نماینده ولی فقیه در استان قزوین در افتتاحیه دوره مشاوره اسلامی که با حضور آیتالله سید منذر حکیم برگزار شد، گفت: در بستر ذکر اهل فکر باشیم.
آیتالله عبدالکریم عابدینی در افتتاحیه دوره مشاوره اسلامی که با حضور آیتالله سید منذر حکیم مدیر گروه فقه و خانواده جامعهالصطفی در مرکز پاسخگویی حوزه علمیه قزوین برگزار شد، اظهار کرد: نگاه عمیق، متفکرانه و متفکرپرور که در سبک حضرت آیتالله حکیم وجود دارد، نیاز جدی حوزههای علمیه است که الحمدالله رویکردتان در دهههای اخیر موجب رشد این فضا شده است.
وی تصریح کرد: خدای متعال از صفر وجود انسان، صحبت را با او آغاز کرد و در آیه 78 سوره نحل فرمود و خدا شما را از شكم مادرانتان در حالى كه چيزى نمىدانستيد آفرید و براى شما گوش، چشمها و دلها قرار داد، باشد كه سپاسگزارى كنيد.
امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: انسان باید تلاش کند تا گوش، چشم و دل ظاهری را ارتقا و رشد دهد و به جایگاه متعالی آن برساند. در آیه 78 سوره مؤمنون خدا فرموده و اوست آن كس كه براى شما گوش و چشم و دل پديد آورد، چه اندك سپاسگزاريد.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین افزود: اندک هستند کسانی که به خودشان نگاه کردهاند، استعدادهای درونی خودشان را رشد دادهاند و از استعدادهای عجیبی که خدا به عنوان سمع، بصر و فؤاد داده است بهره گرفتهاند و برای این نعمتها ارزش قائل شدهاند.
وی عنوان کرد: در آیه 179 سوره اعراف خدای متعال فرموده و در حقيقت بسيارى از جنيان و آدميان را براى دوزخ آفريدهايم چرا كه دلهايى دارند كه با آن حقايق را دريافت نمىكنند و چشمانى دارند كه با آنها نمىبينند و گوشهايى دارند كه با آنها نمىشنوند، آنان همانند چهارپايان بلكه گمراه ترند آرى آنها همان غافل ماندگانند.
آیتالله عابدینی ادامه داد: خدای متعال در این آیه نشان میدهد که انسانهای زیادی هستند که به واسطه اینکه نتوانستند از نعمتها الهی استفاده کنند و شکرش را به جای آورند، قلب، چشم و دل آنها رشد و تعالی پیدا نکرد و به جایگاه سمع، بصر و فؤاد نرسید و در سطح حیوانی باقی ماند.
امام جمعه قزوین بیان کرد: خداوند در آیه 179 از غافلان سخن به میان آورده است که در مقابل ذاکران قرار دارند. در خصوص ذاکران نیز فرموده اولیالاباب کسانی هستند که غافل نیستند و اهل ذکر و فکر هستند و این دو را با یکدیگر و در کنار هم دارند.
وی افزود: امروز در دنیا انسانهای بسیاری داریم که اهل فکر هستند اما اهل ذکر نیستند و در مقابل انسانهای اهل ذکر بسیاری نیز داریم که اهل فکر نیستند. اگر در بستر ذکر اهل فکر باشیم، تعالی مییابیم و به تحولات بسیاری دست مییابیم و پس از آن است که قلب، چشم و دل انسان رشد و تعالی پیدا کرده و به جایگاه سمع، بصر و فؤاد میرسد و حقایق عالم را درک میکند.