مؤمنان با سرزنش جاهلان و دشمنان مأیوس نشوند/ حتی امام علی(ع) مورد سرزنش مردم زمان خود قرار گرفت
نماینده ولیفقیه در استان قزوین در جلسه اخلاق طلاب حوزه علمیه گفت: مؤمنان با ملامت و سرزنش جاهلان و دشمنان مأیوس نشده و مسیر حق را رها نمیکنند.
آیتالله عبدالکریم عابدینی در جلسه اخلاق طلاب حوزه علمیه استان قزوین که در شبستان امیرالمؤمنین (ع) مسجدالنبی (ص) برگزار میشود، اظهار کرد: در نامه 31 نهجالبلاغه آنچه که مسلّم است، امام علی (ع) به همه فرزندانش تا قیامت وصیت، نصیحت و موعظه میکند؛ او پدری میکند و مهم این است که ما لیاقت فرزندی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند «وَلاَ تَأْخُذْکَ فِی اللهِ لَوْمَةُ لاَئِم» یعنی فرزندانم وقتی در راه خدا کاری انجام میدهید، سرزنش هیچ سرزنش کنندهای شما را غمگین و مأیوس نکند و کار خود را انجام دهید و اگر کار خود را درست انجام دهید مورد تشویق قرار خواهید گرفت.
امام جمعه قزوین بیان کرد: در مقابل کسانیکه بخاطر کارهای خوب شما را مورد تشویق قرار میدهند، کسانی نیز هستند که از روی جهل، نادانی و غرضورزی شما را مورد اذیت و آزار قرار میدهند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین عنوان کرد: زمانی میتوانید در مقابل اذیت و آزار افراد جاهل، نادان و مغرض ایستادگی کنید که کارهایی که انجام میدهید برای خدا باشد و طبق آیات قرآن اگر اینگونه باشد هیچگاه غمی انسان را در بر نمیگیرد.
وی خاطرنشان کرد: در آیه 111 سوره مبارک آل عمران خداوند میفرماید «لَنْ يَضُرُّوكُمْ إِلَّا أَذًى وَإِنْ يُقَاتِلُوكُمْ يُوَلُّوكُمُ الْأَدْبَارَ ثُمَّ لَا يُنْصَرُونَ»، (آنها [اهل كتاب مخصوصاً يهود] هرگز نميتوانند به شما زيان برسانند، جز آزارهاي مختصر، و اگر با شما پيكار كنند به شما پشت خواهند كرد[و شكست ميخورند] سپس كسي آنها را ياري نميكند).
آیتالله عابدینی با بیان اینکه این رسم روزگار است که پیامبران (ص) همواره با سختیها و مشقتهای فراوان همراه بودند، تأکید کرد: خداوند در آیه 30 سوره یس میفرماید «يَا حَسْرَةً عَلَى الْعِبَادِ مَا يَأْتِيهِمْ مِنْ رَسُولٍ إِلَّا كَانُوا بِهِ يَسْتَهْزِئُونَ»، (افسوس بر اين بندگان كه هيچ پيامبري براي هدايت آنها نيامد مگر اينكه او را استهزاء ميكردند).
رئیس شورای عالی حوزه علمیه استان قزوین بیان کرد: هر پیامبری آمد او را نسبت سحر، دروغ و جنون دادند و وقتی به پیامبر اسلام (ص) رسیدند، همه نسبتها را با هم گفتند. اوضاع پیامبران بسیار سخت و دشوار بوده و به آسانی رسالت خود را به انجام نرساندند و اگر میخواهیم راه پیامبران را برویم باید از دشواریهای مسیر آنها نیز آگاهی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه سرزنشها در مسیر پیامبران وجود دارد اما سربلندی و عزت نیز نزد پیغمبران است، گفت: خداوند در آیه 186 سوره آل عمران میفرماید «لَتُبْلَوُنَّ فِي أَمْوَالِكُمْ وَأَنْفُسِكُمْ وَلَتَسْمَعُنَّ مِنَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ مِنْ قَبْلِكُمْ وَمِنَ الَّذِينَ أَشْرَكُوا أَذًى كَثِيرًا وَإِنْ تَصْبِرُوا وَتَتَّقُوا فَإِنَّ ذَلِكَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ»، (بطور مسلم در اموال و نفوس خود آزمايش ميشويد و از آنها كه پيش از شما كتاب [آسماني] داده شدند [يعني يهود و همچنين] از آنها كه راه شرك پيش گرفتند سخنان آزار دهنده فراوان خواهيد شنيد، و اگر استقامت كنيد و تقوا پيشه سازيد [شايستهتر است] زيرا اينها از كارهاي محكم و قابل اطمينان است).
امام جمعه قزوین اظهار کرد: خداوند حضرت موسی (ع) را در مسیر سختی قرار داد و بعد از پیامبری به موسی فرمود اگر من تو را در مسیر سخت قرار دادم میخواستم تو را برای خودم بسازم و قصد داشتم تو را در مصاف با فرعون قرار دهم.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین تصریح کرد: در آیه 54 سوره مائده آمده است «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا مَنْ يَرْتَدَّ مِنْكُمْ عَنْ دِينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللَّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكَافِرِينَ يُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ ذَلِكَ فَضْلُ اللَّهِ يُؤْتِيهِ مَنْ يَشَاءُ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ»، (اى كسانى كه ايمان آوردهايد هر كس از شما از دين خود برگردد به زودى خدا گروهى [ديگر] را مىآورد كه آنان را دوست مىدارد و آنان [نيز] او را دوست دارند [اينان] با مؤمنان فروتن [و] بر كافران سرفرازند در راه خدا جهاد مىكنند و از سرزنش هيچ ملامتگرى نمىترسند اين فضل خداست آن را به هر كه بخواهد مىدهد و خدا گشايشگر داناست).
