امروز :
Skip to main content

 

 

امام‌جمعه قزوین گفت: اگر یقین بر دل انسان‌ها بتابد و نور آن بر سرزمین قلب آدمی حاکم شود ما دارای قدرت الهی می‌شویم، انبیای الهی با داشتن یقین توان مقابله با دشمنان خدا را در خود ایجاد می‌کردند.

 

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در جلسه تفسیر نهج‌البلاغه که در مسجد امام خمینی (ره) قزوین برگزار می‌شود، اظهار کرد: امیرمومنان امام علی (ع) می‌فرمایند:" فرزندم دل و قلبت را با یقین قدرتمند کن." انسانی که یقین ندارد فردی ذلیل و ضعیف است.

 

وی در ادامه افزود: اگر یقین بر دل انسان‌ها بتابد و نور آن بر سرزمین قلب آدمی حاکم شود ما دارای قدرت الهی می‌شویم، انبیای الهی با داشتن یقین توان مقابله با دشمنان خدا را در خود ایجاد می‌کردند.

 

آیت‌الله عابدینی اذعان کرد: حضرت ابراهیم (ع) در سرزمینی زندگی می‌کرد که همه بت می‌پرستیدند؛ اما این پیامبر الهی خود را نسبت به اشتباهات این افراد بی تفاوت نشان نداد و برای هدایت آنها با عزم راسخ عمل کرد و به فرموده رهبر معظم انقلاب، یک دیپلمات نبود بلکه یک انقلابی بود.

 

وی ادامه داد: یک انقلابی باید کار انقلابی کند، یعنی در فضایی که فرصت عمل کردن پیش آمده تبر را برداشته و به سراغ بت‌های زمانش برود و آنها را از بین ببرد.

 

امام‌جمعه قزوین با بیان اینکه گاهی ما برای انجام وعده‌های الهی دلمان می‌لرزد زیرا یقین لازم را نداریم، گفت: برای نمونه زکات و خمس مال خود را نمی‌دهیم در صورتی که خدای متعال فرموده چند برابرش را به ما برمی‌گرداند، با عمل به وعده‌های الهی به آرامش دست پیدا می‌کنیم زیرا این همان دستیابی به یقین است.

 

وی با اشاره به اینکه برای دستیابی به یقین باید اهل عبادت باشیم، بیان کرد: انجام روزه، پرداخت خمس و زکات و حج همه عبادت الهی است، همچنین ایجاد اشتغال برای جوانان و به فکر معیشت مردم بودن، تولید و کارآفرینی از  عبادات مهم است زیرا ما را از نیازمند بودن به دشمنان در امان می‌دارد.

 

 

آیت‌الله عابدینی بیان کرد: انجام عبادت راهی برای دستیابی به یقین است، البته در آیاتی یقین به معنای مرگ هم آمده است یعنی تا زمانی که علائم حیاتی در ما وجود دارد و زمان مرگ فرا نرسیده، باید در عبادت و بندگی به سر ببریم.

 

وی یادآور شد: مطابق با تفسیر بزرگان دینی یکی از موارد یقین مرگ است، مسلمانان درباره وجود مرگ حرفی ندارند اما درباره زمان مرگ همه ما در غفلت به سر می‌بریم، اما با وجود این غفلت از مرگ به وجود آن یقین داریم.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین با بیان اینکه یقین به معنای "جزم" است یعنی چیزی که در آن شک و گمان نیست، گفت: برای ایجاد یقین نسبت به خدا باید عبادت کرد و ذکر خدا را به زبان آورد تا یقین در ما شکل بگیرد.

 

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: خدای متعال فرمود اگر شما علم‌الیقین پیدا کنید جهنم را همین دنیا مشاهده می‌کنید وگرنه پس از مرگ همه مردم حقایق را به‌صورت جدی می‌بینند.

 

وی با بیان اینکه داشتن یقین دین‌داری را برای ما آسان می‌کند، تأکید کرد: چرا برخی‌ها خیلی عاشق شهادت هستند؟ زیرا علم الهی را یاد گرفته‌اند و دانشگاه زندگی خود را به خوبی پشت سر گذاشته‌اند و با یقین خود را برای دیدار الهی آماده می‌کنند.

 

امام‌جمعه قزوین افزود: با بندگی خدا با عشق جان می‌سپاریم نه اینکه جان بکنیم، با وابستگی به دنیا حتی اگر سال‌ها هم عمر کرده باشیم باز هم جان دادن برای ما سخت می‌شود، با وجود یقین نگاه ما به دنیا و مرگ تغییر می‌کند و مشتاقانه سراغ آن می‌رویم، ما در زندگی چیزی واجب‌تر از آمادگی برای یقین نسبت به مرگ نداریم.

 

وی با بیان اینکه یقین به سه نوع علم‌الیقین، عین‌الیقین، حق‌الیقین تقسیم می‌شود، گفت: فرق آنها این است که گاهی از پشت دیوار دودی را می‌بینیم که به آسمان بلند است که این دود علامت آتش است که به آن علم‌الیقین می‌گویند، حال اگر ما صحنه آتش را با چشم دیدیم این فضا به عین‌الیقین تعبیر می‌شود، حق‌الیقین یعنی کنار آتش یا داخل آتش قرار بگیرید و سوختن را احساس کنید.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: اگر ما ارتباط خود را با خدای متعال زیاد کنیم و معرفت خود را افزایش داده و در شعله‌های محبت خدای متعال بسوزیم به حق‌الیقین دست پیدا می‌کنیم.