امروز :
Skip to main content

همایش رعایت اخلاق و قانون در تبلیغات انتخاباتی با حضور نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه قزوین برگزار شد.

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در همایش رعایت اخلاق و قانون در تبلیغات انتخاباتی، اظهار کرد: در این فضای معطر، تکلیف بسیار مهم و حساس سیاسی-اجتماعی-ایمانی ما انتخابات است، باید از همه کاندیداهای محترم تشکر کرد که به خودشان زحمت می‌دهند و برای انتخابات اهمیت قائل می‌شوند و رنج و زحمت حضور در این عرصه را به جان می‌خرند، عزیزانی هم که مجریان این امر هستند کارشان در این ایام بسیار سخت و سنگین است، ان‌شاءالله خدا به آن‌ها قوت و قدرت بدهد.

وی ادامه داد: اخلاق انتخاباتی شامل برخی زیرساخت‌ها است که این اخلاق را ساماندهی می‌کند، اگر ما آن زیرساخت‌ها را داشته باشیم، خود به خود اخلاقی و ایمانی می‌شویم و کارمان درست خواهد بود.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌ها ایمان است، اگر ما به خدای متعال ایمان داریم در همه شئونات انتخابات به او توکل خواهیم کرد، «اُفَوّض اَمری اِلی الله» یعنی همان کاری که رسول اکرم (ص) کرد، پیامبر (ص) چه داشت که با تمام سران شرک، کفر، نفاق و یهود در ابتدای کارش مقابله کرد و پیروز شد؟ ایمان و اعتقاد حضرت باعث تحقق این معنا شد.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: در جنگ احزاب سپاه مسلمانان هیچ چیزی در اختیار نداشتند اما پیامبر (ص) در همان حال قیصر و کسرا را تهدید می‌کرد و می‌فرمود ما شکست آن‌ها را خواهیم دید.

وی خاطرنشان کرد: ما در مقوله اخلاق انتخاباتی اولین کارمان این است که ببینیم چقدر ایمان، توکل به خدا و اعتقاد دینی داریم؟ اگر کسی این‌ها را نداشته باشد خطرناک می‌شود، خداوند در آیه 27 سوره غافر به نقل از موسی (ع) فرمود (موسی گفت من از هر متکبری که به روز حساب عقیده ندارد به پروردگار خود و پروردگار شما پناه برده‌ام)، مطابق این آیه موسی (ع) گفت من از هر آدم متکبری که به قیامت اعتقاد ندارد به خدا پناه می‌برم.

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: بنابراین اعتقاد به خدا، قیامت، پیامبر (ص)، وحی، نبوت، رسالت، امامت، ائمه (ع) و قرآن به عنوان یک اصل مهم در انتخابات است.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: دومین اصل این است که خدای متعال در آیه 119 سوره توبه فرمود (ای کسانی که ایمان آورده‌اید، از خدا پروا کنید و با صادقان باشید، صادقانی که کامل‌ترینشان پیامبران و اهل بیت پیامبر (ص) هستند).

وی یادآور شد: خداوند در این آیه می‌فرماید شما که ایمان دارید تقوای الهی پیشه کنید، تقوا یعنی ملتزم به عهد و پیمان‌تان با خدا باشید، تقوا به معنای خود را نگه داشتن است، ما یک جاهایی با خدا قرار داریم که خودمان را نگه داریم، آنجا کجاست؟ خدا به ما گفت «اَلست بِربّکم»، همه «قالوا بلی» را بر زبان آوردیم، تقوا یعنی همیشه خودمان را با پروردگار تنظیم کنیم.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: همچنین خداوند در آیات 60 و 61 سوره یس فرمود «أَلَمْ أَعْهَدْ إِلَيْكُمْ يَا بَنِي آدَمَ أَنْ لَا تَعْبُدُوا الشَّيْطَانَ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِينٌ، وَأَنِ اعْبُدُونِي هَذَا صِرَاطٌ مُسْتَقِيمٌ»، یعنی (اى فرزندان آدم مگر با شما عهد نكرده بودم كه شيطان را مپرستيد زيرا وى دشمن آشكار شماست، و اينكه مرا بپرستيد اين است راه راست).

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: مطابق این آیه خداوند فرمود قرار است شما بنده من باشید، ما هم پذیرفتیم، ما نباید از این عهد و پیمان تخطی کنیم، این به معنای تقواست، وقتی تقوا آمد خیلی از مشکلات را حل می‌کند، کاندیداهای ما به این فضاهای قرآنی احتیاج دارند.

