی از دین پایدار نیست، البته افراد دیگری نیز در این میدان قرار دارند اما این مسئولیت سنگین در وهله اول برعهده جامعه طلبگی است.

 

 

آیت‌الله عابدینی تصریح کرد: امیرمومنان زمانی که در نهج البلاغه بر به جای آوردن حق جهاد در راه خدا تاکید می‌کنند، می‌فرماید سرزنش سرزنش کنندگان مبادا مانع کار شما شود.

 

وی با اشاره به آیه 30 سوره فصلت عنوان کرد: در این آیه آمده است آنهایی که ایمان داشتند و بر ایمان خود محکم ایستادند نباید غمگین باشند و هراسی به خود راه دهند؛ خدای متعال در این آیه به کسانی که در راه خدا پای حق می‌ایستند، بشارت می‌دهد که حزن و اندوه و ترسی برایشان وجود ندارد.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین ادامه داد: امام راحل از ابتدای شروع قیام خودشان با وجود انواع فشارها و تهدیدهای حکومت پهلوی دچار ترس و اندوه نشد، زیرا ایشان با لبیک به آیه "الا بذکرالله تطمئن القلوب" دارای دلی آرام و قلبی مطمئن و ضمیری امیدوار به فضل خدا پای دین ایستادند.

 

وی گفت: در کلام امیرمومنان آمده است که هرکجا که در میدان حق قرار گرفتید خود را در حق غرق کنید و از حق دفاع کنید و بدون هیچگونه ترس و تسامح حق را رها نکنید.

 

آیت‌الله عابدینی با اشاره به آیات سوره "والعصر" اذعان کرد: ضرر و خسران همیشه در مقابل سود و منفعت قرار دارد، در سوره "والعصر" می‌خوانیم که قسم به عصر و زمان، انسان در معرض خسران قرار دارد جز آنهایی که دارای ایمان، عمل صالح و اهل حق و صبر در راه خدا باشند.

 

وی ابراز کرد: انسانی که دارای ایمان و عمل صالح و جهد و کوشش در راه خدا باشد عمر وی ضایع نمی‌شود و دچار خسران نخواهد شد و خداوند عملکرد او را ثبت و ضبط می‌کند.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین با اشاره به آیه 97 سوره نحل گفت: هر مرد و زنی که اهل ایمان باشد ما او را به حیات طیبه زنده خواهیم کرد و این فرد از عالم حیوانیت به عالم انسانیت و تخلص به اخلاق الهی می‌رسد و هرکس که صاحب حیات طیبه شود اهل تقوا خواهد بود.