آیتالله عابدینی در مدرسه علمیه سیدالشهداء (ع) تبریز:
تنها حفظ و قرائت قرآن کریم برای تأثیرپذیری از آن کافی نیست/لزوم انس با قرآن برای تأثیرپذیری از آیات الهی
نماینده ولیفقیه در استان قزوین گفت: تنها حفظ و قرائت قرآن کریم برای تأثیرپذیری از آن کافی نیست و باید تلاش کنیم با قرآن انس داشته باشیم.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین با حضور در مدرسه علمیه سیدالشهداء (ع) تبریز، که به دعوت مدیران این مدرسه انجام شده بود با مدیران و طلاب این مدرسه دیدار و گفتگو کرد.
آیتالله عبدالکریم عابدینی در این دیدار با تأکید بر اینکه دعوت به تقوا باید حقیقی باشد، اظهار کرد: اگر دعوت به تقوا حقیقی نباشد، کارها اثرگذار نخواهند بود و تقویت تقوا باید به گونهای باشد که خروجی آن در جامعه دیده شود.
وی تصریح کرد: اینکه برنامهریزیها در حوزهها به گونهای باشد که طلبهها با رضایت و بدون اجبار کارهای مجموعه را پیش ببرند، بسیار ارزشمند است و موجب تقویت و استحکام تقوا در آنها میشود و چنین برنامههایی طلاب را برای ورود به جامعه آماده و توانمند میکند.
امامجمعه قزوین بیان کرد: آموزش، ساز و کار و اندیشهای که در مدرسه سیدالشهداء (ع) تبریز دنبال میشود در آینده نمود بیشتری پیدا خواهد کرد و جامعه بیشتر از این روحیه و تقوای طلاب و روحانیون بهرهمند خواهد شد.
*گزارش حوزه علمیه سیدالشهداء (ع) تبریز
حجتالاسلام علی سالکی، مدیر مدرسه علمیه سیدالشهداء (ع) هم در ابتدای این دیدار گزارشی از اقدامات انجام شده در این مدرسه ارائه و اظهار کرد: بیشتر بر روی تقویت انگیزه طلاب برنامهریزی میکنیم تا آنها با اراده خودشان و بدون اجبار کارها را به پیش ببرند.
وی تصریح کرد: یکی از اهداف مهم این مدرسه جذب دانش آموزان مقاطع پایینتر از دیپلم است، چرا که دانشآموزانی که از دیپلم میآیند دغدغههای بیشتری دارند و فرصت کار کردن با آنها کمتر است.
حجتالاسلام سالکی ادامه داد: تقوا محوری از مهمترین اهداف مدرسه علمیه سیدالشهداء (ع) تبریز است و تقویت این رویکرد کار مدیران مدارس را آسانتر میکند.
*ارتباط با قرآن لازمه ساختار طلبگی است
در ادامه نماینده ولیفقیه در استان قزوین با حضور در جمع طلاب مدرسه سیدالشهداء (ع) تبریز با اشاره به اینکه برنامههای بسیار خوبی در این مدرسه دنبال میشود، اظهار کرد: اینکه طلبهها بدون اجبار کارهای مدرسه را انجام میدهند نشان دهنده اخلاص و تقوا در آنها است و باید این روحیه در بین طلاب تقویت شود.
*تنها حفظ و قرائت قرآن کریم برای تأثیرپذیری از آن کافی نیست
وی با تأکید بر اینکه ارتباط با قرآن در ساختار طلبگی بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: تنها حفظ و قرائت قرآن کریم برای تأثیرپذیری از آن کافی نیست و باید تلاش کنیم با قرآن انس داشته باشیم تا قلباً از آن تأثیر بپذیریم.
آیتالله عابدینی ادامه داد: باید به گونهای با قرآن ارتباط برقرار کنیم تا مطالعه هر آیه از آن باعث افزایش ایمان در ما شود و در نتیجه انس با قرآن پیدا کنیم، چرا که انس با قرآن به انسان شرح صدر میدهد.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین با بیان اینکه شرح صدر مهمترین ابزار برای حرکت در مسیر خدای متعال و کسب موفقیت است، خاطرنشان کرد: هر انسانی درون خودش موسی و فرعونی دارد و باید موسی را به مبارزه با فرعون درونمان بفرستیم و بدانیم که برخورداری از شرح صدر موجب موفقیت انسان در هر کاری میشود.
وی قرآن را مصداق بارز شرح صدر دانست و تأکید کرد: شرح صدر در پیامبر اسلام (ص) تجلی یافت و اینکه خدای متعال میفرماید من به تو قرآن عظیم دادم، به معنای برخورداری پیامبر (ص) از شرح صدر است و ایشان در تبلیغ دین از آن بهره میگرفتند.
امامجمعه قزوین با تأکید بر اینکه ایمان و تقویت آن در انسان موجب افزایش عزت و کرامت انسان میشود، یادآور شد: یکی از راههای تقویت ایمان، انس با قرآن است و اگر قرآن را امام و پیشوای خود قرار دهیم به سمت بهشت هدایت میشویم و اگر از آن فاصله بگیریم و با شیطان همراه شویم، شیطان ما را تا جهنم همراهی خواهد کرد.
*قرآن محور همه کارها قرار گیرد
آیتالله عابدینی بر لزوم محور قرار دادن قرآن کریم در همه کارها تأکید کرد و افزود: نباید ارتباط با قرآن به گونهای باشد که این کتاب الهی مهجور بماند و برای شناخت حقیقت در هر حوزهای، باید مسائل جامعه را با قرآن مطابقت داد تا به حقیقت آن پی برد.
وی خاطرنشان کرد: قرآنی بودن یعنی قرآن را در همه ابعاد زندگی بهکار و هدایت خود را از قرآن بگیریم تا ایمان و تقوا در ما افزایش پیدا کند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین اظهار کرد: اگر میخواهیم خدای متعال را بشناسیم اول باید خود را بشناسیم و تحول درونی در خود ایجاد نماییم و همواره از خدای متعال استطاعت بجوییم تا بتوانیم بر نفسمان غلبه کنیم.