وی بیان کرد: خداوند در آیه 3 سوره طلاق می‌فرماید «وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ وَمَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْرًا»، یعنی (و او را از جایی که گمان نمی‌برد روزی می‌دهد، و کسی که بر خدا توکل کند، خدا برایش کافی است، و خدا فرمان و خواسته‌اش را به هر کس که بخواهد می‌رساند؛ یقیناً برای هر چیزی اندازه‌ای قرار داده است).

امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: همه تلاش‌ها و کوشش‌های ما در ایام انتخابات نزد خدا قیمت دارند و آخرتی می‌شوند، خداوند در آیه 119 سوره توبه می‌فرماید با صادقین همراه باشید، ائمه (ع) و انبیاء صادقین هستند، در انتخابات نباید دست‌مان را از دست آن‌ها جدا کنیم، نباید اخلاقمان چیزی غیر از اخلاق آن‌ها باشد، باید با همه وجودمان همان چیزی باشیم که آن‌ها می‌خواهند، در این صورت اگر برنده انتخابات شدیم که الحمدلله، اگر هم در ظاهر برنده نشدیم باز هم برنده به حساب می‌آییم، چرا که از اخلاق تخطی نکرده‌ایم، انسانیت خود را نفروخته‌ایم و کارمان را درست انجام داده‌ایم.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تأکید کرد: اصل دیگر در انتخابات، اصل صداقت است، همه ما آدم‌ها از حیله، نیرنگ، دروغ، نفاق و دو رویی متنفریم، هیچ کس از این چیزها خوشش نمی‌آید، حتی آن کسی که خودش هم حیله می‌کند خدا او را طوری آفریده که در عمق جانش از حیله بدش می‌آید اما در عین حال ممکن است از حیله استفاده کند.

وی تصریح کرد: حیله، نیرنگ و نفاق به دنبال فرصت می‌گردد، در این رقابت‌های انتخاباتی اگر ما حواسمان جمع نباشد این حیله و نیرنگ به سراغمان می‌آید، باید صداقت را حفظ کنیم، امیرالمؤمنین (ع) در خطبه 41 نهج‌البلاغه خطاب به همه مردم فرمودند اگر می‌خواهید به جایی برسید با صداقت می‌توانید برسید، من هیچ سپری را که آبرو و شخصیت انسان را حفظ کند و موفقیت انسان را تضمین کند، بالاتر از صداقت نمی‌شناسم.

آیت‌الله عابدینی یادآور شد: امیرالمؤمنین (ع) در ادامه فرمود غدر و حیله به کار نمی‌برد کسی که نوامیس عالم هستی را بفهمد؛ آن‌هایی که نمی‌فهمند و سرشان در لاک خودشان است حیله و نیرنگ می‌کنند، دروغ می‌گویند، تهمت می‌زنند و هر کار ناشایستی را انجام می‌دهند برای اینکه به یک جایی برسند، امیرالمؤمنین (ع) می‌فرماید این‌ها خیال می‌کنند به جایی می‌رسند اما در حقیقت به هیچ جا نمی‌رسند.  

امام جمعه قزوین اظهار کرد: فرض کنید یک نفر با حیله، دروغ و نیرنگ بالاترین مقامات را هم پیدا کرد، چنین کسی خیال می‌کند چیزی گیرش آمده اما در اصل هیچ چیزی ندارد، سپس حضرت می‌فرماید ما در زمانه‌ای زندگی می‌کنیم که اکثر مردمش حیله و نیرنگ را زرنگی می‌دانند، تا قیامت اهل نیرنگ و آن‌هایی که حیله و نیرنگ را تشویق می‌کنند به جایی نخواهند رسید، مرگشان باد.

وی عنوان کرد: زمانه حضرت وضعش از زمانه ما بدتر بوده است، اکنون آدم‌های شایسته، فرهیخته و مؤمن نسبت به آن زمان بیشتر هستند، امام (ره) فرمود نه امت پیامبر (ص) و نه امت امیرالمؤمنین (ع) به پای امت ما نمی‌رسند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: امیرالمؤمنین (ع) پیروزی را هم مبتنی بر صداقت می‌دانند و در خطبه 56 نهج‌البلاغه می‌فرماید پیغمبر آمد ما را دعوت به اسلام کرد، یک عده اسلام آوردند و یک عده اسلام نیاوردند، سپس کار به جنگ‌ها کشید، در این جنگ‌ها برادر با برادر می‌جنگید، پدر و پسر با هم می‌جنگیدند، چرا که کفر و ایمان در مقابل هم قرار گرفته بودند و یکی ایمان آورده و دیگری ایمان نیاورده بود.

