آیتالله عابدین گفت: امام علی (ع) فرمودهاند: اگر به مردگان قدرت حرف زدن داده شود، حتماً بهترین توشه را برای برزخ، تقوای الهی معرفی میکنند.
آیتالله عبدالکریم عابدینی در جلسه تفسیر نهجالبلاغه با بیان اینکه بین دنیا و عالم برزخ، عالم جان دادن وجود دارد، اظهار کرد: لحظات جان دادن دارای شرایط خاص و اتفاقات زیادی است که به تنهایی یک عالم را تشکیل میدهد.
وی در ادامه به تشریح عالم برزخ پرداخت و گفت: در روایات آمده، حضرت علی(ع) از جنگی برمیگشتند که به قبرستان "وادی السلام" در پشت کوفه رسیدند و از این فرصت برای تذکر به اصحاب و یاران خود استفاده کردند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: حضرت امیر زمانی که اصحابشان در حال فاتحه خوانی روی قبور بودند، با مردههای داخل قبرها شروع به صحبت کردند.
وی اضافه کرد: امیرمومنان مردههای داخل قبر را با این جملات که ای کسانی که در خانههای وحشتناک زندگی میکنید، مورد خطاب قرار داد، سپس فرمود:" برای خانه قبر خود چه کردید؟ ای تنهایان، ای وحشت زدگان، ای کسانی که با خاک سروکار دارید و خودتان هم تبدیل به خاک میشوید، فرق ما باشما همین است، شما زودتر رفتید و ما هم به شما میپیوندیم، بعد از رفتن شما در خانههایتان انسانهای دیگری ساکن شدند، مال و ثروت شما که برای خدا خرج نشد دیگران این اموال را بین خودشان تقسیم کردند، این اخبار دنیای ماست، از دنیای شما چه خبر؟
آیتالله عابدینی ادامه داد: امیرمومنان بهتر از مردگان داخل قبر از دنیای برزخ اطلاع داشتند، پس به سوی یاران خودشان برگشتند و فرمودند:" اگر به این مردگان قدرت حرف زدن داده شود حتماً بهترین توشه را برای برزخ تقوای الهی معرفی میکنند."
وی تصریح کرد: باید به این نکات توجه کرد که چقدر ما در دنیا زمان داریم و میتوانیم خانه قبر خود را مجلل و آباد کنیم؟ اما حواسمان به این عالم نیست و همه انرژی ما صرف رسیدگی به خانهای میشود که در آن مستأجریم و خانه قبر خود را ویرانه باقی میگذاریم.
امامجمعه قزوین با بیان اینکه انسانها در قبر با اعمال خود تنها میشوند، ابراز کرد: تنهایی، انسانها را اذیت کرده و عامل دلتنگی میشود؛ البته گاهی آدمی در جمع دیگران تنهاست و در تنهایی خودش تنها نیست و این شرایط بستگی به تفکر آن فرد دارد.
وی افزود: کسی که دارای عقیده قوی است و دست خدا را پشتیبان خود میبیند در هیچ عالمی تنها نیست.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین با بیان اینکه امیرمومنان به معنای واقعی کلمه غریب و تنها بودند، عنوان کرد: جمعیت زیادی پای منبر ایشان مینشستند اما عظمت امام را درک نمیکردند؛ زیرا حضرت از حقایق معرفتی آگاه بودند اما مردم از مسائل پیش پاافتاده سوال میپرسیدند؛ علت این نگاه مردم این بود که جایگاه امام را درک نکرده بودند.
وی تاکید کرد: امروز برخی از دانشمندان غربی و اروپایی ناراحت این مسئله هستند که چرا آن دوران نبودند تا پاسخ سوالات بغرنج خود را از امیرمومنان جویا شوند.
آیتالله عابدینی بیان کرد: مال دنیا را نمیتوان به عالم برزخ برد، انسانی که با تقوا و کرامت، نماز و روزه و انسانیت به قبر ورود پیدا کند، در عالم به کار او میآید.
وی با بیان اینکه پس از عالم برزخ، عالم قیامت قرار دارد، عنوان کرد: باید اطلاعات خود را نسبت به مرگ، برزخ و رستاخیز بالا ببریم؛ برای نمونه وقتی گفته شده انسان از همسرش، پدر و مادر و دوستانش فرار میکند باید در این مسائل فکر کنیم.
امامجمعه قزوین با بیان اینکه قیامت برای عدهای یوم التغابن است، گفت: یعنی روز مغبون شدن است، یعنی من از جوانی، عمرم و فرصتهایم، از هر سجده و نمازم میتوانستم بهترین استفاده را کنم اما با غفلت از همه این فضاها گذشتم.
وی در پایان بیان کرد: اگر از امروز به فکر یوم الحسره باشیم اعمالمان را مورد توجه قرار میدهیم و به فکر نتیجه اعمال خود خواهیم بود؛ زیرا شناخت نسبت به قیامت عامل پر بودن دست ما در روز رستاخیز است.