نماینده ولیفقیه و امامجمعه قزوین گفت: دستیابی به علم جوششی هدف علمآموزی طلبهها قرار گیرد و اگر علمی ریشه جوششی پیدا کند جاودانه و ماندگار خواهد شد.
حجتالاسلاموالمسلمین عبدالکریم عابدینی در جمع طلاب جدیدالورود حوزه علمیه قزوین بر جداییناپذیری قرآن و اهلبیت تأکید کرد و اظهار داشت: محال است که قرآن و اهلبیت از یکدیگر جدا شوند و هر کس این دو را از یکدیگر جدا بداند به انحراف رفته است.
وی تصریح کرد: قرآن در سوره حمد خلاصه شده و سوره حمد در بسم الله الرحمن الرحیم و بسم الله الرحمن الرحیم در بای بسم الله و در نهایت بای بسم الله در نقطه بای بسم الله خلاصه شده است.
این مقام مسئول به روایت «انا نقطة تحت الباء» از امام علی (ع) که توسط قندوزی بیان شده اشاره کرد و ادامه داد: نقطه را دو گونه میتوان تصور کرد؛ نقطهای که نوشته میشود و این نقطه شامل سطح، خط، حجم و جرمی است که طول، عرض و عمق دارد و تا بینهایت قابل انقسام است. نقطه حقیقی و فلسفی نقطهای است که طول، عرض و عمق ندارد بنابراین بههیچعنوان قابل انقسام نیست و نمیتوان آن را تقسیم کرد. قرآن وقتی در نقطه بای بسم الله خلاصه میشود و امام علی (ع) میگوید «انا نقطة تحت الباء» یعنی من و قرآن یک حقیقت جداییناپذیر هستیم و جدایی این دو محال است.
امامجمعه قزوین بیان کرد: ارزش انسانها به اندازه شرح صدرشان است و شرح صدر همان اندازه و گستره وجودی و توسعه انسانی است و انسان هرقدر وسعت وجودی پیدا کند ارزشش به همان میزان افزایش پیدا میکند.
وی اذعان داشت: امام علی (ع) فرموده هر مظروفی را که شما در ظرف قرار میدهید قسمتی از آن ظرف را اشغال میکند اما علم اینگونه نیست و هر قدر مبانی علمی وارد ظرف علم که وجود و شخصیت، فطرت و قلب انسان است وارد شود گنجایش آن بیشتر میشود و این مهم تنها شامل حال علم الهی میشود.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین تأکید کرد: علم آموزشی ابزار کار انسان است و در زندگی به کار انسان میآید اما باید در علمآموزی به سمت علم جوششی حرکت کرد و اگر علم ریشه جوششی پیدا کند ماندگار میشود.
حجتالاسلاموالمسلمین عابدینی افزود: اگر علم آموزشی زمینههای علم جوششی را پیدا کند فهم و درک آن آسانتر میشود و انسان با دریافت بخشی از علم به تمام جزئیات آن پی میبرد. ضروری است طلبهها علمآموزی را با هدف دستیابی به علم جوششی دنبال کنند. علمایی که از علم جوششی برخوردار بودند مایع مباهات حوزهها شدند و بر روی نفوس دیگران تأثیرگذار بودند و تألیفات و کتابهایشان ماندگار شد و راه را بر دیگران روشن میکند.
وی به حدیث «من أخلص لله أربعین صباحاً» از رسول اکرم (ص) اشاره کرد و گفت: هر شخصی چهل شبانهروز خود را برای خدا خالص کند و اعمالش را با معیارهای قرآنی همراه کند و کارها را برای رضای خدا انجام دهد حکمت در درونش به جوشش در میآید و بر زبان و قلمش جاری میشود.
این مقام مسئول اظهار داشت: اگر هدفها به درستی شناسایی شود و ماموریتها به درستی انجام شود و همانند موسی به جنگ با فرعون که همان فرعون نفس، استکبار جهانی، شیطان رجیم و فرعون جن و انس است موفقیت شامل حال انسان میشود و این مهم با بهرهمندی از شرح صدر محقق میشود. طلبهها باید از خداوند شرح صدر را طلب کنند چرا که مسیر الهی بسیار سخت و دشوار است و تنها با توکل به خداوند متعال میتوان این مسیر را پیمود.
امامجمعه قزوین بیان کرد: خداوند شرح صدر و قرآن را به پیغمبر (ص) داد و هدیه قرآن به پیامبر (ص) همان شرح صدر است و اگر آیهای را به خوبی بیاموزیم و آن را در زندگی پیاده نماییم صاحب شرح صدر میشویم.