امروز :
Skip to main content

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین گفت: مسلمانان پیشینه بزرگی در دعوت به مطالعه، تفکر و کتاب خوانی دارند و تاریخ نشان دهنده این پیشینه عظیم است و حق این است که ما پیشکسوت سواد، کتاب و کتابخوانی باشیم.

 

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی به‌مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در دیدار با مدیرکل و کارکنان اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین با اشاره به اهمیت کتاب و مطالعه در دین اسلام اظهار کرد: اگر باور داشته باشیم اسلام، قرآن، انبیا و امامان به موضوع فکر، اندیشه و مطالعه اهمیت می‌دادند، باید کشورهای اسلامی شرمسار باشند که کشوری غیراسلامی در این حوزه از آنها پیشتازتر است.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین افزود: ما باید کیلومترها از کشورهای غیراسلامی در حوزه مطالعه، علم و دانش جلوتر باشیم؛ زیرا اسلام در زمان ظهورش سواد را به صورت جهشی در جهان مطرح کرد.

 

وی اذعان کرد: نزول قرآن کریم با آیه «اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ» شروع شد و «إقرأ» در این آیه به معنای فکر و مطالعه است و آیات الهی نشان از آموزش مدرسه‌ای برای ما دارد و فقط معنای خواندن نمی‌دهد.

 

 

امام جمعه قزوین بیان کرد: خداوند معلم و ما بندگان دانش آموز هستیم و این دنیا مدرسه‌ای برای همه ماست، پروردگار عالم در آیات الهی بحث آیه کرامت انسانی را مطرح می‌کند.

 

وی با طرح این سوال که امروز به چه میزان بحث «کرامت انسانی» در جهان مطرح است، ابراز کرد: عده‌ای از سران استکبار فقط ادعای کرامت انسان‌ها را دارند و به دروغ خود را حامی کرامت نشان می‌دهند.

 

آیت‌الله عابدینی ادامه داد: مدعیان کرامت انسانی با مشاهده قتل عام مردم مسلمان میانمار و کشتار بی‌رحمانه مسلمانان در سوریه و عراق سکوت کرده و یا از تروریست حمایت می‌کنند و نیرنگ و فریب به کار می‌برند.

 

 

وی تصریح کرد: خدای متعال قرآن را کتاب مبارک می‌نامد، یعنی هرچه برکت می‌خواهید در قرآن جستجو کنید، خدای متعال به قرآن، نوشته و قلم قسم می‌خورد.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین گفت: مسلمانان پیشینه بزرگی در دعوت به مطالعه، تفکر و کتاب خوانی دارند و تاریخ نشان دهنده این پیشینه عظیم است و حق این است که ما پیشکسوت سواد، کتاب و کتابخوانی باشیم.

 

وی با بیان اینکه خدای متعال رزق خود را در «قلم دینی» قرار داده است، خاطرنشان کرد: در نگاه دینی انسان شبیه زنبور عسل است و کتاب‌ها مانند گل‌ها و گیاهان با رنگ، عطر و رایحه‌های گوناگون هستند.

 

آیتالله عابدینی در ادامه تاکید کرد: اگر مدیران فرهنگی ما مردم را به کتابخوانی در قالب گل‌های رنگارنگ هدایت نکنند، سرنوشت شهروندان ما مثل مگس‌هایی می‌شود که به مکان‌های آلوده مثل سایت‌ها و کتاب‌های منحرف کننده روی خواهند آورد.

 

وی ابراز کرد: این انسانی که خدای متعال به او کرامت داده، مثل امانتی است که فکر او در دستان مدیران ماست و مبادا این بندگان کریم از طریق برخی کتب انحرافی از مسیر حق و درستی خارج شوند.

 

 

امام جمعه قزوین اذعان کرد: گاهی یک کتاب شاید محتوای خوبی داشته باشد؛ اما برای سنین نوجوان ما مناسب نباشد و آن نسخه برای وی کشنده باشد. ما باید کتاب‌های سالم را در اختیار افراد قرار دهیم تا کرامت انسانی و دینمداری و اخلاق آنها را افزایش دهد.

 

وی تصریح کرد: شروع کتابخوانی از کودکستان‌ها اقدام خوبی است اما باید یک پله عقب تر رفت و مطالعه را از والدین کودکان شروع کرد.

 

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: باید کاری کنیم که کتاب خواندن و مطالعه در خانواده‌ها رواج یابد، متاسفانه امروز خانواده‌ها درگیر فضاهای مجازی و گوشی‌های همراه شده اند در صورتی که کودکان باید مطالعه را از والدین خود بیاموزند.

 

وی در پایان گفت: مساجد ما باید محل تفکر و مطالعه باشد؛ زیرا کار نماز همین است، در نماز اگر ما اهل تفکر درباره سوره‌هایی که قرائت می‌کنیم نباشیم، نماز ما حقیقی نخواهد بود.

 

 

 

خانم رویا اسماعیلی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین در ابتدای این جلسه اظهار کرد: در استان قزوین 66 کتابخانه نهادی و مشارکتی وجود دارد و 75 هزار عضو نیز از این تعداد کتابخانه استفاده می‌کنند.

 

وی کتابخانه‌ها را پایگاه‌های فعال فرهنگی برشمرد و گفت: امانت گرفتن 85 هزار عنوان کتاب در ماه را در استان قزوین شاهد هستیم، در هفته کتاب دو کتابخانه در نصرت آباد شهرستان البرز و دیگری در شهر خاکعلی آبیک افتتاح خواهند شد.