امروز :
Skip to main content

مصادیق رزق معنوی از نگاه حضرت حجت (عج)/ دعای منصوب به حضرت حجت (عج) گستره وسیع رزق‌های معنوی را نشان دهد

 

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین در جلسه تفسیر مسجد امام خمینی (ره) گفت: کمتر منبعی است که به اندازه دعای منصوب به حضرت حجت (عج) گستره وسیع رزق‌های معنوی را نشان دهد.

 

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در جلسه تفسیر مسجد امام خمینی (ره) قزوین اظهار کرد: در خصوص رزق معنوی جا دارد که دعای منصوب به حضرت حجت (عج) را به عنوان سفره پر برکت و پر نعمت رزق معنوی بهره ببریم که می‌فرماید خدایا توفیق اطاعت الهی را روزی ما قرار بده یعنی ما به یک مرتبه‌ای از بلوغ برسیم که مطیع خداوند باشیم.

 

وی با بیان اینکه باید هر اطاعتی را در مقابل اطاعت خدای متعال کنار بزنیم، افزود: خیلی چیزها ما را به اطاعت خداوند فرا می‌خواند؛ ممکن است حزب، جناح و هواهای نفسانی، لشکر لشکر ما را به اطاعت از خودش دعوت کنند اما ما باید آنقدر بزرگ شده و صاحب قدرت تشخیص باشیم که فقط از خداوند اطاعت کنیم.

 

امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: هر اطاعتی که با اطاعت خداوند هماهنگی دارد، آن را بپذیریم و هر اطاعتی که با اطاعت خداوند منافات دارد، آن را نپذیریم و کنار بگذاریم. پدر و مادر از ما می‌خواهند نماز را در مسجد بجای بیاوریم که خدا نیز می‌خواهد و اطاعت از امر پدر و مادر در این موضوع دقیقاً اطاعت از امر خداوند است و باید بپذیریم.

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین اضافه کرد: پس اگر به جایگاه و روحیه‌ای برسیم که فقط مطیع خدا باشیم، از رزق اطاعت برخوردار می‌شویم. رزق فقط نان نیست بلکه اگر از رزق معنوی برخودار شویم در می‌یابیم که رزق حقیقی چیز دیگری است.

 

وی ادامه داد: در ادامه دعای منصوب به حضرت حجت (عج) آمده است، خدایا کاری کن و ما را به گونه‌ای تربیت کن و با روحیه ما را به گونه‌ای پرورش بده که نزدیک معصیت هم نرویم؛ ائمه (ع) حتی در فکرشان نیز گناه راه نداشته است.

 

آیت‌الله عابدینی ابراز کرد: حضرت در ادامه می‌فرمایند خدایا به من صدق نیت عنایت کن. خیلی وقت‌ها نیت‌هایمان آن گونه که مورد تایید خداوند است نمی‌شود؛ مثلا در نماز می‌گوییم شهادت می‌دهم که خدایی جز خدای یگانه نیست اما حواسمان جای دیگر است و نیتمان با زبانمان همراهی ندارد و درواقع صدق وجود ندارد.

 

این مفسر قرآن کریم بیان کرد: ممکن است زبان انسان بگوید الله اکبر اما نیت آن است که اگر به فلانی تعظیم نکنم شغلم به مخاطره می‌افتد، موقعیتم متزلزل می‌شود و در واقع چیزی را بزرگ‌تر از خدا می‌دانیم و نیتمان با زبانمان تطابق ندارد.

 

وی یادآور شد: اینکه کسی نیت صادقی داشته باشد، از رزق معنوی برخوردار است و حتی در تعامل با یکدیگر صداقت را رعایت کنیم و اگر برادری با یکدیگر را بر زبان جاری می‌کنیم، باید نصرت و دلسوزی نسبت به هم داشته باشیم و رسم برادری را در حضور و یا عدم حضور یکدیگر به جای آوریم.

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین عنوان کرد: در خطبه شعبانیه حضرت راجع به اینکه در ماه رمضان چگونه دعا کنیم می‌فرمایند پروردگارتان را با نیت‌های پاک و صادق دعا کنید و حرف و نیتمان با یکدیگر هماهنگ باشد و اگر به جایی برسیم نیتمان صادق باشد از رزق معنوی برخوردار هستیم.

