امروز :
Skip to main content

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین در اختتامیه جشنواره علامه حلی گفت: باید در راستای بسیج معنوی و علمی گام‌های اساسی برداریم.

 

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در اختتامیه جشنواره علامه حلی که در سالن اجتماعات تبلیغات اسلامی قزوین برگزار شد، اظهار کرد: ضرورت دارد در بسیج معنوی و علمی گام‌های اساسی برداریم و همانطور که در مقابل هجمه سخت و نظامی دشمن بسیج نظامی را تدارک می‌بینیم و افتخار داریم عضو آن بسیج هستیم می‌باید در مقابل تهاجم بر اخلاق و بنیان‌های فکری جامعه بسیج علمی و معنوی را تدارک ببینیم.

 

وی تصریح کرد: زمانی بود که شیعه را اصلاً نمی‌شناختند، کلام شیعه برای آنها اهمیت نداشت و شیعه را به عنوان منبع دینی مستند خود نمی‌دانستند اما امروز در شرایطی هستیم که همه توجهات به ام‌القرای جهان اسلام و اهل بیت حضرت محمد مصطفی (ص) معطوف است و از سراسر جهان خیزش معنوی و گرایش به دین با محوریت ایران اسلامی، نگاه امام راحل (ره) و رهبر فرزانه انقلاب در حال تحقق است.

 

امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: زمانی بزرگ‌ترین پیروزی که پس از 15 خرداد محقق شد، نماز عید فطر به امامت مرحوم آیت‌الله مفتح در تهران بود که در آن 50 هزار جمعیت حضور داشتند و در آن زمان اتفاق بسیار بزرگی بود.

 

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین در این خصوص افزود: پس از این قصه بود که شهید باهنر در قم برای طلبه‌ها صحبت کردند و فرمودند پس از این نماز عید فطر مراجعات جوانان به روحانیون برای شناخت بیشتر دین، افزایش جدی پیدا کرد و اگر دقت کنیم امروز نیز اوضاع طالبان علم نسبت به گذشته افزایش چشم‌گیری داشته است و با گذشته قابل قیاس نیست.

 

وی با اشاره به اهمیت شرح صدر در دین اسلام، گفت: امام صادق (ع) شرح صدر را بسیار با اهمیت معرفی کرده‌اند چرا که با آن برای دریافت علوم دینی در انسان آمادگی ایجاد می‌شود. امام رضا (ع) می‌فرمایند وقتی امور عبادی بندگان بر عهده بنده‌ای قرار داده شود، خداوند شرح صدر را نیز به او عنایت می‌کند، قلبش را از چشمه‌های حکمت مالامال می‌کند، آنها را صاحب علوم الهامی می‌کند و به موفقیت می‌رساند.

 

آیت‌الله عابدینی افزود: وقتی آنها به شرح صدر رسیدند زبانشان به حق گویا می‌شود، قلبشان با این معنا محکم می‌شود و گره می‌خورد و آن چه را که می‌فهمد و می‌گوید عمل می‌کند و وقتی که خداوند او را به اینجا رساند، اسلامش نیز کامل می‌شود.

 

امام جمعه قزوین به برخی اظهارات در خصوص حوزه‌های علمیه اشاره کرد و با بیان اینکه این اظهارات قطعاً از سر اخلاص و دلسوزی مطرح شد، تأکید کرد: گلایه ما این است که این انتقادها اگرچه از سر دلسوزی مطرح شده است، اما نباید در خطبه‌های نماز جمعه تهران بیان می‌شد.

 

 

وی یادآور شد: در انتقادهایی که مطرح شد، گویا اینگونه می‌خواستند بگویند که حوزه علمیه نسبت به گذشته عقب‌تر رفته و فاقد نشاط علمی و بالندگی شده است در حالی که امروز حوزه‌های علمیه به لحاظ کمی و کیفی و توسعه و تعمیق نسبت به گذشته قابل قیاس نیست و رشد چشم‌گیری داشته است.

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: امروز تولیدات علمی در حوزه‌های علمیه رشد فزاینده‌ای داشته است و نمی‌توان با حوزه‌های سابق مقایسه کرد. هر روز شاهد تولیدات و نوآوری‌های بسیار زیاد در حوزه‌ها هستیم که در گذشته دیده نمی‌شد.

 

آیت‌الله عابدینی گفت: حضرت علامه طباطبایی (ره) نیز پس از آخوند خراسانی کتاب تفسیر المیزان را نگاشته‌اند و به گفته علما تفسیر المیزان خلاقیت بزرگ در عرصه تفسیر است و کمتر از کفایه نیست؛ کفایه در اصول نگاشته شده و المیزان در تفسیر و اگر اهمیت علمی المیزان بیشتر از کفایه نباشد، قطعاً کمتر از آن نیست.

 

وی اظهار کرد: جایگاه نقد حوزه‌های علمیه در خطبه نماز جمعه تهران و تریبون‌های نماز جمعه، رسانه عمومی و فضای مجازی نیست و باید در نشست‌های تخصصی و حوزوی مطرح شود. نقد عیب‌یابی نیست، بلکه نوعی ارزیابی است و وقتی ارزیابی می‌کنیم باید منصفانه ارزیابی کنیم و علاوه بر ضعف‌ها، نقاط قوت را نیز ببینیم.

 

وی در پایان احادیثی در باب اهمیت و جایگاه علمی شهر قم عنوان کرد و به تشریح آن ها پرداخت.