امروز :
Skip to main content

حجاب پرچم استقلال ملت‌ها و نماد استقامت آنهاست/ حجاب و عفاف باید با رفتار کریمانه و بامحبت آموزش داده شود/ محتوای معنوی، عامل اصلی گرایش به حجاب است

 

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین گفت: حجاب و عفاف باید با گفت‌وگو و رابطه عاطفی آموزش داده شود و با اجبار انجام شدنی نیست؛ البته این نگاه کریمانه به هنجارشکنان در حوزه حجاب و عفاف مربوط نمی‌شود.

 

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در دیدار فعالان عفاف و حجاب استان قزوین اظهار کرد: دین اسلام دارای محاسن زیادی است، اما باید از خودمان سوال کنیم چرا دشمنان استعماری اسلام که همیشه به منافع اقتصادی و اجتماعی ما طمع دارند، به حوزه حجاب و عفاف نگاه ویژه ای دارند و آن را هدف توطئه‌های خود قرار داده اند؟

 

امام جمعه قزوین افزود: اذانی که ارکان استعمار را نلرزاند، نمازی که ترس بر وجود مستکبران وارد نسازد و حجی که بنیان ظلم و ستم را ویران نکند، مورد قبول نیست.

 

وی ابراز کرد: امروز استکبار جهانی عزت و آبرو جهانی را زیر پای خود گذاشته و به طور آشکار مطرح می‌کند که برای منافع خود از مسئله ای کوتاه نمی‌آید و به دنبال ریشه کن کردن حجاب در بین کشورهای اسلامی است، علت این موضوع چیست؟

 

 

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: دشمنان اسلام، حجاب را پرچم استقلال ملت‌ها و نماد استقامت و پایداری آنها به حساب می‌آوردند و بهترین مسیر نفوذ به ملت‌ها را همین حوزه حجاب می‌دانند، به همین علت هدف اصلی خود را مقابله با این حوزه قرار داده اند.

 

مفسر قرآن و نهج البلاغه ابراز کرد: از بین بردن حجاب فقط کنار گذاشتن یک پوشش ساده نیست، بلکه از بین بردن تمام ارکان استقلال یک کشور است.

 

وی تصریح کرد: نکته دیگری که انتظار داشتم در بیان مسئولان برگزاری این جلسات دیده شود اما مطرح نشد، بحث "عفاف" به عنوان کلیدواژه‌ حوزه حجاب است؛ زیرا حجاب ما چند نسل عقبه دارد که عقبه آن عفاف است.

 

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اذعان کرد: اگر عفاف در حوزه حجاب وجود نداشته باشد، نمی‌توان این حجاب را دارای انگیزه‌های انسانی و کرامت و معنویت دانست.

 

آیت‌الله عابدینی بیان کرد: پشت صحنه عفاف، کرامت انسانی است، انسان بدون کرامت گستاخ و هنجارشکن است.

 

وی با بیان اینکه نمود بیرونی "عفاف"، حجاب است، گفت: پشت صحنه کرامت انسانی، وجود روح تقواست که خداوند می‌فرماید هرکس که باتقواتر است نزد ما گرامی تر است، باید توجه کنیم که پشت صحنه تقوا نیز عبادت است.

 

 

امام جمعه قزوین افزود: اعتقاد و عقیده انسانی نیز عبادت را به میدان می‌آورد، همه انسان‌های عالم دارای عقیده و اهل عبادت هستند، یعنی انسان‌ها با هر تفکر و مسلکی به هرچیزی که عقیده دارند آن را عبادت می‌کنند.

 

استاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد: انسان‌هایی که به دنیاپرستی و مال پرستی و مقام اعتقاد دارند دنیاپرست و مال پرست می‌شوند.

 

وی ابراز کرد: نتیجه عقیده، عبادت و نتیجه عبادت، تقواست و انسان دارای تقوا، دارای کرامت انسانی می‌شود.

 

مفسر قرآن و نهج البلاغه بیان کرد: عفاف یکی از شاخه‌های کرامت است و آدمی برای حفظ عفاف، باید پوشش داشته باشد، اگر ما این چرخه مهندسی را مدنظر قرار ندهیم دچار پراکنده کاری و موازی کاری خواهیم داشت.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین ادامه داد: عفاف و حجاب تنها چادر و پوشش نیست، بلکه گوش، چشم، زبان و شکم ما باید دارای عفت باشد؛ عفاف پشت صحنه حجاب و پوشش است اگر عفاف اصل شود ما همه رفتارهای خود را با عفت همراه می‌کنیم.

 

 

آیت‌الله عابدینی با بیان اینکه عرصه حجاب و عفاف فقط پوشش ظاهری نیست، گفت: حجاب و عفاف باید با گفت‌وگو و رابطه عاطفی آموزش داده شود و با اجبار انجام شدنی نیست؛ البته این نگاه کریمانه به هنجارشکنان در حوزه حجاب و عفاف مربوط نمی‌شود.

 

امام جمعه قزوین اذعان کرد: کرامت انسان‌ها از طریق عفاف و حجاب بیدار می‌شود و ما باید کرامت انسان‌ها را به آنها گوشزد کنیم، اگر کرامت انسانی و سرمایه‌های وجودی خود را ببینیم بسیاری از مشکلات حوزه حجاب حل می‌شود.

 

وی عنوان کرد: در کشور ما کم حجابی و بی حجابی را با تحقیر شروع کردند، امثال رضاخان در مقابل صنعت غربی‌ها و اروپایی‌ها دچار خودباختگی شدند و برتری‌های مسلمانان را ندیدند و مردم خود را تحقیر کرد.

 

 

استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: اگر انسان‌ها از جایگاه معنوی خود را آگاه شوند خودشان به حجاب تمایل پیدا خواهند کرد، تشویق به حجاب و عفاف به طور مستقیم صحیح نیست؛ بلکه با مشکل گشایی، عطوفت و مهربانی و محبت امکانپذیر است.

 

وی گفت: محتوای معنوی، عامل اصلی گرایش به حجاب است، افراد محجبه باید از افراد دیگر پایبند به اخلاق و ایمان و تقوا باشند، خانواده‌های محجبه باید از دیگر افراد جامعه خوش اخلاق تر و مهربان تر باشند.