آیت‌الله عابدینی خاطرنشان کرد: حضرت در ادامه فرمود وقتی خدا صداقت را در ما دید، خواری، ذلت و شکست را برای دشمنان نازل کرد و پیروزی و سرافرازی را هم برای ما نازل کرد؛ این موارد خیلی مهم است، این‌ها قوانین عالم هستی است که امیرالمؤمنین (ع) به این زیبایی بیان کرده است.

وی تأکید کرد: اصل مهم دیگر عبادت است، خدای متعال در آیه 56 سوره ذاریات می‌فرماید «وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنْسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ»، یعنی (و جن و انس را نيافريدم جز براى آنكه مرا بپرستند)، خداوند در این آیه می‌فرماید من شما را جز برای عبادت نیافریده‌ام، مبادا در دوران فعالیت‌های سیاسی و انتخاباتی از این اصل دور شویم.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: ما هر کاری می‌کنیم باید عبادت باشید، برای مثال اگر به محفل و مجلسی برای سخنرانی تبلیغاتی رفته‌ایم بگوییم ما قبل از هر چیز بنده خدا هستیم، مساجد، نمازهای جماعت و جمعه، انتخابات و مقابله با دشمنان اسلام را جدی بگیرید، این‌ها عبادت است، یعنی ما تبلیغ دین خدا را کنیم، خدا هم تبلیغ ما را می‌کند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین یادآور شد: ما باید عبادت کنیم، همان لحظاتی که در حال صحبت‌های تبلیغاتی هستیم بگوییم خدایا ما را به بندگی بپذیر، ما می‌خواهیم بنده تو باشیم، تبلیغات انتخاباتی‌مان هم در مسیر بندگی باشد، این‌ها همه حرّیات لازم را در ما تنظیم می‌کند.‌

وی اظهار کرد: تلاش کنیم در این برهه بندگی خدا را تمرین کنیم، خدا غیر از بندگی از ما هیچ انتظاری ندارد، ما اگر بنده شدیم و بندگی کردیم خدا هم بلد است خدایی کند، این هم یک اصل است.

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: اصل دیگر این است که ما هر کاری کنیم، هر شرایطی برای ما پیش بیاید و در هر فضایی قرار بگیریم، همه این‌ها امتحان است، مبادا در کشاکش رقابتی آن‌هایی که باید با آن‌ها دشمن باشیم را دوست ببینیم و آن‌هایی که باید با آن‌ها دوست باشیم را دشمن بنگریم، خیلی‌ها این طور عمل می‌کنند، خدا نگذرد از کسانی که این جابجایی را انجام می‌دهند و مطابق فرموده رهبر حکیم انقلاب جای جلاد و شهید را عوض می‌کنند.

امام جمعه قزوین بیان کرد: ما باید همواره خود را پای امتحان ببینیم، خدای متعال در آیه 57 سوره عنکبوت می‌فرماید «كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ ثُمَّ إِلَيْنَا تُرْجَعُونَ»، یعنی (هر نفسى چشنده مرگ است آنگاه به سوى ما بازگردانيده خواهيد شد)، همه با هر نفسی که می‌کشند مرگ را می‌چشند، چرا که با هر نفس به مرگ نزدیک می‌شویم.

وی خاطرنشان کرد: ما دائم در حال امتحان هستیم، آنجایی که حیله به کار می‌بریم برای اینکه رقیب خود را ضایع کنیم رفوزه شده‌ایم، یک آدم رفوزه چطور می‌تواند بنده خدا و قانونگذار برای مردم باشد؟

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تأکید کرد: خدای متعال در آیه 35 سوره انبیاء می‌فرماید (هر نفسی چشنده مرگ است و شما را از راه آزمایش به بد و نیک خواهیم آزمود و به سوی ما بازگردانیده می‌شوید)، خداوند می‌فرماید همه شما دارید مرگ را می‌چشید، ما هم دائم شما را با خوبی‌ها و بدی‌ها امتحان می‌کنیم، اگر پول دارید خدا با پول شما را امتحان می‌کند، اگر فقیر هستید خدا با فقر شما را امتحان می‌کند، اگر قدرتمند هستید در قدرت امتحان می‌شوید و اگر منزوی هستید در انزوا در معرض امتحان قرار می‌گیرید، بنابراین هر وضعیت برای ما پیش بیاید در حال امتحان هستیم.

