آیتالله عبدالکریم عابدینی در جلسه اخلاق حوزه علمیه استان قزوین که روزهای چهارشنبه در شبستان امیرالمؤمنین (ع) مسجدالنبی (ص) برگزار میشود، به بیان تعالیم تربیتی امیرالمؤمنین (ع) پرداخت و اظهار کرد: امام علی (ع) فرمودند: «اُوصِيكَ بتَقوَى اللّه ِ أي بُنَيَّ و لُزومِ أمرِهِ و عِمارَةِ قَلبِكَ بذِكرِه الاِعْتِصَامِ بِحَبْلِهِ». (فرزندم! تو را به تقواى خدا و پيروى از فرمان او و آباد كردن دلت به ياد او و چنگ زدن به ریسمان او توصیه میکنم سفارش مىكنم).
وی با بیان اینکه خداوند بسیار سفارش کرده که انسانها به او وصل شوند، تصریح کرد: در آیه 101 آل عمران آمده است: «وَكَيْفَ تَكْفُرُونَ وَأَنْتُمْ تُتْلَى عَلَيْكُمْ آيَاتُ اللَّهِ وَفِيكُمْ رَسُولُهُ وَمَنْ يَعْتَصِمْ بِاللَّهِ فَقَدْ هُدِيَ إِلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ»، (و چگونه كفر مىورزيد با اينكه آيات خدا بر شما خوانده مىشود و پيامبر او ميان شماست و هر كس به خدا تمسك جويد قطعا به راه راست هدايت شده است).
امام جمعه قزوین بیان کرد: خداوند میفرماید آیات الهی برای شما نازل شده و رسول گرامی اسلام (ص) برای هدایت شما رسالت یافته است، چگونه شما کفر میورزید و دلهایتان را به خداوند وصل نمیکنید؟! آنهایی که اعتصام به خداوند دارند و با او ارتباط برقرار میکنند راهشان را پیدا کردهاند و صراط مستقیم را یافتهاند.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین عنوان کرد: پس از آن که خداوند در آیه 101 سوره آل عمران انسانها را به ایمان دعوت میکند، در آیه 102 به تقوا سفارش میکند و میفرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ حَقَّ تُقَاتِهِ وَلَا تَمُوتُنَّ إِلَّا وَأَنْتُمْ مُسْلِمُونَ»، (اى كسانى كه ايمان آورده ايد از خدا آن گونه كه حق پرواكردن از اوست پروا كنيد و زينهار جز مسلمان نميريد).
وی ادامه داد: خداوند با دعوت به تقوا زیرساختهای روحی، روانی و شخصیتی انسان خدایی و کامل شود و ما را در مکتب تسلیم تربیت میکند و پس از آن که ایمان، تقوا و تسلیم در ما استحکام پیدا کرد، میگوید «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا»، (و همگى به ريسمان خدا چنگ زنيد).
آیتالله عابدینی در این خصوص افزود: طبق این آیات مشخص میشود که ایمان، تقوا و تسلیم انسان را به بلوغ فکری میرساند و آماده ورود به جامعه و کارهای جمعی میکند و زمینهساز موفقیت او در کارهای گروهی میشود و هر جا حضور پیدا کند، برکت به همراه میآورد.
این مفسر قرآن و نهجالبلاغه اضافه کرد: خداوند در آیه 78 سوره حج نیز فرموده: «وَاعْتَصِمُوا بِاللَّهِ هُوَ مَوْلَاكُمْ فَنِعْمَ الْمَوْلَى وَنِعْمَ النَّصِيرُ»، (و به خدا (و کتاب او) متوسل شوید که او مولای شماست و نیکو مولا و نیکو ناصری است).
