امروز :
Skip to main content

 

 

امام‌جمعه قزوین گفت: خدای متعال با دادن اختیار به آدمی، زمینه رشدِ انسانیت او را فراهم کرده است تا ما از ترس جهنم و امید به بهشت اعمال خود را انجام ندهیم.

 

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در جلسه تفسیر نهج‌البلاغه که در مسجد امام خمینی (ره) قزوین برگزار می‌شود، اظهار کرد: امام علی (ع) می‌فرمایند:" قلبت را با یاد مرگ رام کن" یعنی باید قلب ما به وسیله یاد خدا از کبر و غرور به دور باشد و تسلیم فرمان الهی شود.

 

وی در ادامه افزود: عده‌ای از افراد مرگ را نمی‌شناسند و آن را نابودی و از بین رفتن تلقی می‌کنند، آن‌ها از یاد مرگ فراری هستند و آن را به معنای هلاکت تعبیر می‌کنند.

 

امام‌جمعه قزوین با بیان این‌که در قرآن کریم کلمه " هلاک" برای عذاب قوم هود و صالح بیان شده است، گفت: اگر مرگ به معنای هلاکت باشد باید از آن ترس و هراس زیادی داشته باشیم.

 

وی ادامه داد: در نگاه قرآن مرگ به معنای هلاکت نیست، بلکه به معنای "موت" است، هلاکت به معنای نابودی و تبدیل شدن سعادت به شقاوت است و انسان‌هایی که دچار هلاکت می‌شوند با مشاهده عذاب الهی آرزوی مرگ و نابودی می‌کنند.

 

آیت‌الله عابدینی به تشریح معنای مرگ از دیدگاه قرآن پرداخت و گفت: "موت" شبیه درختی است که در زمستان برگش می‌ریزد و علامتی از زندگی در آن دیده نمی‌شود؛ اما همین درخت با نزدیک شدن فصل بهار جوانه و شکوفه می‌زند، بنابراین به آن حالتی که برگ‌هایش ریخته بود، موت می‌گویند.

 

وی عنوان کرد: مرگ و زندگی انسان‌ها شبیه این درخت است که با مرگ برگ‌های دنیایی ما می‌ریزد و وارد فصل جدیدی از زندگی می‌شویم.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان یادآور شد: زندگی ما در رحم مادر فصلی از زندگی و ورود به رحم دنیا هم فصل دیگری است و در هرکدام از این فصل‌ها برای انسان‌ها رشد مخصوص وجود دارد.

 

وی بیان کرد: اگر عقل و چشم و اعضای بدن کودکی در رحم مادر شکل نگیرد، با ورود به دنیا امکان تغییر شرایط برای وی وجود ندارد، قصه دنیا و آخرت ما هم همین طور است رحم مادر شاکله وجودی انسان را تکمیل می‌کند.

 

امام‌جمعه قزوین با تأکید بر اینکه باید در فصل دنیا اعضای وجودی خودمان را رشد بدهیم، بیان کرد: این رشد، زمینه‌ای است تا به فصل بعدی که قبر و آخرت است با سلامت ورود پیدا کنیم.

 

وی تأکید کرد: در رحم دنیا چشم باید به بصر، گوش به سمع و قلب به فؤاد تبدیل شود، همه پیامبران و کتب الهی آمدند تا این سه عنصر آدمی در دنیا رشد پیدا کنند، این سه عنصر بدون رشد در دنیا به صم، بکم، عم وهم لایعقلون تبدیل می‌شوند.

 

آیت‌الله عابدینی دنیا را محل رشد، شکوفایی و بندگی انسان دانست و اذعان کرد: خدای متعال با دادن اختیار به آدمی، زمینه رشدِ انسانیت او را فراهم کرده است تا ما از ترس جهنم و امید به بهشت اعمال خود را انجام ندهیم.

 

وی افزود: انسان‌ها با داشتن کرامت رشد می‌کنند زیرا اراده و اختیار ما برای خدای متعال خیلی با ارزش است، ما با رعایت دستورات دینی دارای اراده قوی می‌شویم.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان به موارد تقویت اراده در دنیا اشاره کرد و گفت: 16 ساعت روزه‌داری در تابستان، اقامه نماز و تلاش برای حفظ حضور قلب، مبارزه با حرام خوری و دوری از نگاه به نامحرم و موارد دیگر از عوامل تقویت اراده در آدمی است.

 

وی با بیان اینکه انسان‌ها در دانشگاه اراده زندگی می‌کنند، تصریح کرد: اراده ما مورد احترام خداست و پروردگار عالم در قرآن می‌فرماید:" ما راه را به انسان نشان دادیم حال شکر به‌جا می‌آورد یا کفران می‌کند."

 

امام‌جمعه قزوین عنوان کرد: خدا روزی نکند زمانی را که ما ظلم کنیم و این گناه برای ما عادی شود، این شرایط یعنی ما از انسانیت فاصله گرفتیم و وجدان ما دچار ناراحتی نمی‌شود.

 

وی در پایان بیان کرد: خدای متعال برای رشد آدمی ایمان، ارزش‌ها و خوبی‌ها را مورد تأیید دلِ انسان قرار داده است و کفر، فسق و فجور را در نگاه ما زشت قرار داده تا انسان بندگی خدای متعال را به جای بیاورد.