آیت‌الله عابدینی تصریح کرد: خداوند در آیه 185 سوره آل‌عمران فرموده است (هر جانداری چشنده طعم مرگ است و همانا روز رستاخیز پاداش‌هایتان به طور کامل به شما داده می‌شود، پس هر که را از آتش به دور دارند و در بهشت در آورند، قطعاً کامیاب شده و زندگی دنیا جز مایه فریب نیست).

وی یادآور شد: خداوند در این آیه نتیجه امتحان و آزمایش را می‌فرماید و فرموده هر ریز و درشتی که در زندگی‌تان انجام داده‌اید جمع می‌شود، آن‌هایی که محصول زحماتشان و نتیجه امتحاناتشان نجات از جهنم و ورود به بهشت است، این‌ها فوز پیدا کرده‌اند، زندگی دنیا هم جز متاع فریب چیزی نیست.

امام جمعه قزوین اظهار کرد: انتخابات طوری آدم را در فضاهایی می‌برد که تصور می‌کنیم باید هر چه در توان داریم به کار بگیریم که به این مقصد برسیم، این همان فریب است، خداوند فرموده فریب دنیا را نخورید، خداوند در آیه 14 سوره آل‌عمران فرموده (محبت امور مادی، از زنان و فرزندان و اموال هنگفت از طلا، نقره، اسب‌های ممتاز، چهارپایان و زراعت در نظر مردم جلوه داده شده است تا در پرتو آن آزمایش و تربیت شوند اما این‌ها در صورتی که هدف نهایی آدمی را تشکیل دهند، سرمایه زندگی پست مادی است و سرانجام نیک و زندگی والا و جاویدان نزد خداست).

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین عنوان کرد: خداوند می‌فرماید شما را در معرض دنیای زینت داده شده قرار می‌دهند، دنیا برای ناس و کسانی که معرفت ایمانی ندارند مزیّن شده است، در آیات دیگر هم خداوند گفته شیطان دنیا را برای آدم‌ها قشنگ می‌کند.

وی بیان کرد: آیه 14 سوره آل‌عمران تمام جلوه‌های صنعت، دامداری، کشاورزی، طلا، نقره، همسر، فرزند و همه چیز را جلوی ما قرار می‌دهد و می‌فرماید شما با همه این‌ها امتحان می‌شوید، باید دید چطور از عهده امتحان بر می‌آیید.

آیت‌الله عابدینی خاطرنشان کرد: یکی از اصل‌های دیگر، آن است که خداوند در قرآن آدم‌ها را دو دسته می‌کند و می‌فرماید یک عده آدم‌ها هستند که فرشتگان با آن‌ها سروکار دارند و در دلشان نفوذ کرده و حالشان را خوب می‌کنند، یعنی فرشتگان همراه یک عده از آدم‌ها هستند، خداوند در آیه 30 سوره فصلت این دسته را معرفی کرده است.

امام جمعه قزوین تأکید کرد: خدای متعال در این آیه می‌فرماید (در حقيقت كسانى كه گفتند پروردگار ما خداست‏ سپس ايستادگى كردند فرشتگان بر آنان فرود مى‌‏آيند و مى‏‌گويند هان بيم مداريد و غمين مباشيد و به بهشتى كه وعده يافته بوديد شاد باشيد).

وی تصریح کرد: مطابق این آیه آن‌هایی که می‌گویند پروردگار ما خداست و از این گفته خود عقب‌نشینی نمی‌کنند، هیچ گاه خدا را زمین نگذاشته‌اند که دنیا را بگیرند، یعنی شرف، حیثیت و کرامت‌شان اجازه نمی‌دهد دست از خدا بردارند و برای دنیا تلاش کنند و زیر بار این معامله خسارت‌بار نمی‌روند، ملائکه در دل این‌ها نازل می‌شوند، رمز موفقیت و آرامش حاج قاسم همین است، رمز آرامش شهید حججی در آن صحنه تماشایی که او را به قربانگاه می‌بردند همین است، رمز آرامش امام (ره) و رمز موفقیت‌های رهبر حکیم انقلاب در بحران‌ها همین است.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین یادآور شد: خداوند در این آیه می‌فرماید فرشتگان به دل‌های مؤمنین آرامش می‌بخشند، باید تلاش کنیم در این دسته قرار بگیریم.

