خدمت به بندگان برای جلب رضای خدا، عبادت محسوب میشود/ رزق حقیقی، انسان را در معنویت و علم به کمال میرساند/ تقوا یاری رسان و دستگیر انسان در چالشها و مشکلات است
امام جمعه قزوین در برنامه سروش آسمانی گفت: خدمت به بندگان برای جلب رضای خدا، عبادت محسوب میشود.
آیت الله عبدالکریم عابدینی در برنامه زنده تلویزیونی سروش آسمانی که از شبکه قزوین به روی آنتن می رود، با اشاره به آیات سوره حجرات اظهار کرد: خداوند در این آیات همه مردم را مورد خطاب قرار داده و می فرماید همه شما را از مرد و زن آفریدیم و شما را گروه گروه و ملت ملت قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید و در این مسابقه جهانی بین المللی همه انسان ها، آن کسی گوی سبقت را خواهد ربود که در جاده تقوا حرکت کرده و برای دستیابی به قله کرامت بکوشد.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین ابراز کرد: جاده تقوا به قله کرامت انسانی منتهی خواهد شد. کرامت انسانی همان چیزی است که خداوند وجود انسان را به آن آمیخته است و بر همان اساس انسان را آفریده است.
وی یادآور شد: خداوند در آیه ۷۰ سوره اسرا می فرماید؛ به انسان کرامت بخشیدیم. همچنین خدای متعال دنیا را مدرسه ای قرار داد تا انسان در این مدرسه دانش آموز و تحصیل کننده کرامت باشد.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین گفت: در مدرسه دنیا خدای متعال قرآن کریم را کتاب درسی انسانها معرفی کرد و برای دانش آموزان این مدرسه یک شرط مهم به نام "طهارت" قرار داد. خداوند می فرماید اگر کسی با دل و نیت پاک به این عرصه قدم نگذارد در این عرصه به عنوان دانش آموز پذیرفته نخواهد شد.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: فهم و درک حقایق قرآنی به طهارت و پاکی انسان از شرک و ریا و ظلم و پاکی از هر بدی نیاز دارد و این پاکی زمینه ساز می شود تا انسان محصل و دانش آموز مدرسه کرامت شود و به محضر کتاب خدا راه پیدا کند. قسمت دوم
آیتالله عابدینی با تبریک ولادت امام حسن مجتبی(ع) اظهار کرد: حضرت در حدیثی فرموده اند مردم بدانید خدا شما را بیهوده نیافریده است، خدا شما را به حال خود رها نکرده است، اجل های شما را خدا مشخص کرده، رزق و روزی و معیشت شما را نیز تقسیم کرده است و این کار را کرده تا هر کسی جایگاه خود را بشناسد و برای منزلت انسانی دغدغه داشته باشد و خدا قول داده اگر بندگی کنیم معیشت ما را تأمین می کند.
امام جمعه قزوین بیان کرد: کسی که کشاورزی، رانندگی و طبابت می کند و برای رضای خدا کار مفید به مردم ارائه می کند، بندگی خدا را می کند و خداوند رزق و روزی چنین انسانی را تأمین کرده است.
وی افزود: خداوند این قانون را گذاشته و انسان آنچه که خدا برایش مقدر کرده است، به آن می رسد و اگر حریص باشد و یا با متانت زندگی کند به آن می رسد و اگر مقدر باشد به چیزی نرسد، هیچگاه به آن دست نمی یابد. باید توجه داشته باشیم که رزق با مال متفاوت است و رزق به عبادت، معنویت و علم و دانش انسان کمک می کند اما مال بدون رزق معلوم نیست انسان را به کجا می رساند.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین عنوان کرد: امام حسن(ع) فرموده خدا کاری کرده که شما دغدغه رزق نداشته باشید و فقط زمان و وقت خود را برای عبادت و بندگی به کار بگیرید و اگر بندگی حقیقی داشته باشیم، خداوند وعده کرده تا رزق ما را تأمین کند. قسمت سوم:
نماینده ولی فقیه در استان قزوین گفت: امیرالمومنین(ع) میفرمایند شما را به تقوا سفارش کردیم و هر توبه ای که شکل می گیرد با تقوا انجام خواهد گرفت، حکمتی که خدای متعال سفارش کرده فقط به متقین عنایت خواهد شد. تقوا، آبرو و شرافت هر عملی است هر عملی با تقوا شرافت پیدا میکند. هر انسان که به رستگاری رسید با نردبان تقوا به این جایگاه رسیده است. آنهایی نجات پیدا میکنند که با تقوا حرکت کرده و با بدی برخورد نکرده اند و ناکام نمی مانند و غمگین و محزون و نگران نخواهند ماند.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: خدای متعال ۱۸۰ مرتبه در قرآن کریم واژه تقوا و خانواده تقوا را مطرح کرده است و ۸۰ مرتبه به تقوا فرمان داده است. نهایت رضایت خدای متعال در تقوا قرار دارد و هر بنده ای به اندازه تقوایش در محضر خداوند جایگاه و ارزش دارد.
