امروز :
Skip to main content

با قلبی که در آن یاد خدا نباشد نمی توان پژوهشی اثرگذار کرد / بیانیه گام دوم باید با مطالعه و پژوهش تبیین شود

 

 

آیت الله عابدینی در مراسم اختتامیه جشنواره پژوهشی علامه حلی: با قلبی که در آن یاد خدا نباشد نمی توان پژوهش و تفکری اثرگذار و مطلوب را حتی با رعایت استانداردهای لازم علمی در جامعه مشاهده کرد.

 

آیت الله عبدالکریم عابدینی در مراسم اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان چهارمین جشنواره پژوهشی علامه حلی (ره) با اشاره به اهمیت جایگاه پژوهش و تفکر در نگاه اسلام و قرآن اظهار داشت: خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید که در آفرینش آسمان و زمین و درآمد و شد شب و روز آیاتی است که اگر این آیات در امتداد یکدیگر قرار بگیرند مجموع آنها نشانه هایی را تشکیل می دهند.


نماینده ولی فقیه در استان قزوین عنوان کرد: اگر بتوانیم با اعمال درست و تفکر لازم در زمینه های مختلف به سمت نشانه ها حرکت کنیم، این نشانه ها ما را به سمت خدا می کشاند و بدین وسیله می توانیم در باورهای دینی از جمله توحید، معاد، عدالت، نبوت و امامت به یقین برسیم.


امام جمعه قزوین با اشاره به اینکه البته این آیات برای هر شخصی نشانه نیستند و فقط برای "اولوا الالباب " نشانه هستند و آنها را تحت تاثیر قرار می دهد، بیان کرد: "اولوا الالباب" کسانی هستند که در هر حالتی از ذکر و یاد خداوند فاصله نمی گیرند و در تمامی اقدامات آنها از جمله تحقیق، تفکر و پژوهش ذکر و یاد خداوند متعال مشاهده می شود.

 

 


وی با بیان روایتی از امام علی (ع) تصریح کرد: امام علی (ع) می فرماید که قلب را باید با ذکر عمران و آبادانی کرد و با قلبی که در آن یاد خدا نباشد نمی توان پژوهش و تفکری اثرگذار و مطلوب را حتی با رعایت استانداردهای لازم علمی در جامعه مشاهده کرد.


آیت الله عابدینی با بیان مثال هایی درباره کسانی که با ذکر خداوند تولیدات بزرگ علمی را خلق کرده اند، افزود: کتاب المیزان در حوزه تفسیر قرآن، کتاب الغدیر علامه امینی، تولیدات علمی علامه مجلسی از جمله بحار الانوار، مفاتیح الجنان شیخ عباس قمی و سایر کتب دینی همه نشانگر این هستند که قبل از تحقیق و پژوهش برای ماندگاری و تاثیرگذاری این تولیدات، ذکر و یاد خداوند از اهمیت بالایی برخوردار است.


امام جمعه قزوین درباره اقدامات پژوهشی و علمی که باید توسط حوزه های علمیه، ائمه جمعه و سایر نهادهای مختلف انجام شود، گفت: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، چشم اندازها و ابلاغ های مقام معظم رهبری در زمینه های مختلف مذهبی، اقتصادی، سیاسی و غیره باید توسط حوزه های علمیه و سایر نهادها پس از انجام امورات مطالعاتی و پژوهشی در جامعه تبیین شود.

 

 


نماینده ولی فقیه در استان قزوین با اشاره به اهمیت جایگاه ائمه جمعه در کشور خاطرنشان کرد: در جمهوری اسلامی ایران نزدیک به 950 پایگاه نماز جمعه وجود دارد که این پایگاه ها می توانند با یک تقسیم بندی مناسب و با انجام امورات پژوهشی یک مجموعه عظیم پژوهشی را در کشور به وجود آورده و بدین وسیله مشکلات زیادی را برطرف کنند.


وی با اشاره به اینکه اسلام پایگاه رشد و بالندگی علم است، تصریح کرد: قرآن کریم در زمینه های مختلفی درخواست تفکر دارد که این مهم را با کارهایی مانند پرسشگری، انگیزه بخشی و سایر موضوعات مختلف انجام می دهد.