وی بیان کرد: هرکسی از دین میخواهد بازگردد بداند که خدا کسانیرا میآورد که هم آنها خدا را دوست دارند و هم خدا آنها را دوست دارد و زودرنج نیستند و با اذیت و آزار از راه به در نمیشوند و در مسیر الهی خود استوار هستند.
آیتالله عابدینی خاطرنشان کرد: اگر به جایی رسیدید که اذیت و سرزنش مردم شما را در اهداف خودت سست نمیکند، قدردان باشد و این نعمت الهی را شکرگزاری کنید.
رئیس شورای عالی حوزه علمیه استان قزوین عنوان کرد: اگر اینجا بنشینیم و هر بلایی سر مردم غزه و لبنان بیاورند و کاری نکنیم و شعار نه غزه و نه لبنان سر بدهیم، بگوییم مسلمانهای یمن به ما ارتباطی ندارند و خود را در غم آنها شریک ندانیم، خدا ما را سرزنش میکند چرا که در دین اسلام موظف هستیم دست انسان مسلمان و غیر مسلمانی که مستضعف هستند را بگیریم.
وی ادامه داد: اگر به درستی در مسیر رسالتهای الهی حرکت کنیم، مورد سرزنش نادانان، معاندان و دشمنان قرار میگیریم اما اگر در مسیر رسالتهای الهی قرار نگیریم و از آن منحرف شویم، مورد سرزنش خدای متعال قرار خواهیم گرفت.
امام جمعه قزوین تأکید کرد: در آیه 140 سوره نساء میفرماید: «إِنَّ اللَّهَ جَامِعُ الْمُنَافِقِينَ وَالْكَافِرِينَ فِي جَهَنَّمَ جَمِيعًا »، (خداوند منافقان و كافران را همگى در دوزخ گِرد خواهد آورد). در آیه 141 نیز میفرماید اگر شما بر کافران پیروز شدید منافقین میگویند مگر ما با شما نبودیم؟! و اگر کافرین چیزی نصیبشان شود، میگویند مگر ما نگفتیم که در مقابل مؤمنان تسلیم نشوید و شما میتوانید آنها را شکست دهید و منافقان هم جزو سرزنش کنندگان مؤمنان هستند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین اظهار کرد: خداوند به مؤمنان در مقابل سرزنشهای منافقان روحیه میدهد و میفرماید شما در راه خدا کار میکنید و خداوند با محسنین است و حتی اگر همه عالم علیه شما باشند کار خودتان را انجام دهید و نگرانی نداشته باشید و موفق خواهید شد.
وی تصریح کرد: حضرت صدیقه کبری (س) در معرفی امام علی (ع) میفرمایند ایشان خیلی به رسول خدا نزدیک بود که منظور سیر و سلوک، روحیات و عبادت و بندگی است. سپس فرمودند آنهایی که اولیاءالله بودند ایشان را سید و سرور خود میدانستند و چنین شخصیتی نیز مورد سرزنش مردم زمان خود قرار گرفت.
آیتالله عابدینی ادامه داد: پیروان امیرالمؤمنین (ع) به حضرت میگفتند شما نیز زرنگ باشید و ببینید معاویه چقدر زرنگ است و آنقدر گفتند آنها زرنگ هستند و شما زرنگ نیستید که حضرت خطبه 41 را ایراد کردند و فرمودند قرار نیست ما دروغ بگوییم و نفاق داشته باشیم و ما نباید مانند معاویه باشیم، هیچ صفتی نگهدارندهتر از صداقت وجود ندارد و آن کسی که عقل دارد، آینده امور را میبیند و دست به نیرنگ نمیزند.
رئیس شورای عالی حوزه علمیه استان قزوین اضافه کرد: امام علی (ع) در ادامه گفتند متأسفانه در زمانهای زندگی میکنیم که اکثر مردمانش حیله و نیرنگ را زرنگی میپندارند و مرگشان باد که اینگونه فکر میکنند؛ این راه امیرالمؤمنین (ع) است و در هیچ شرایطی دست از صداقت و درستی بر نمیدارد.
وی اظهار کرد: امام باقر (ع) فرمودند امر حضرت حجت (عج) آنقدر جدید است که میگویند گویا حضرت دین جدید آورده است اما اینگونه نیست و فقط دین را به مرحله اجرا در میآورند و حضرت ادامه میدهند برای برخیها دیدن عدالت امام زمان (عج) سخت است و توبه دشمنان خدا را نیز نمیپذیرد.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: امام باقر (ع) میفرمایند اگر میخواهید ولی شما ائمه اطهار (ع) باشند اگر همه جمع شدند و گفتند شما آدم بدی هستید به دل نگیرید و غمگین نشوید و اگر هم همه از شما تعریف و تمجید کردند خوشحال نشوید و استقلال ایمانی داشته باشید.