فرزندان با شیوه دستوری ایمان و اعتقاد پیدا نمیکنند / با ایمان عملی میتوان آنها را جذب دین کرد
امام جمعه قزوین با بیان اینکه فرزندان با شیوه دستوری ایمان و اعتقاد پیدا نمیکنند، گفت: با ایمان عملی میتوان دیگران را جذب دین کرد.
آیتالله عبدالکریم عابدینی در بیست و چهارمین روز از ماه مبارک رمضان در جلسه تفسیر قرآن کریم مسجد امام خمینی(ره) در تفسیر ادامه سوره «نمل» اظهار کرد: هنگامی که کاروان هدیه ملکه سبأ بر حضرت سلیمان وارد شد، این پیامبر الهی خطاب به سربازان سرزمین سبأ گفت شما گمان کردید من به دنبال دنیا، مال و مقام هستم؟ آنچه که خدا به من داده است بالاتر از مال دنیاست، خدا به من چیزهایی داده که اگر بدانید شما نیز مشتاق آنها میشوید.
امام جمعه قزوین افزود: امیرمومنان(ع) در خطبه متقین میفرمایند اهل تقوا کسانی هستند که عظمت خالق و خدای متعال در جان آنها طلوع کرده و نورانیت خدا در وجودشان آشکار شده است و هرچه غیر خداست از چشم آنها افتاده است برای همین زرق و برق دنیا نمیتواند دل حضرت سلیمان(ع) را به لرزه درآورد.
این مفسر قرآن و نهج البلاغه ادامه داد: زمانی که انسان بزرگ باشد دنیا درنظر او کوچک خواهد شد، زمانی که انسان جای انسانی خود را پیدا کند دنیا در نظرش خوار میشود اما زمانی که غرق در دنیا میشویم کوچیکترین مسائل هم درنظرمان بزرگ خواهد شد.
وی اذعان کرد: در آن زمان عدهای به حضرت سلیمان(ع) گفتند ما میتوانیم به سرزمین سبأ لشکر کشی کنیم و سرزمین آنها را به دست آوریم و آنها را از این سرزمین اخراج کنیم اما حضرت سلیمان(ع) این کار را انجام نداد.
این استاد حوزه و دانشگاه ابراز کرد: قصد حضرت سلیمان(ع) این بود که عامل بت پرستی را از سر راه مردم سرزمین سبأ بردارد و آنها را از شرک و گمراهی نجات دهد؛ همانگونه که قرنهای گذشته اسلام به ایران وارد شد. اسلام برای نجات مردم ایران آمد تا آنها را کمک کند تا در مقابل ظلم پادشاهان ایستادگی کنند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین تصریح کرد: توحید، معرفت، کفر و شرک بخشنامهای نیست و ما نمیتوانیم ایمان را دستوری به فرزندان خود منتقل کنیم بلکه باید با ایمان عملی خود، دیگران را نسبت به اسلام، دین و خدا جذب کنیم.
آیتالله عابدینی عنوان کرد: حضرت سلیمان(ع) هیچ وقت به صورت بخشنامهای به سراغ مردم مشرک سرزمین سبأ نرفت بلکه به سراغ رفع موانع ایمان در این سرزمین رفت. هیچ پیامبری هیچ زمانی به مردم دوره خود نگفته بود مومن باشید زیرا این موضوع یک امر قلبی است، پیامبران مردم را به سمت تسلیم بودن برای دفع شر آنها هدایت میکردند.
وی ابراز کرد: حضرت سلیمان(ع) به جماعت و لشکر خود گفت چه کسی از بین شما میتواند برود و تخت ملکه سبأ را اینجا نزد من حاضر کند؟ هدف حضرت این بود که نشان دهد این عالم دارای رمز و رازی است. یکی از جنیان که توانمندی زیادی داشت گفت قبل از اینکه از زمین برخیزید من تخت او را اینجا حاضر میکنم و من هم توانمند و هم امانتدار هستم.
این مفسر قرآن و نهج البلاغه افزود: «آصف بن برخیا» خواهرزاده و جانشین حضرت سلیمان(ع) شخص دیگری بود که از اسرار کتاب آگاه بود؛ گفت قبل از اینکه چشمهای خود را برهم بزنید من تخت را اینجا حاضر میکنم در روایتی از پیامبر اکرم(ص) سوال شد این شخص که بود؟ حضرت فرمودند او جانشین حضرت سلیمان(ع) بن داود بود.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: از آیات و روایت داستانی زندگی حضرت سلیمان(ع) به خوبی درمییابیم که اگر انسان به مقام والای بندگی و عرفان رسیده باشد از همه موجودات الهی قدرتمند خواهد بود و نفوذ مقتدری بر اشیای عالم دارد.
امام جمعه قزوین گفت: «آصف بن برخیا» در چشم برهم زدنی تخت ملکه سبأ را در برابر حضرت سلیمان(ع) حاضر کرد و زمانی که با تعجب حضار روبرو شد این معجزه را از خود ندانست و به خدای متعال نسبت داد زیرا میدانست این معجزه آزمونی الهی است.
وی تصریح کرد: از این آیات میآموزیم که هر کس شکر خدا به جای آورد به نفع اوست و هرکس کفران نعمت خدا کند به خدا ضرری نمیرساند بلکه خود را دچار آسیب میکند.
آیتالله عابدینی عنوان کرد: حضرت سلیمان(ع) در این داستان دستورالعمل دیگری هم صادر کرد و فرمود اقدامی کنید که این خانم تخت خود را نشناسد، زمانی که ملکه سبا نزد سلیمان آمد از او پرسیدند آیا این تخت توست؟ گفت بله اینطور به نظر میرسد البته ما از قبل حدس زده بودیم که سلیمان(ع) دارای قدرت و اسرار است.
این مفسر قرآن و نهجالبلاغه با بیان اینکه زندگی در بین یک قوم کافر مانع ایمان آوردن ملکه سبأ شده بود، ابراز کرد: اطرافیان حضرت سلیمان(ع) ملکه سبأ را به کاخی دعوت کردند که کف آن از آیینه بود و زمانی که این خانم وارد صحن کاخ شد. تصویر خود را در آیینه دید و گمان کرد زیر پایش آب قرار دارد اما به او گفته شد این شیشه صیقل داده است و ملکه سبا فهمید که پیامبر خدا از نظر نوآوری نیز از او پیشرفتهتر است.
وی در پایان عنوان کرد: ملکه سبا با مشاهده قدرت و عظمت دستگاه حضرت سلیمان(ع) متحول شد و گفت خدایا من به خودم ظلم کردم خورشید را پرستیدم و اجازه ندادم مردم سرزمینم ایمان بیاورند، من برای ایمان به خدای یکتا با سلیمان(ع)همراه میشوم.