 

امام جمعه قزوین اظهار کرد: امام زمان (عج) می‌فرمایند خدایا کرامتی به من عنایت کن راه را درست بفهمم و هم در مسیر کم نیاورم و استقامت داشته باشم. راه انبیاء (ع)، ائمه (ع) و قرآن راه هدایت است و این روزی ما باشد که دریابیم راه انبیاء (ع)، ائمه (ع) و قرآن راه هدایت است.

 

وی تصریح کرد: باید فکر و اندیشه شفاف داشته و سپس استقامت داشته باشیم، یعنی طبق آن چیزی که درک می‌کنیم پای کار بمانیم، کم نیاوریم و از مبانی اعتقادی خودمان عقب نشینی نکنیم و مستحکم باشیم.

 

آیت‌الله عابدینی بیان کرد: حضرت در ادامه این دعا می‌فرمایند در درست‌گویی و حکیمانه سخن گفتن زبان‌های ما را محکم کن، دل‌های ما را از دانش و معرفت لبریز کن، شکم‌های ما را از حرام و هر چیز شبهه ناک هم پاک نگه دار، دست‌های ما را از دزدی و ظلم بازدار، چشم‌های ما را از گناه، خیانت و ناپاکی نسبت به نوامیس و اموال مردم دور نگه دار.

 

این مفسر قرآن کریم افزود: حضرت ادامه می‌دهند این گوش‌های ما را از شنیدن غیبت و لغویات حفظ کن و بر علمای ما تفضّل داشته باشند و نشان بدهند که نسبت به دنیا زهد دارند و خیر ما را می‌خواهند نه اینکه هر چیزی را که ما خوشمان می‌آید.

 

وی گفت: چیزهایی هستند که ما خوش نداریم اما خیر ما در آن است و چیزهایی هستند که ما دوست داریم اما خیر ما در آن نیست؛ علمای حقیقی کسانی هستند که کاری به این ندارند که ما از چه چیزی خوشمان می‌آید و از چیزی خوشمان نمی‌آید بلکه بر اساس خیر ما با ما رفتار می‌کنند.

 

وی ادامه داد: در دعای حضرت آمده خدایا متعلمین هم علاقه و رقبت نشان دهند، شنوندگان پیروی و پندآموزی داشته باشند و بر بیماران شفا و آرامش قرار ده و این مهم نشان می‌دهد همه اینها روزی پشت سر خود دارد. خدایا رأفت و رحمت را روزی مردگان ما قرار ده، پیران ما را وقار، متانت و آرامش و برای جوانان توبه و ارتباط با خدا روزی کن.

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین با بیان اینکه حضرت می‌فرمایند خدایا زنان را عفت روزی کن و به اغنیا تواضع عنایت کن، گفت: متأسفانه برخی گمان می‌کنند قیمتشان نسبت به پولشان از دیگران بیشتر است و هر کسی به اندازه مالش قیمت دارد در حالی که این نگاه تواضع را از انسان می‌گیرد و تکبر به همراه می‌آورد.

 

امام جمعه قزوین اضافه کرد: اگر انسان‌ها سعه صدر داشته باشند دل‌هایشان گشایش پیدا می‌کند و همه فقرا را فرزندان خود می‌دانند و نیازمندان را مهمان خود می‌بینند. حضرت می‌فرمایند بر تنگدستان شکیبایی و قناعت، و برای رزمندگان نصرت و پیروزی بر دشمن روزی کن.

 

وی به تفسیر ادامه دعای حضرت پرداخت و اظهار کرد: حضرت می فرمایند هر اسیری را آزادی و راحتی قرار ده و آنهایی که در مقام حاکمیت هستند را عدالت، و بر زیردستان انصاف و خوش‌ رفتاری تفضّل فرما، و حاجیان و زیارت کنندگان را در زاد و خرجی برکت ده، و آنچه را بر ایشان از حج و عمره واجب کردی توفیق اتمام روزی کن، به فضل و رحمتت ای مهربان‌ترین مهربانان.

 

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: کمتر منبعی است که به اندازه این دعای منصوب به حضرت حجت (عج)، میدان وسیع رزق‌های معنوی را نشان دهد و باید تلاش کنیم از این دعای شریف به خوبی استفاده کرده و آن را درک کنیم.