امروز :
Skip to main content

خیر و سعادت آدمی در عبادت خدا و پایبندی به دین است/ نیازمند گذراندن یک دوره ابراهیم شناسی هستیم

 

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اذعان کرد: همه ما نیازمند گذراندن یک دوره ابراهیم شناسی هستیم، گذراندن این دوره یعنی شناخت خود، تقویت ایمان، توحید، اعتقادات و یقین در وجود آدمی.

 

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در جلسه تفسیر قرآن ماه مبارک رمضان با اشاره به آیات 16 تا 18 سوره مبارکه عنکبوت اظهار کرد: در این آیات آمده است حضرت ابراهیم(ع) به قوم خود می‌گوید؛ فقط خدا را بپرسید و هرچه درخواست دارید از او بخواهید، طاغوت را ولی و سرپرست خود قرار ندهید و عهد و پیمان خود را با خدا حفظ کنید. اگر علم و دانش و فهم شما به این موضوع برسد خیرتان در این است.

 

امام جمعه قزوین افزود: خدای متعال فرموده است هرکس رسول مرا اطاعت کند گویی خدا را عبادت کرده است اما این جمله بدان معنا نیست که هرکس قدرت طلبان و ظالمان و مستکبران را عبادت کند خدا را عبادت کرده است، بنابراین ما اجازه تبعیت از هرآنچه غیرخدایی است را نداریم.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین با بیان اینکه خیر و سعادت آدمی در عبادت خدا و پایبندی به دین است، ابراز کرد: در ادامه آیات سوره عنکبوت می‌خوانیم که حضرت ابراهیم (ع) به قوم خود می‌گوید شما به جای خداوند یکتا بت‌هایی از جنس سنگ و چوب را می‌پرستید و تولید دروغ می‌کنید. این بت‌ها مالک رزق و روزی شما نیستند رزق خود را باید از خدا بجویید و خدا را عبادت کرده و شکر او را به جای آوردید تا سربلند و آبرومند نزد خدای متعال برگردید.

 

 

وی گفت: خداوند به حضرت ابراهیم(ع) می‌فرماید اگر مردم تو را تکذیب کردند دلگیر نشو، امت‌های پیشین نیز پیامبران خود را تکذیب کردند. رسالت پیامبران ابلاغ پیام الهی و شناساندن احکام دین به مردم است. 

 

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: حضرت رسول اکرم(ص) می‌فرمایند؛ "من نتیجه دعای پدرم حضرت ابراهیم(ع) هستم." زمانی که این پیامبر الهی خانه خدا را می‌ساخت، دعا کرد برای مردمی که در اطراف این خانه زندگی می‌کنند پیامبری از جنس خودشان مبعوث کن که مردم را از شرک، ظلم و گناه پاک کند و آیات الهی را بر مردم بخواند." این دعا با تولد حضرت محمد(ص) اجابت شد.

 

امام جمعه قزوین ابراز کرد: غیر از رسول خدا(ص) تنها پیامبری که به عنوان اسوه حسنه معرفی شده حضرت ابراهیم(ع) است که نام ایشان 69 مرتبه در آیات الهی ذکر شده است. بنابراین باید در شناخت این پیامبر الهی توجه ویژه داشته باشیم.

 

وی با اشاره به آیه پایانی سوره "حج" ابراز کرد: در راه خدا آنگونه که شایسته است جهاد کنید. او شما را برگزیده است در دین برای شما هرجی نیاورده است و شما بر دین پدر خود ابراهیم(ع) هستید، او نام شما را مسلمان گذاشته است. دین پشتیبان شماست و برای شما زحمتی نیست. دین به ما عزت و کرامت می‌بخشد.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین ادامه داد: حضرت ابراهیم(ع) مثل پدری برای انبیای الهی است، زیرا خداوند در قرآن کریم فرموده است که ابراهیم پدر انبیا و همه امت‌های توحیدی است.

 

آیت‌الله عابدینی تصریح کرد: انبیا و اولیای الهی پدر و مادر ایمانی ما هستند و برای شناخت گذشته خود باید به سراغ این بزرگان رفت. خداوند شرافت پدری حضرت ابراهیم(ع) را به ما عنایت کرده و بهترین الگو برای انسانیت و به کمال رسیدن ماست.

 

 

وی با اشاره به اینکه همه ما نیازمند گذراندن یک دوره ابراهیم شناسی هستیم، اذعان کرد: گذراندن این دوره یعنی شناخت خود، تقویت ایمان، توحید، اعتقادات و یقین در وجود آدمی. هرچقدر ما حضرت ابراهیم(ع) را بهتر بشناسیم ایمان و اخلاق ما بیشتر رشد خواهد یافت.

 

امام جمعه قزوین با اشاره به آیاتی از سوره "ص" ابراز کرد: حضرت ابراهیم(ع)، اسحاق و یعقوب(ع) جزو پیامبرانی بودند که اهل عمل، فهم و بصیرت بودند که هم خوب فکر کرده و هم خوب عمل می‌کردند. اینها جزء بزرگان از انبیای الهی و خیرین حقیقی عالم هستند.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین گفت: در آیه 124 سوره بقره آمده است؛ زمانی که حضرت ابراهیم(ع) در آزمایش‌های سختی قرار گرفت این پیامبر الهی یک ذره عقب نشینی نکرد و فرمود اگر خداوند تصمیم گرفته که پیامبر خود را درمیان شعله‌های آتش و در سختی قرار دهد من نیز همین موضوع را می‌پسندم.

 

وی گفت: یکی از امتحانات حضرت ابراهیم(ع) قربانی کردن فرزندش در راه خدا بود و این پیامبر الهی این موضوع را با فرزند خود درمیان گذشت و با او مشورت کرد و حضرت اسماعیل(ع) هم در پاسخ به پدرش گفت؛ پدرجان ماموریتی که خداوند به تو سپرده، انجام بده بزودی صبر و بردباری مرا خواهد دید.

 

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: حضرت ابراهیم(ع) زمانی که موضوع قربانی اسماعیل را با فرزندش درمیان گذاشت اسماعیل دلش را در راه خدا قربانی کرد و گره محبت خود و فرزندش را سر برید سپس برای قربانی اسماعیل بیرون اقدام کرد و از این آزمایش سربلند بیرون آمد و به مقام امام دست یافت.

 

امام جمعه قزوین اذعان کرد: حضرت ابراهیم(ع) ابتدا در مقام پیامبری بود اما پس از آزمایشات زیاد به مقام امام دست پیدا کرد، طبق این آیات بزرگان دینی می‌گویند که مقام امام از مقام نبی و پیامبر بالاتر است.

 

وی گفت: شاید این سوال پیش آید که آیا ائمه(ع) از خاتم الانبیا(ص) بالاتر هستند؟ در پاسخ باید گفت که حضرت رسول اکرم(ص) هم پیامبر و هم امام بود.