امروز :
Skip to main content

 

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: دعاهای ما از خدای متعال باید آبرومندانه باشد و فقط محدود در مسائل دنیوی نشود؛ زیرا فرق بین انسان و حیوان در همین دعاهاست.

 

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در جلسه تفسیر پس از نماز ظهر و عصر روز چهارشنبه در مسجد امام خمینی(ره) قزوین درباره جایگاه دعا اظهار کرد: در قرآن کریم درباره نحوه دعا کردن و چگونگی درخواست از خدای متعال صحبت شده و زمانی که به روایات دینی نگاه می‌کنیم این موضوع بسیار مورد اهمیت واقع شده است.

 

وی افزود: دعا و سفارش به دعا دو مقوله مجزا از هم هستند، برای نمونه دعای کمیل و صحیفه سجادیه خود دعاست و با دعاهای ما برای کسب درخواست‌هایمان متفاوت است.

 

امام جمعه قزوین با طرح این سوال که خدای متعال درباره جدی گرفتن دعا چه سفارشی کرده است؟ گفت: یکی از آیات مربوط به دعا، آیه 60 سوره غافر است که خدای متعال می‌فرمایند: "ادعونی استجب لکم"؛ اگرهیچ حرف دیگری درباره دعا از سوی خدای متعال مطرح نشده بود و همین یک جمله وجود داشت؛ باید از ابتدای زندگی خود تا زمان مرگ در شادی و شعف زندگی می‌کردیم.

 

این کارشناس قرآنی ادامه داد: خدای متعال در این جمله بندگان خود را مخاطب قرار داده و می‌گوید مرا بخوانید و از من درخواست کنید تا اجابت کنم شما را؛ اگر به این قول الهی باور داشته باشیم همه عمر ما با شادی و نشاط واقعی همراه خواهد بود.

 

 

کسب رزق در زندگی وسیله است نه هدف

نماینده ولی‌فقیه در استان اذعان کرد: در آیات قرآن ذکر شده است کسانی که در برابر خواسته‌های خود از خداوند کبر و غرور می‌ورزند و خود را مستقل می‌دانند مورد تهدید الهی قرار می‌گیرند؛ زیرا همه مردم در پیشگاه خداوند فقر مطلق هستند و خدا بی نیاز و شایسته ستایش است.

 

وی ابراز کرد: انسان یعنی یک بنده نیازمند و محتاج به آفریدگار جهان که باید از سوی او درخواست و اظهار نیاز نسبت به خداوند وجود داشته باشد؛ زیرا در این صورت نظر و لطف خدای متعال نسبت به ما شکل می‌گیرد.

 

آیت‌الله عابدینی بیان کرد: در آیه 77 سوره فرقان خداوند می‌فرماید: "رسول ما، به مردم بگو اگر دعا و درخواست شما نباشد خداوند به شما نگاهی نمی‌کند و اهمیتی به شما نمی‌دهد"؛ ارزش و آدمیت انسان‌ها از این آیه مشخص می‌شود. یعنی آدمیت ما به اندازه احساس نیاز و میزان درخواست‌هایی است که از خدا داریم.

 

امام جمعه قزوین با بیان اینکه درجه آدمیت هر انسانی به محتوای خواسته‌های او بستگی دارد، عنوان کرد: خدای متعال به ما می‌گوید من شما را فقط برای دوندگی و کسب رزق و روزی خلق نکردم؛ بلکه شما را برای بندگی خودم آفریدم.

 

این کارشناس قرآنی ادامه داد: هدف ما در زندگی فقط نباید کسب رزق دنیوی باشد زیرا کسب درآمد زندگی هدف نیست بلکه وسیله است؛ خداوند از ما رزق نخواسته، زیرا خداوند طعام دهنده بندگانش و رزاق است.

 

وی اضافه کرد: دعاهای ما از خدای متعال باید آبرومندانه باشد و فقط محدود در مسائل دنیوی نشود؛ زیرا فرق بین انسان و حیوان در همین دعاهاست.

 

 

دعاها در ماه رمضان مستجاب است

نماینده ولی‌فقیه در استان تصریح کرد: اگر می‌خواهیم نزد خدای متعال صاحب ارزش باشیم باید با دعا نزد پروردگار عالم برویم و درخواست‌های ما از سطح ارزش و محتوای والایی برخوردار باشند.

 

وی خاطرنشان کرد: آیه 183 سوره بقره درباره ماه مبارک رمضان است و این آیات ادامه می‌یابد تا در آیه 186 خداوند می‌فرماید: "دعا کردن در ماه مبارک رمضان با هر ماه دیگری متمایز بوده و دعاها در ماه رمضان مستجاب است."

 

این کارشناس قرآنی گفت: خدای متعال ماه رجب و شعبان را مقدمه قرار دارد و در این ایام حجم دعا و استغفار را افزایش داد تا ما خود را از بدی‌ها پاک کرده و برای استقبال از ماه رمضان آماده شویم.

 

وی در پایان عنوان کرد: خداوند می‌فرماید؛ ای رسول ما هرگاه بنده‌ای از بندگان من سراغ مرا از تو گرفت، بگو من نزدیکم به تو در هرحالتی که قرار داری، هر لحظه ای که مرا بخوانی اجابت می‌کنم و به بندگان من بگو مستمر از من درخواست کنند و به قول من ایمان بیاورند.