نماینده ولی فقیه در استان قزوین با بیان اینکه در دعا خدای متعال را مد نظر قرار دهیم، گفت: طلب از غیر خدا حضرت یوسف (ع) را زمان بیشتری در زندان نگه داشت.
آیتالله عبدالکریم عابدینی درهفدهمین روز ماه مبارک رمضان در جلسه تفسیر قرآن در مسجد امام خمینی (ره) غیاث آباد، با تسلیت ایام شهادت امام علی (ع) اظهار کرد: قاتل امام علی (ع) یک نفر بود اما همه افرادی که با سکوت، بی تفاوتی، ناجوانمردی و حق ناشناسی زمینه مظلومیت و شهادت ایشان را فراهم کردند، در ماجرای قتل آن حضرت شریک هستند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین با اشاره به بحث دعا در سوره یوسف اذعان کرد: در آیه 33 و 34 این سوره زمانی که از سوی زلیخا به حضرت یوسف (ع) پیشنهاد گناه و معصیت داده شد، این پیامبر الهی (ع) دعا کرد که خدایا زندان برای من بهتر از آنچه است که آنها مرا به آن دعوت میکنند.
وی ادامه داد: یک مؤمن تحمل سختیها، مشکلات و گرفتاریها را بهتر از این میداند که دامنش به گناه آلوده شود؛ بدترین زندان برای انسان باایمان جهنم است و گناه آدمی را به سوی آتش جهنم سوق میدهد.
امام جمعه قزوین بیان کرد: امام محمدباقر (ع) فرمودند: حضرت یوسف (ع) زمانی که در زندان بود به خدای متعال گفت چرا من باید در زندان باشم که خداوند به او فرمود خودت زندان را طلب کردی. این حدیث به ما نشان میدهد که در دعاهای خود باید وسعت رحمت خدا را هم مورد توجه قرار دهیم.
وی اضافه کرد: خدای متعال دعای حضرت یوسف (ع) را مستجاب کرد و عزیز مصر او را به زندان انداخت؛ این آیات نشان میدهد که دعاهای ما برآورده میشود اما باید وسعت رحمت خدا هم در نوع درخواستها مدنظر قرار بگیرد.
آیتالله عابدینی با اشاره به آیه 42 سوره یوسف تصریح کرد: دونفر از هم بندان حضرت یوسف (ع) در زندان خواب دیدند و آن حضرت خواب آنها را تعبیر کرد و از فردی که آزاد شد درخواست کرد که مرا نزد مولای خودت یاد کن؛ اما همین درخواست از غیرخدا، عاملی شد که حضرت یوسف (ع) زمان بیشتری در زندان باقی ماند.
وی با بیان اینکه در دعا فقط خدای متعال را مدنظر قرار دهیم، خاطرنشان کرد: در آیه 86 این سوره آمده است زمانی که برای پسر دیگر حضرت یعقوب (ع) مشکلی پیش آمد، گفت من فقط به خدای خود امید دارم و گلایههایم را نزد او میبرم و به فرزندان خود گفت از رحمت خدا نا امید نشوید؛ زیرا غیراز کافران کسی از رحمت خدا نا امید نمیشود.
این کارشناس قرآنی یادآور شد: همیشه باید بدانیم که در هر گرفتاری در رحمت خدا به روی بندگانش بسته نیست. ما زمان دعا به درگاه الهی به گناهان و بیچارگی خودمان نگاه میکنیم و گاهی گمان میبریم خدای متعال توانایی رفع برخی مشکلات را ندارد، در صورتی که این مقایسه اشتباه است.
امام جمعه قزوین ادامه داد: ما هر چقدر هم که گناهکار و روسیاه باشیم باید نزد خدا برگردیم و پیامبر(ص) و ائمه اطهار (ع) را واسطه شفاعت و بخشش نزد خدای متعال قرار دهیم.
وی یادآور شد: حتی اگر آدمی خطایی مثل گناه برادران یوسف (ع) انجام داد، نباید نا امید شود؛ همان زمان که برادران حضرت یوسف (ع) از پدرشان درخواست کردند نزد خدا واسطه شود، حضرت یعقوب (ع) فرمود من از خدا برای شما طلب مغفرت و بخشش میکنم.
این کارشناس قرآنی با اشاره به آیه 101 سوره یوسف گفت: این پیامبر الهی (ع) در دعایی به خدای متعال میگوید؛ "تو موقعیت فرمانروایی و بزرگی را به من عطا کردی و میخواهم که در حالت تسلیم به تو بمیرم؛" همه زندگی ما باید به گونهای تنظیم شود که تسلیم درگاه الهی باشیم.
وی تصریح کرد: اگر معنای تسلیم خدا بودن در جامعه به خوبی پیاده شود، همه جرم، جنایتها و زندانها از میان برداشته میشود، زیرا اکثر گرفتاریهای ما بر اثر لجاجت است، تسلیم به معنای پیاده شدن امر الهی است.
آیتالله عابدینی در پایان گفت: تسلیم خدا بودن بسیاری از مشکلات ما را حل خواهد کرد اگر به خواستههای خود توجه کنیم، نفسانیت ما سیری ناپذیر است.