امام جمعه قزوین گفت: دعا و طلب بخشش انسان را از عذاب الهی نجات میدهد و خداوند به واسطه توبه بدیهای انسان را بخشیده و آنها را برای انسان خوبی در نظر میگیرد.
آیتالله عبدالکریم عابدینی در سخنرانی مسجد امام خمینی (ره) غیاثآباد که در ماه مبارک رمضان هر روز پس از نماز ظهر در این مسجد برگزار میشود، اظهار کرد: یکی دیگر از آیات دعا خیز سوره مبارکه بقره، آیه 285 این سوره است که خداوند در آن میفرماید: «آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنْزِلَ إِلَيْهِ مِنْ رَبِّهِ»، «پيامبر (خدا) بدانچه از جانب پروردگارش بر او نازل شده است ايمان آورده است».
وی تصریح کرد: وقتی به این قسمت از سوره بقره میرسیم، از آنجایی که پایان سوره محسوب میشود، آیاتی است که بشارت دهنده میباشند و گویا خداوند میخواهد در این آیات به بندگان خود هدیه بدهد.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: خداوند میفرماید هر چه در آسمانها و زمین است، متعلق به خداست و وقتی این موضوع را مطرح میکند، آدم را مهیای دعا میکند و نشان میدهد که هر چه میخواهید باید از خداوند طلب نمایید.
امام جمعه قزوین ادامه داد: خداوند میفرماید آنچه که در درون خودتان دارید، چه آن را آشکار کنید و چه آن را مخفی نگهدارید، خدا شما را بر اساس آن محاسبه میکند. یعنی خدا وقتی میخواهد به حساب شما برسد، نگاه به ظاهر شما نمیکند بلکه به باطن و واقعیت درون انسان است نگاه میکند.
وی افزود: خداوند انسانها را با چهرهای که دیگران آن را نقاشی میکنند، محاسبه نمیکند بلکه آن چیزی که واقعیت ذات انسانهاست، میبیند و بر اساس آن اعمال او را مورد بررسی قرار میدهد.
آیتالله عابدینی اضافه کرد: خداوند هر کس را بخواهد میآمرزد و هر کس را بخواهد عذاب میدهد و وقتی این مطلب را خداوند بیان میکند باعث میشود تا دستمان را به سوی خدا دراز کنیم و برای دوری از عذاب به درگاهش دعا کنیم.
این مفسر قرآن کریم یادآور شد: در مرحله اول که انسان نزد خدا دعا میکند تا او را مورد عفو و رحمت قرار دهد، خداوند عیب او را میبخشد، در مرحله بعد عیب او را از میان میبرد و در مرحله سوم میفرماید اگر شما خوبی کنید، خدا بدیهایشان را هم به خوبی تبدیل میکند.
وی عنوان کرد: خداوند میفرماید اگر کسی به معنای واقعی کلمه در خود تغییر و تحول ایجاد کند، بدیهایش را هم دگرگون میکنیم و آنها را خوبی در نظر میگیریم و به واسطه آن بدیها او را عذاب نمیدهیم.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین ابراز کرد: هر چیزی که به تصور نمیآید، خداوند از عهده آن بر میآید؛ بنابراین انسان نباید نسبت به رحمت خداوند ناامید باشد زیرا یأس از بخشش خداوند، گناه محسوب میشود.
امام جمعه قزوین اذعان کرد: خداوند در ادامه آیه 285 سوره بقره می فرماید: «وَالْمُؤْمِنُونَ كُلٌّ آمَنَ بِاللَّهِ وَمَلَائِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ»، «و مؤمنان همگى به خدا و فرشتگان و كتابها و فرستادگانش ايمان آوردهاند».
وی اظهار کرد: یک مؤمن به همه فرشتگان الهی، به همه کتابهای آسمانی نه فقط یک کتاب و همه پیغمبران (ص) و نه فقط پیغمبر خاتم (ص) ایمان دارد و اگر مؤمنی به یکی از پیغمبران ایمان نداشته باشد، مرتد خواهد بود.
آیتالله عابدینی تصریح کرد: یک مسلمان کسی است که به هر چیز حقیقی و درست دین یهود و مسیح ایمان آورده است، اعتقاد دارد و بنابراین یک مسلمان همه آنچه که یهودیان و مسیحیان دارند و مورد تأیید خداوند است، قبول دارد.
این مفسر قرآن کریم گفت: بنابراین مسیحی شدن فرزندان ما را تهدید نمیکند زیرا ما وقتی مسلمان هستیم همه داشتههای حضرت مسیح (ع) را داریم و اگر آنها را که مورد تأیید خداوند است را قبول نداشته باشیم مسلمان نیستیم.
وی بیان کرد: خداوند در ادامه آیه 285 سوره بقره میفرماید: «لَا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْ رُسُلِهِ وَقَالُوا سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا غُفْرَانَكَ رَبَّنَا وَإِلَيْكَ الْمَصِيرُ»، «(و گفتند:) (ميان هيچ يك از فرستادگانش فرق نمىگذاريم) و گفتند: (شنيديم و گردن نهاديم، پروردگارا، آمرزش تو را (خواستاريم) و فرجام به سوى تو است.)».
نماینده ولی فقیه در استان قزوین اضافه کرد: خداوند در آیه 286 سوره بقره هم میفرماید: خداوند هیچ کس را بیش از توانش تکلیف نمیکند و آن جایی که میخواهم به نفع تو بنویسم آن کاری که به سادگی انجام دادهای را هم فوراً ثبت میکنم.
امام جمعه قزوین افزود: همانکه نیت کردید که کار خوبی انجام بدهید، آن کار خوب به نام شما ثبت میشود اما اگر نیت کنید کار بدی را انجام دهید و به کسی ظلم کنید، با نیت نوشته نمیشود اما همینکه ظلم را مرتکب شدید، نوشته میشود.
وی خاطرنشان کرد: در ادامه آیه 286 آمده: پروردگارا ما را بخاطر آنچه که فراموش کردهایم، مؤاخذه نکن، خیلی کارها باید انجام میدادیم و تو ما را به خاطر فراموشیها، اشتباهات و خطاها مؤاخذه نکن.
آیتالله عابدینی عنوان کرد: باید از خداوند بخواهیم تا بار گناهان را از روی دوش ما بردارد تا با نشاط و شادابی به سراغ عبادت و بندگی برویم و همواره حال انجام کارهای خوب را داشته باشیم.
این مفسر قرآن کریم اذعان کرد: خدایا چیزهایی که ما طاقتش را نداریم بر ما تحمیل نکن و عفو خود را شامل حال ما قرار بده و به ما رحم کن و ما را از گروه کافران قرار نده.