حفر چاههای غیرمجاز مثل خنجری است که به سینه زمین زده میشود/ برای حفظ محیطزیست همه پای کار بیایند
نماینده ولیفقیه در استان قزوین ابراز کرد: چاههای عمیق و غیرمجازی که حفر میشود مثل خنجر عظیمی است که به سینه زمین زده میشود، برای محیط زیست نیز باید همه دستگاهها پای کار بیایند.
آیتالله عبدالکریم عابدینی در دیدار آقای عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط زیست کشور اظهار کرد: اگر بزرگان و دست اندرکاران و مسئولان ما رفتار شایستهای داشته باشند این رفتار در بین عموم مردم فرهنگ سازی میشود، البته بسیاری از مسئولان ما در رواج و گسترش فرهنگ دینی و ایمانی بین مردم الگو هستند.
وی افزود: باید حوزه حساسیتهای خود را در حوزه محیط زیست مشخص کنیم این حساسیتها براساس درجه اهمیت مسائل محیط زیستی تعیین میشود، نباید مسائل جزئی که البته در جای خود مهم است ما را از مسائل کلان غافل کند.
امام جمعه قزوین اذعان کرد: مردم قزوین دارای فرهنگ ایمانی و ریشه تمدنی هستند، امید است که با آموزشهای لازم و شناخت حساسیتهای محیط زیستی در استان و کشور، بزودی استان قزوین را در رتبه اول حفظ محیط زیست کشور ببینیم.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین اذعان کرد: اگرچه وظیفه تبیین و تبلیغ برپایی نماز، روزه، خمس و زکات برعهده علمای دین و حوزه علمیه است، اما نیازمند یک عزم همگانی است، در حوزه حفظ محیط زیست نیز باید همه دستگاهها پای کار بیایند.
وی با اشاره به آسیب چاههای غیرمجاز در سطح استان گفت: حفر قنات مثل حجامت کردن است که آلودگیها را بیرون میکشد و به زمین حیات میبخشد، اما حفر چاههای عمیق و غیرمجاز مثل خنجر عظیمی است که به سینه زمین زده میشود.
آیتالله عابدینی در پایان اذعان کرد: گاهی آسیبهایی که به حوزه محیط زیست وارد میشود توسط مردم صورت نمیگیرد، بلکه در حوزه کلان کشور و توسط برخی مسئولان اجرا میشود که باید همه نگاه خود را در این حوزه تغییر دهند.
آقای عیسی کلانتری در ابتدای این دیدار اظهار کرد: قزوین این استعداد را داراست که به عنوان تمیزترین استان کشور شناخته شود، این تمیزی و پاکیزگی در حوزه پسماند و محیط زیست، جادهها و بزرگراههای این استان قابل تعریف است.
وی افزود: یکی از پیشنهادات ما این بود که بخشی از دروس حوزه به موضوع حفظ و نگهداری محیط زیست اختصاص یابد تا طلاب دینی در حوزه تبلیغی خود منتقل کننده این مبانی به مردم جامعه باشند.
رئیس محیط زیست کشور اذعان کرد: بیتفاوتی نسبت به حفظ حوزه محیط زیست امروز مسئله ساز شده است و این بی تفاوتی فقط از سمت مردم نیست، بلکه برخی مدیران نیز به این بیتفاوتی دچار شدهاند.
وی عنوان کرد: محیط زیست امروز فقط سهم ما نیست بلکه سهم آیندگانی است که باید برای آنها به ارث گذاشته شود، نباید حقوق نسلهای آینده در همین عصر مصرف شود، امروز تکنولوژی به عاملی برای مرگ محیط زیست تبدیل شده است.