وی ادامه داد: امام علی علیه السلام زمانی که فرق مبارکشان شکافته می شود، میفرمایند؛ "فزت و رب الکعبه ". رسیدن به قله رستگاری فقط با تقوا میسر خواهد بود. خدای متعال فرموده است که متقین هستند که نجات پیدا میکنند.
خطیب جمعه قزوین اذعان کرد: در این چالشهای دنیوی که همه در مسیر زندگی با آن دست و پنجه نرم میکنیم فقط کسانی به نتیجه میرسند و موفق خواهند شد که به گفته ائمه با تقوا حرکت کنند. هرکس که اهل تقوا میشود دربهای بسته به روی او باز میشود و در بن بست فتنه ها گرفتار نخواهد شد.
آیت الله عابدینی گفت: همه کارهای انسانهای باتقوا محکم و ماندگار است و به رشد و کمال میرسند و حجتهای الهی برای آنها آشکار میشود و در نزد خدا روسفید شده و با انبیا و شهدا و صالحان و صدیقین محشور خواهند شد. قسمت چهارم و پنجم:
آیتالله عابدینی بیان کرد: خداوند قرآن را کتاب درسی برای انسان قرار داد و آن را کتاب کریم و انسان را نیز کریم معرفی کرد. امام سجاد(ع) فرمودند خدایا کاری کن تا قرآن نردبان تعالی و رشد ما باشد تا ما را به شریف ترین و نورانی ترین منزلت و جایگاه کرامت برساند و انشاءالله در پناه خدا با بهره گیری از قرآن بتوانیم به جایگاه والای معنوی کرامت دست یابیم.
وی افزود: رسول خدا(ص) فرموده اند هر کسی در ماه رمضان بر من زیاد صلوات بفرستد، کفه اعمال خوبش سنگین می شود و در روز قیامت به این معنا بسیار نیازمندیم. خدا فرموده کمترین بها و ارزشی را خدا می بیند، همانطور که کمترین کار بدی را خدا می بیند.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین اضافه کرد: خدا فرموده کسانی در روز قیامت موفق هستند که کفه ترازوی کارهای خوب آنها سنگین تر است و پیامبر(ص) فرموده هر کاری از شما با قرآن و عترت سرو کار داشته باشد، وزن دارد و در قیامت به کار انسان می آید و ماندگاری پیدا می کند.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: امام علی(ع) فرموده هر کسی آیه ای از قرآن را تلاوت کند و شوق و علاقه وسیعی برای قرائت آیات دیگر داشته باشد، گویا در غیر ماه رمضان کل قرآن را ختم کرده است و باید بیش از پیش قدر این ماه عزیز را بدانیم و از آن بهره ببریم.
وی بیان کرد: حضرت فرموده درهای بهشت در ماه مبارک رمضان باز است و خدا همه را دعوت کرده تا در مسیر رحمت او قرار گیرند و یکی از دعاهای ما در ماه رمضان باید این باشد که دعا کنیم تا درهای رحمتی که به رویمان باز شده است، بسته نشود که قرآن، صله رحم، اطعام نیازمندان و مواسات از جمله آنهاست.
آیت الله عابدینی تأکید کرد: امام علی(ع) فرموده درهای جهنم در ماه رمضان بسته است چرا که رذایل اخلاقی در این ماه جایگاهی ندارد و دعا کنید تا این درها پس از ماه رمضان نیز بسته باشد. شیاطین در ماه رمضان در قل و زنجیر هستند و دعا کنید پس از آن نیز شیاطین در قل و زنجیر بمانند.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین با اشاره به قرارگیری شب قدر در ماه رمضان گفت: قرآن کریم در باب شب قدر اصرار دارد که ما لیله القدر ببینیم نه لیالی قدر؛ هیچ گاه در قرآن کریم صحبت از شبهای قدر مطرح نیست.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: در روایت نیز مسلم است که ما شبهای قدر نداریم بلکه یک شب قدر وجود دارد. به ندرت و خیلی کم در برخی روایات تعبیر لیالی آمده است البته در همین روایات نیز اشاره به سالهای مختلفی است که ما در طول عمر شب قدر را پشت سر گذاشته ایم.
وی با بیان اینکه در هر سال یک شب قدر بیشتر وجود ندارد، ادامه داد: شب قدر، قلب ماه رمضان است و این لیله القدر شبی است که زندگی انسانی انسانها در آن شروع شده و به لیله القدر ختم خواهد شد. یعنی برای خدایی شدن و قرآنی شدن و ایمانی شدن باید از شب قدر شروع کنیم.
آیت الله عابدینی اذعان کرد: البته شبهای احیا در زندگی دینی ما بسیار زیاد است و این موضوع با لیله القدر متفاوت است زیرا ما یک شب قدر بیشتر نداریم.