امروز :
Skip to main content

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بر لزوم ایجاد فضایی برای همدلی و هم‌اندیشی بین اندیشمندان دینی و شهرسازی تأکید کرد و گفت: این همدلی به ایجاد محصولات ارزشمندی می‌انجامد که متولیان و مجریان امر شهرسازی می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالکریم عابدینی در ضیافت افطار شهرداری قزوین که با حضور استاندار، شهردار، نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی، جمعی از مدیران و مسئولان استان قزوین و نایب رییس مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: خداوند متعال فضای زندگی انسان را با اشاره به آیه مبارکه "وَالشَّمْسِ وَضُحَاهَا" با نور خورشید ترسیم می‌کند تا انسان به خوبی اطراف و اکناف را مشاهده نماید.

وی تصریح کرد: خداوند متعال با قرار دادن تمام ملزومات در اختیار انسان از وی می‌خواهد برای مشاهده عالم با نگاه دقیق اگر نقص، ناهمگونی و سستی یا خللی در آن مشاهده می‌کند، آن را مطرح نماید؛ خداوند متعال این‌گونه نظام هستی را بدون هیچ عیب و نقصی برپا کرده و ضروری است مدیران شهری نیز براساس این معماری بی‌نقص بر ساخت شهرها همت کنند.

 

کرامت انسان در مدل شهرسازی محور قرار گیرد
امام‌جمعه قزوین ادامه داد: خداوند در قرآن انسان را علت خلق نظام هستی معرفی می‌کند و با بیان آیات پنج تا هشت سوره شمس که در آن می‌فرماید "وَالسَّمَاء وَمَا بَنَاهَا"،"وَالْأَرْضِ وَمَا طَحَاهَا"،"وَنَفْسٍ وَمَا سَوَّاهَا" ، "فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا" بنابراین ضروری است تمام ساخت‌وسازها، بر اساس نظام هستی صورت گیرد.

این مقام مسئول با تأکید بر محور قرار گرفتن کرامت انسان در مدل شهرسازی‌ها یادآور شد: خداوند متعال بر حفظ کرامت انسان تأکید دارد و در آیه "وَ لَقَدْ کَرَّمْنا بَنی آدَمَ" بر لزوم زندگی با کرامت برای انسان اشاره می‌شده است.

وی به جنبه های مختلف قرآن کریم اشاره کرد و افزود: نباید تنها به جنبه استخاره قرآن توجه شود چرا که قرآن کریم از جنبه‌های بسیار وسیع‌تر و ارزشمندتری برخوردار است؛ قرآن کریم راهنما و حکمت الهی در عرصه زندگی است و توجه به آن و روایت‌هایی که در شرح و تفسیر قرآن آمده این فرصت در اختیار انسان قرار می‌گیرد تا زندگی با کرامتی را در دنیا داشته باشد.

 

لزوم همدلی و هم‌اندیشی بین اندیشمندان دینی و شهرسازی
نماینده ولی‌فقیه در ادامه به ضرورت‌هایی در حوزه شهرسازی اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین ضرورت‌ها، ایجاد فضایی برای همدلی و هم‌اندیشی بین اندیشمندان دینی و شهرسازی است چرا که این همدلی به ایجاد محصولات ارزشمندی می‌انجامد که متولیان و مجریان امر شهرسازی می‌توانند از آن بهره مند شوند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عابدینی با اشاره به ارزش و جایگاه سبک معماری اسلامی در امر شهرسازی اظهار داشت: با وجود سبک معماری اسلامی ظرفیت و توان بالایی در ارائه معرفی الگوی تمدن دینی وجود دارد و نباید در این امر چشم به معماری‌های دیگران داشته باشیم.

آینده جهان با تمدن علوی شکل خواهد گرفت
وی به شکل‌گیری تمدن‌های گذشته در کنار رودخانه‌ها اشاره کرد و ادامه داد: تمدن‌های گذشته در کنار رودخانه ها شکل می‌گرفت، و تمدن اسلامی می‌تواند در کنار رودخانه حکمت و معرفت امام علی (ع) شکل بگیرد و یقیناً آینده جهان با تمدن علوی شکل خواهد گرفت.

امام‌جمعه قزوین ماندگاری آثار شیخ بهایی را به دلیل انس با قرآن دانست و بیان کرد: در همه امور انس با قرآن موجب ماندگاری بیشتر می شود و ضروری است به‌منظور ماندگاری بیشتر عرصه شهرسازی، این عرصه نیز وارد فضای قرآنی شود.