امروز :
Skip to main content

 

 

آیت‌الله عابدینی گفت: جهان تشنه ارزش‌های انسانی، ایثار، عدالت و سخاوت، مردم‌داری و مهربانی است و انبیا و ائمه اطهار برای نهادینه کردن این شاخصه‌های الهی آمدند و یقیناً تمدن آینده جهان را حکمت و معرفت علوی می‌سازد.

 

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در جلسه تفسیر نهج‌البلاغه در ماه مبارک رمضان بعد از نماز ظهر در مسجد امام خمینی (ره) قزوین برگزار می‌شود، با بیان اینکه سفره برکات معرفت امیرمومنان تا روز قیامت همه مسلمانان را سیراب می‌کند، اظهار کرد: از وجود ارزشمند حضرت امیر (ع) چشمه‌های جوشانی جاری است و هر کلمه از خطبه‌ها و حکمت‌های ایشان، دارای نکته نابی است که باید از آن بهره گرفت.

 

وی در ادامه افزود: جهان تشنه ارزش‌های انسانی، ایثار، عدالت و سخاوت، مردم‌داری و مهربانی است و انبیا و ائمه اطهار برای نهادینه کردن این شاخصه‌های الهی آمدند و یقیناً تمدن آینده جهان را حکمت و معرفت علوی می‌سازد.

 

امام‌جمعه قزوین ادامه داد: قلب و جان آدمی باید با "یاد مرگ" با ارزش‌های انسانی آشنا شود، به همین علت از توصیه‌های اکید امام علی (ع) توجه به نزدیک دانستن زمان مرگ است.

 

وی عنوان کرد: باید در دنیا با اراده و اختیاری که خدای متعال به ما داده از چشم ظاهری، بصیرت بسازیم؛ اگر چشم باطن ما در این دنیا باز نشود در آخرت کور خواهیم بود.

 

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: فردی که چشم باطنی ندارد، فرق بین حق و باطل، لقمه حلال و حرام و خوب و بد را متوجه نمی‌شود، کور بودن امروز ما به واسطه ستم‌ها و ظلم‌هایی است که در این دنیا به خودمان کرده‌ایم و آخرت نیز پرده‌برداری از اعمال این دنیاست.

 

 

وی با بیان اینکه گناه عاملی است تا شاکله وجودی ما در دنیا ساخته نشود، تصریح کرد: اگر در دنیا خود را نسازیم، در قیامت ناقص‌الخلقه خواهیم بود، آیه 179 سوره اعراف ناقص‌الخلقه بودن آدمی را نشان می‌دهد، آنجا که می‌گوید: مثل این است که ما بیشتر جن و انس را برای جهنم خلق کردیم."

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اذعان کرد: گناهانی چون ظلم به دیگران، خوردن مال حرام، تهمت زدن و دیدن صحنه گناه و تکیه زدن بر صندلی ظلم و قدرت از عوامل جهنمی شدن ماست.

 

وی به علت جهنمی شدن انسان از نگاه قرآن اشاره و گفت: وقتی که ما از چشم، گوش و دلِ خود در راه گناه استفاده کردیم و جایگاه باطنی آن‌ها را تنزل دادیم، چشم و گوش و دل ما حیوانی می‌شود.

 

وی افزود: اگر انسان قدر نعمات الهی را به جا نیاورد این سمع، بصر و فؤاد ما رشد و توسعه و برکت پیدا نمی‌کنند و ملکوتی نمی‌شوند و این انسان مثل کفار و منافقین رفتار خواهد کرد زیرا در رحم دنیا اعضا و جوارح مربوط به عالم برزخ ما باید جان بگیرد و رشد پیدا کند.

 

آیت‌الله عابدینی ادامه داد: امام می‌فرمایند: زندگی دنیایی رو به فناست و نفس خودت را از سیطره روزگار بترسان و آنچه بر پیشینیان خودت اتفاق افتاده را به فکر خودت یادآوری کن تا عبرت بگیرید.

 

وی یادآور شد: هرکس به قدرت، مال، سلامت جسمانی و آدم‌های دنیا تکیه کند، گویی به یک دیوار شکسته تکیه کرده است، هیچ چیزی در این دنیا قابل اعتماد نیست و خدای متعال برای توحیدی کردن ما دنیا را بی‌ارزش قرار داده است.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین در پایان گفت: اگر در دنیا زیر سایه ولایت ائمه و پیامبر (ص) باشیم، خدای متعال به ما عاقبت به خیری می‌دهد و در قیامت نیز زندگی روشنی داریم و هنگام جان دادن از سکرات مرگ نجات پیدا می‌کنیم.