امام جمعه قزوین گفت: بهترین نوع دعا آن است که همواره از خداوند بخواهیم در دنیا و در آخرت نیکی و حَسَنه نصیبمان کند.
آیتالله عبدالکریم عابدینی در سخنرانی مسجد امام خمینی (ره) غیاثآباد که در ماه مبارک رمضان هر روز پس از نماز ظهر در این مسجد برگزار میشود، اظهار کرد: خداوند در قرآن میفرماید: «فَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَقُولُ رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا وَمَا لَهُ فِي الْآخِرَةِ مِنْ خَلَاقٍ»، «از مردم كسى است كه مى گويد پروردگارا به ما در همين دنيا عطا كن و حال آنكه براى او در آخرت نصيبى نيست»؛ (بقره/200). عدهای از مردم هستند که هر وقت و در هر زمانی از شبانه روز به فکر دنیا هستند و در تمام عبادتها و دعاها دنیا را از خداوند طلب میکنند.
وی تصریح کرد: نمیگوییم دنیا را از خدا طلب نکنیم؛ باید تمام نیازمندیهای دنیایی را از نمک طعام تا هر چیز دیگر از خداوند طلب نماییم اما باید به فکر ایجاد رشد و تعالی در دعاهایمان نیز باشیم.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: خداوند به حضرت موسی (ع) فرموده: «وَإِذِ اسْتَسْقَى مُوسَى لِقَوْمِهِ فَقُلْنَا اضْرِبْ بِعَصَاكَ الْحَجَرَ فَانْفَجَرَتْ مِنْهُ اثْنَتَا عَشْرَةَ عَيْنًا»، «و هنگامى كه موسى براى قوم خود در پى آب برآمد گفتيم با عصايت بر آن تخته سنگ بزن پس دوازده چشمه از آن جوشيدن گرفت»؛ (بقره/60).
امام جمعه قزوین بیان کرد: «وَإِذْ قُلْتُمْ يَا مُوسَى لَنْ نَصْبِرَ عَلَى طَعَامٍ وَاحِدٍ فَادْعُ لَنَا رَبَّكَ يُخْرِجْ لَنَا مِمَّا تُنْبِتُ الْأَرْضُ مِنْ بَقْلِهَا وَقِثَّائِهَا وَفُومِهَا وَعَدَسِهَا وَبَصَلِهَا»، «و چون گفتيد اى موسى هرگز بر يك [نوع] خوراك تاب نياوريم از خداى خود براى ما بخواه تا از آنچه در زمين مىروياند از [قبيل] سبزى و خيار و سير و عدس و پياز براى ما بروياند». در این دعا هر چه که بوی دنیا میدهد، طلب شده است و امروز هم اگر از خدا طلب نکنیم که دعای خوب را به ما نشان دهد، دچار دنیاطلبی افراطی در دعاها میشویم.
وی یادآور شد: آنهایی که در دنیا فقط میگویند، «فَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَقُولُ رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا»، در آخرت بهرهای نخواهند داشت زیرا صبح تا شب دنبال مطامع دنیایی میدوند و در پی رزق معنوی نیستند.
آیتالله عابدینی ادامه داد: خداوند در جای دیگر قرآن میفرماید: «قُلْ هَلْ نُنَبِّئُكُمْ بِالْأَخْسَرِينَ أَعْمَالًا»، «بگو آيا شما را از زيانكارترين مردم آگاه گردانم»؛ «الَّذِينَ ضَلَّ سَعْيُهُمْ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَهُمْ يَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ يُحْسِنُونَ صُنْعًا»، «[آنان] كسانىاند كه كوشششان در زندگى دنيا به هدر رفته و خود مىپندارند كه كار خوب انجام مىدهند».
نماینده ولی فقیه در استان قزوین عنوان کرد: آدمهای دنیا طلب خیال میکنند از همه آدمهای دنیا موفقتر هستند و خیال میکنند چون چیزی از دنیا نصیبش شده، موفقتر است و در قیامت به داراییهای دنیایی او نمره میدهند، آنها کسانی هستند که در قیامت نادم و پشیمان هستند.
وی با بیان اینکه در مقابل کسانی که خداوند درباره آنها میفرماید: ««فَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَقُولُ رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا وَمَا لَهُ فِي الْآخِرَةِ مِنْ خَلَاقٍ»، «از مردم كسى است كه مىگويد پروردگارا به ما در همين دنيا عطا كن و حال آنكه براى او در آخرت نصيبى نيست» (بقره/200)، کسانی قرار دارند که خدا درباره آن ها میفرماید: «وَمِنْهُمْ مَنْ يَقُولُ رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ»، «و برخى از آنان مىگويند پروردگارا در اين دنيا به ما نيكى و در آخرت [نيز] نيكى عطا كن و ما را از عذاب آتش [دور] نگه دار» (بقره/201).
امام جمعه قزوین افزود: آنها کسانی هستند که از خداوند حسنهای طلب میکنند که در دنیا و آخرت برای انسان حسنه محسوب شود و در دنیا و آخرت به درد او بخورد و او را در مسیر باری تعالی قرار دهد و در قیامت سربلند گرداند.
آیتالله عابدینی اضافه کرد: امام صادق (ع) در حدیثی درباره آیه «رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ» فرمودند: حسنه همان خوشنودی خداست؛ اگر ما کاری کردیم که جلب رضایت الهی را در پی داشت، حسنه محسوب میشود و اگر کاری کردیم که در قیامت بهشت نصیبمان شد، حسنه به شمار میآید.