آیت‌الله عابدینی اظهار کرد: دسته دوم دسته‌ای هستند که شیاطین بر دل آن‌ها نازل می‌شوند، خداوند در آیات 221 و 222 سوره شعراء می‌فرماید «هَلْ أُنَبِّئُكُمْ عَلَى مَنْ تَنَزَّلُ الشَّيَاطِينُ، تَنَزَّلُ عَلَى كُلِّ أَفَّاكٍ أَثِيمٍ»، یعنی (آيا شما را خبر دهم كه شياطين بر چه كسى فرود مى‌آيند، بر هر دروغزن گناهكارى فرود مى‌‌آيند)، خدای متعال در این آیات فرمود شیاطین بر دل آدم‌های دروغگوی گنهکار نازل می‌شوند.

وی عنوان کرد: آیت‌الله حسن‌زاده آملی فرمودند فرشتگان مانند زنبور عسل هستند، آیات قرآن و روایات هم همین طور هستند، بدی‌ها هم مثل مگس هستند، مگس به دنبال عفونت و آلودگی می‌گردد تا روی آن بنشیند، زنبور عسل به دنبال گل معطر و مطهر می‌گردد تا روی آن بنشیند، دل‌ها باید مطهر باشند تا قرآن و روایات بتوانند در آن‌ها اثر بگذارند، چرا که خداوند در آیه 56 سوره واقعه می‌فرماید (جز پاک‌شدگان بر آن دست ندارند)، یعنی فقط پاکان حقایق قرآنی را لمس می‌کنند.

امام جمعه قزوین بیان کرد: در روایات آمده آدمی که گناه می‌کند بدبو می‌شود، وقتی بدبو شد شیاطین به او طمع می‌کنند، شیاطین بر دل آدم‌های گنهکار نازل می‌شوند، در روایات آمده زیاد استغفار کنید تا بوی بد گناهان شما را رسوا نکند، وقتی بوی بد گناهان آمد، دنیاپرستی، مال پرستی، خیانت، اختلاس و کمک به اشرار اتفاق می‌افتد.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: کرامت انسانی هم یکی از اصول است، کرامت‌مان را به هیچ چیزی نفروشیم و با کرامت آدم‌های دیگر هم بازی نکنیم، قطعاً اگر کسی با کرامت کس دیگری بازی کند مجازاتش را در همین دنیا هم می‌بینید، خداوند فرموده «وَلقد کرّمنا بنی آدم»، «اِّن اَکرمکم عِندالله اَتقاکم»، خداوند قرآن را فرستاد و فرمود این کتاب را فرستاد تا کرامت‌تان از این کتاب تغذیه شود.

وی تأکید کرد: علما و بزرگان در نجف دوران‌شان به سر آمده بود و شرایط طوری شده بود که باید مرجع جدیدی انتخاب می‌شد، علمای نجف اشرف جلسه‌ای گرفتند و نظرشان بر شیخ انصاری بود، به شیخ انصاری گفت شما باید مرجعیت و زعامت دینی را بر عهده بگیری، شیخ انصاری گفت شریف العلمای مازندرانی که قبلاً در نجف بوده و اکنون در مازندران است، از من اعلم‌تر است؛ این به معنای اخلاق انتخاباتی است.

آیت‌الله عابدینی تصریح کرد: وقتی شیخ انصاری این را گفت، دو نفر را فرستادند که به مازندران بروند و ماجرا را تعریف کنند و بگویند شما باید زعامت مؤمنین را بر عهده بگیرید، شریف العلمای مازندرانی گفت شیخ انصاری قضاوت درستی کرده است، من تا زمانی که در نجف بودم از شیخ انصاری برتری داشتم اما اکنون سال‌هاست من در نجف نیستم و اشتغال من اشتغال علمی نیست و با ذکاوت و هوشی که در شیخ انصاری سراغ دارم، می دانم که او اکنون از من جلوتر است، بنابراین شیخ را به زعامت دینی انتخاب کنید، این‌ها برگشتند و شیخ انصاری هم پذیرفت.

امام جمعه قزوین یادآور شد: این چقدر قشنگ است، تعارف در این رفتار علما نیست و واقعی جایگاه خود را تعریف کنند، امیدواریم خدای متعال به همه شما توفیق بدهد و فعالیت‌های شما به حساب عبادت، تقوا و بندگی نوشته شود، جوانمردی و صداقت‌تان را در ایام انتخابات نشان بدهید، خدا به همه عزیزان دست‌اندرکار هم توفیق دهد به نحو احسن جنبه‌های اجرایی انتخابات را به انجام برسانند.