در جلسه مجمع نمایندگان استان قزوین، آخرین وضعیت بهسازی و مرمت مدرسه صالحیه قزوین مورد بررسی قرار گرفت.
حجتالاسلاموالمسلمین عبدالکریم عابدینی در جلسه مجمع نمایندگان که در دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین برگزار شد اظهار داشت وضعیت مدرسه صالحیه به گونهای است که افزایش پذیرش طلاب در آن با مشکل مواجه شده است.
وی تصریح کرد: امسال طلاب بیشتری که متقاضی ورود به حوزه بودند و در امتحانات هم پذیرفته شده بودند میتوانستند وارد حوزه شوند اما به دلیل کمبود فضا امکان پذیرش بیشتر فراهم نشد و این مشکل سبب میشود عدهای از ورود به حوزهها منصرف شوند و یا برای ادامه تحصیل به مدارس شهرهای دیگر مراجعه نمایند.
امام جمعه قزوین بر حفظ و نگهداری میراث گذشتگان تأکید کرد و افزود: باید ضمن حفظ و نگهداری میراث گذشتگان اقدامات بازسازی و مرمت مدرسه صالحیه که نیمه کاره مانده است سریعتر انجام شود.
این مقام مسئول با اشاره به ابعاد مختلف نیاز حوزه علمیه قزوین به توسعه بیان کرد: باید نسبت به توسعه و پیشرفت بیش از پیش حوزههای علیمه کار اساسی صورت گیرد و خوشبختانه مسئولان استان در این امر اتفاق نظر دارند.
مرتضی روزبه استاندار قزوین هم در این جلسه اظهار داشت: با توجه به اینکه بخشی از کار بازسازی و مرمت مدرسه صالحیه به پایان رسیده میتوان این میزان از پیشرفت و حجره هایی که کار مرمتشان به پایان رسیده است بهرهبرداری شوند، چرا که شروع کلاسهای درسی طلاب برکات زیادی را به همراه خواهد داشت و در نهایت موجب تسریع در روند بازسازی این مجموعه با عظمت خواهد شد.
داود محمدی نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: فاز اول با هزینه 100 میلیون تومان قابل بهرهبرداری است و برای فاز دوم هم که نیاز به بودجه 900 میلیون تومانی دارد میتوان از ماده 180 و بخشی هم از کمک میراث استفاده نمود.
حجتالاسلام و المسلمین سید مرتضی حسینی نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی هم در خصوص مدرسه صالحیه گفت: میراث فرهنگی سالها است که مدرسه صالحیه را در اختیار گرفته و هر ساله هم نزدیک به 400 الی 500 طلبه در این مدرسه باید پذیرش شوند اما به دلیل این مشکلات تعداد بسیار پایینی پذیرش میشوند و ضروری است طلبهها به آن ورود پیدا کنند تا کار بازسازی و مرمت سریع تر به پایان برسد.
محمدعلی حضرتیها مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین هم اظهار داشت: اواخر سال 84 مجموعه صالحیه تحویل میراث فرهنگی شد و از سال 86 و پس از فراهم شدن شرایط میراث فرهنگی وارد بازسازی این مجموعه شد.
وی تصریح کرد: در طرحهای تهیه شده، طرح توسعهای برای این مجموعه هم دیده شده و در قسمت جنوبی با الگوی تاریخی مدرسه توسعه پیدا میکند اما در حال حاضر به خاطر کاهش اعتبارها و شرایط کاری از سال 90 روند بازسازی و مرمت مدرسه صالحیه کند شده است.