وی ابراز کرد: خداوند خوب مولا و یاری گری است و اگر او را نداشته باشیم چه کسی میتواند ما را یاری کند و در مناجات شعبانیه آمده اگر تو مرا ترد کنی چه کسی مرا یاری میکند. اگر کسی در دنیا برای انسان کاری انجام دهد وسیلهای از سوی خداوند است چرا که همه چیز در دست اوست.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین اظهار کرد: در آیه 175 سوره نساء آمده «فَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَاعْتَصَمُوا بِهِ فَسَيُدْخِلُهُمْ فِي رَحْمَةٍ مِنْهُ وَفَضْلٍ وَيَهْدِيهِمْ إِلَيْهِ صِرَاطًا مُسْتَقِيمًا»، (و اما كسانى كه به خدا گرويدند و به او تمسك جستند به زودى [خدا] آنان را در جوار رحمت و فضلى از جانب خويش درآورد و ايشان را به سوى خود به راهى راست هدايت كند).
امام جمعه قزوین تصریح کرد: فاضل کسی است که با خدا ارتباط برقرار میکند و خداوند چنین انسانی را مشمول رحمت و فضل خود قرار میدهد. طلبهای که فاضل نباشد به مقصود نخواهد رسید و با اصطلاحات نیز انسان فاضل نمیشود و فضل با آن چیزی بدست میآید که خدای متعال عنایت کند.
وی بیان کرد: امام علی (ع) در ادامه میفرمایند: فرزندم کدام وسیله قابل وثوقتر از سببی که بین تو و خدا میتواند برقرار شود، پیدا میکنید و کدام ریسمان است که قابل اعتمادتر از رشته و ریسمانی است که بین تو و خدا ارتباط بر قرار میکند؟
آیتالله عابدینی عنوان کرد: در آیه 35 سوره مائده آمده «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَابْتَغُوا إِلَيْهِ الْوَسِيلَةَ وَجَاهِدُوا فِي سَبِيلِهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ»، (اى كسانى كه ايمان آوردهايد از خدا پروا كنيد و به او [توسل و] تقرب جوييد و در راهش جهاد كنيد باشد كه رستگار شويد).
این مفسر قرآن و نهجالبلاغه خاطرنشان کرد: بندگان برای ارتباط با خدا میباید دنبال سبب و وسیله باشند و این که بندگان برای ارتباط با خدا نیازمند سبب و وسیله هستند اصل مهمی به شمار میآید و نباید از آن غافل شویم.
وی تأکید کرد: در آیه 57 سوره اسراء نیز در خصوص اهمیت سبب و وسیله برای ارتباط با خدا آمده است: «أُولَئِكَ الَّذِينَ يَدْعُونَ يَبْتَغُونَ إِلَى رَبِّهِمُ الْوَسِيلَةَ أَيُّهُمْ أَقْرَبُ وَيَرْجُونَ رَحْمَتَهُ وَيَخَافُونَ عَذَابَهُ إِنَّ عَذَابَ رَبِّكَ كَانَ مَحْذُورًا»، (آن كسانى را كه ايشان مىخوانند [خود] به سوى پروردگارشان تقرب مىجويند [تا بدانند] كدام يك از آنها [به او] نزديكترند و به رحمت وى اميدوارند و از عذابش مىترسند چرا كه عذاب پروردگارت همواره در خور پرهيز است).
نماینده ولی فقیه در استان قزوین با بیان اینکه امام علی (ع) فرمودند اطاعت خدا، محکمترین و قویترین سبب بین شما و خداوند است، ابراز کرد: وقتی بندگان میخواهند با خدا مرتبط شوند با وسیله قرآن، رسول اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) به آن میرسند که خداوند نیز فرموده: «ای کسانی که ایمان آوردهاید! از خدا و پیامبر خدا و اولیالامرتان پیروی کنید».
امام جمعه قزوین گفت: امیرالمؤمنین (ع) در خطبه 176 نهجالبلاغه نیز میفرماید: مانند قرآن چیزی نیست که خداوند بندگانش را مورد عنایت موعظهای قرار داده باشد و سبب قابل اعتماد و مورد امنیت، قرآن کریم است که معدن علم است و موجب آبادانی قلب انسان میشود.