امام جمعه قزوین در جمع طلاب در شهر آبعلی گفت: رسول گرامی اسلام (ص) میفرمایند اگر کسی چهل شبانه روز خالصانه عبادت خدای متعال را انجام دهد چشمههای حکمت از قلب او به جوشش در میآید و بر زبانش جاری میشود.
آیتالله عبدالکریم عابدینی در دوره آموزشی طلاب استان قزوین که در اردوگاه سیدالشهدا (ع) شهر آبعلی برگزار شد، با بیان اینکه «عقل»، «علم» و «بصیرت» را کلیدواژه کارهای خود قرار دهیم، اظهار کرد: قرآن کتابِ عقل و علم است و باید عقل و علم خود را با نگاه قرآنی هماهنگ کنیم.
وی تصریح کرد: ممکن است از نگاه دیگران هر آگاهی علم محسوب شود و انسان ابزاری به شمار آید که اطلاعات را در ذهن ذخیره میکند اما در نگاه دینی علم و انسان جایگاه والاتری دارند.
امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: برای قرار گرفتن در مسیر علمی که مورد تأیید انبیاء (ع) و ائمه اطهار (ع) است، باید ملتمسانه دعا کنیم و اگر شاگرد مکتب آن بزرگواران شویم در مسیر دریافت علم حقیقی قرار گرفتهایم.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: در منابع دینی گفته شده است که علم نور است و خداوند این نور را در دل بنده میافکند و هر که را ذات باری تعالی بخواهد صاحب نور علم میکند و این مستلزم آن است که انسان در خود لیاقت و شایستگی ایجاد کند.
وی با بیان اینکه علم الهی آثار و برکات عظیم و متفاوتی دارد، ابراز کرد: در مکتب الهی گفته میشود عالم کسی است که در برابر خداوند خشیت داشته باشد و چنین تفکری در هیچ مکتب علمیِ غیر الهی مشاهده نمیشود.
آیتالله عابدینی خاطرنشان کرد: آن علمی که در اختیار ائمه اطهار (ع) قرار داشت با حفظ کردن بدست نمیآمد و جنس متفاوتی داشت و لازم است هر کسی که میخواهد به آن دست پیدا کند ابتدا لیاقت و شایستگی دریافت آن را در خود ایجاد کند.
امام جمعه قزوین ادامه داد: رسول گرامی اسلام (ص) میفرمایند اگر کسی چهل شبانه روز خالصانه عبادت خدای متعال را انجام دهد چشمههای حکمت از قلب او به جوشش در میآید و بر زبانش جاری میشود و این همان علم الهی است که خداوند شیوه دستیابی آن را اخلاص در عبادت معرفی کرده است.
وی بیان کرد: قرآن درباره عقل فرمود کسانی از دین ابراهیمی روی گردان هستند که عقلشان به سفاهت گرفتار شده است وگرنه اگر کسی عقل سالم داشته باشد، جذب و شیفته دین میشود چرا که عقل همواره در جستجوی دین است.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین با بیان اینکه بصیرت با تیزهوشی متفاوت است، اظهار کرد: قرآن کریم وقتی درباره بصیرت سخن میگوید میفرماید بصیرت یعنی قرآن و سؤال میکند اگر کسی به این علم و دانش رسید و فهمید قرآن حق است آیا مثل آدم های کور است؟!
امام جمعه قزوین تصریح کرد: خداوند در این آیات شریفه آدمها را به دو دسته تقسیم میکند؛ کسانی که به درک و بینشی رسیدهاند که قرآن حق است و کسانی که حقانیت قرآن را نچشیدهاند؛ بنابراین برای رسیدن به حقانیت قرآن نیازمند بصیرت هستیم.
وی با بیان اینکه در منابع دین آمده انسان با تقوا به بصیرت دست پیدا میکند، افزود: خداوند میفرماید کسی که آیات قرآن را نبیند ارتباطش با خدای بصیر قطع میشود و کسی که ارتباطش با خدای بصیر قطع شود گمراه خواهد شد.
آیتالله عابدینی در ادامه با بیان حدیثی از امام رضا (ع)، خاطرنشان کرد: حضرت میفرمایند اگر خداوند بنده را برای کاری اختیار کند به او شرح صدر عنایت میکند، قلبش را از چشمههای حکمت لبریز میکند و او را از علوم الهامی بهرهمند میسازد و چنین انسانی هیچگاه از پاسخ درمانده نمیشود، راه درست را تشخیص میدهد، سرگردان نمیشود و خدا او را حفظ میکند.