امروز :
Skip to main content

با شناخت درست فضای مجازی می‌توانیم از فرصت‌های آن به نحو شایسته استفاده کنیم/ دانش‌آموزان عضو افتخاری ستاد نماز جمعه می‌شوند

 

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین با حضور در هنرستان عظیمیان قزوین گفت: یکی از طرح‌هایی که در حال حاضر دنبال می‌کنیم این است که دانش‌آموزان عضو افتخاری ستاد نماز جمعه شوند.

 

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین با حضور در هنرستان عظیمیان قزوین، پس از اقامه نماز ظهر و عصر به سؤالات اعتقادی و شبهات دینی دانش‎آموزان پاسخ گفت که در ذیل به تشریح آمده است.

 

چرا 16 آذر را روز دانشجو نامگذاری کرده‌اند؟

کودتای ننگین ۲۸ مرداد در  سال ۱۳۳۲ اتفاق افتاد و آمریکایی‌ها فرزند رضاخان را دوباره بر مردم مسلط کردند. نیکسون معاون رئیس جمهور وقت آمریکا برای حمایت و تثبیت جایگاه شاه ایران، در کشور ما حضور پیدا کرد و دانشجویان آزادیخواه در دانشگاه تهران به سمت نیکسون تیراندازی کردند. دانشجویانی که در آن دوره با سیطره و ظلم مستکبرانی چون آمریکا مخالف بودند به حضور نیکسون در دانشگاه تهران اعتراض کردند و نیروی‌های امنیتی پهلوی به مقابله با دانشجویان پرداختند و سه تن از دانشجویان عزیز ما به نام‌های مصطفی بزرگ‌نیا، احمد قندچی و مهدی شریعت‌رضوی به شهادت رسیدند و تعدادی را نیز مجروح و تعدادی دیگر را دستگیر کردند. در آن ایام شاه پهلوی دانشجویان آزادیخواه ما را فدای دژخیمی همچون نیکسون کرد و ۱۶ آذر ماه در تاریخ کشور ما به نام دانشجویان ظلم ستیز و آزادیخواه ثبت شده است و این بیداری دانشجویان در آن دوران از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بود و گویای عِرق ملی، سیاسی و دینی دانشجویان بود و وحدت آنها با طلبه‌ها بود.

 

فضای مجازی چه آسیب‌هایی به همراه دارد؟

فضای مجازی یک فضای بسیار وسیع و گسترده‌ را شامل می‌شود و همانگونه که می‌توان به نحو درست و شایسته و مطلوب از آن بهره‌مند شد، می‌تواند آسیب‌هایی را هم به همراه داشته باشد. بسیاری از پیام‌های دینی و قرآنی را می‌توانیم از طریق فضای مجازی منتقل و یا دریافت کنیم اما اگر با قرآن و دین مأنوس نباشیم این فضا برای ما تهدید به همراه خواهد داشت. نمی‌توانیم فضای مجازی را نفی کنیم و جا دارد که این فضا را بیشتر بشناسیم و آسیب‌های آن را درک کنیم و برای نشر دین و حمایت از مظلوم از آن بهره ببریم.

امام علی (ع) انسان ها را به سه دسته تقسیم می‌کنند؛ گروه اول عالمان ربانی هستند؛ علما و دانشمندان الهی هستند که مربّی مردمند. دانشمندانی که هم خود راه حقیقت را طی می‌کنند و هم راهنمای دیگران هستند. گروه دوم کسانی که خود، فاقد دانش هستند، ولی در سایه نور دانش دانشمندان حرکت می‌کنند و در پی تحصیل علم هستند و علاقه‌مند به علوم ربانی هستند اما گروه سوم کسانی هستند که به دنبال هر صدا و نسیمی حرکت می‌کنند و هدف خاصّی ندارند. آنان از نور علم بهره‌ای نبرده‌اند تا با آن راه را بیابند. این دسته به شدت در معرض آسیب و خطر هستند و کسانی که در این گروه قرار دارند همان کسانی هستند که در فضای مجازی دچار آسیب می‌شوند.

 

 

شیعه واقعی چه ویژگی‌هایی دارد و اگر بخواهیم شیعه واقعی باشیم باید چه کاری انجام دهیم؟

پاسخ کامل به این سؤال سال‌ها زمان می‌برد اما اگر بخواهیم به این سؤال به صورت مختصر پاسخ بگوییم باید گفت شیعه به معنای پیرو، مطیع و تابع است. تابع کسی است که با جان و دل و با تمام علاقه و با تمام وجود از کسی تبعیت و پیروی می‌کند و در مذهب شیعه، ما هر چقدر بیشتر مطیع قرآن و دستورات دینی و کلام امیرالمؤمین (ع) و اهل بیت (ع) شویم، به همان میزان شیعه حقیقی خواهیم بود. شیعه کسی است که درک بالایی از قرآن و دین داشته باشد و هر روز تلاش کند تا بیش از پیش زندگی خود را با قرآن و دین هماهنگ کند. شیعه امام علی (ع) کسی است که تلاش می‌کند تا هر روز بیشتر از روزهای قبل نسبت به نهج‌البلاغه شناخت پیدا کند. شیعیان واقعی امروز در صف حمایت از مظلومان عالم قرار دارند که رزمندگان اسلام و مدافعان حرم نمونه بارز شیعه امام علی (ع) هستند. 

 

وظیفه ما در قبال نماز و نماز جمعه چیست؟

خداوند در قرآن نمی‌فرماید نماز بخوانید بلکه همه جا می‌فرماید نماز را اقامه کنید چرا که نماز ستون دین است و اگر این ستون اقامه و برپا شود می‌تواند اثرگذار گردد. اگر نماز در جامعه اقامه شود، این نماز ما را از انحرافات، بداخلاقی‌ها و راه‌های غلطی که مورد پسند خداوند نیست، حفظ می‌کند. اگر کسی فقط نماز بخواند و کوششی در جهت اقامه نماز نداشته باشد، نماز او اثرگذار نخواهد بود و نمازی که می‌خواند نمی‌تواند او را از بدی‌ها دور نگهدارد.

در باب نماز جمعه که بسیار مورد تأکید قرآن قرار دارد نیز باید بگوییم که هر انسانی می‌تواند منادی نماز جمعه باشد و صرفاً نباید به حضور خودمان اکتفا کنیم و باید تلاش کنیم تا همه را به این فریضه دینی دعوت کنیم. کسی که در نماز جمعه شرکت می‌کند می‌باید به اثرگذارترین افراد جامعه تبدیل شود و تلاش کند تا دیگران نیز حضور جدی در نماز جمعه، مسجد محله و برپایی نماز در مدارس داشته باشند. یکی از طرح‌هایی که در حال حاضر دنبال می‌کنیم این است که دانش‌آموزان عضو افتخاری ستاد نماز جمعه شوند و اینکار در احیای مساجد شهر و اهمیت به مباحث دینی و نماز در مدارس کمک خواهد کرد.