امروز :
Skip to main content

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین مراسم ایام‌الله دهه فجر در شهر اقبالیه گفت: صدور انقلاب اسلامی صدور میراث انبیاء (ع) و ائمه اطهار (ع) است.

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در مراسم ایام‌الله دهه فجر در شهر اقبالیه، ضمن تبریک دهه فجر اظهار کرد: اولین آیات قرآن کریم که نازل شد، یعنی رسالت پیامبر (ص) آغاز شد، اولین آیات نازل شده مربوط به سوره علق بودند، همین اولین آیات تکلیف پیروان پیغمبر را از دیگران روشن کرده و می‌گوید ما انسان‌ها خالق داریم.

وی ادامه داد: ما دو خلقت داریم، یک جور خلقت از طریق نطفه است، یک جور هم خلقت اولیه است، خدا در مورد آن خلقت اولیه می‌فرماید من آدم را خلق کردم، در او روح دمیدم، وقتی انسان را خلق کرد همه عالم را جشن می‌گیرد، بعد نطفه تبدیل به عَلقه، علقه تبدیل به مضغه شد، مُضغه تبدیل به استخوان شد و سپس به آن گوشت پوشانده شد، بعد هم هر کدام از اعضای بدن سر جای خود قرار گرفتند، خداوند در ادامه می‌فرماید بعد که جسم انسان کامل شد ما او را چیز دیگری فراتر از جسم کردیم.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: جسم انسان آنقدر مهندسی عمیق، پیچیده، زیبا، معجزه‌آسا و تماشایی دارد اما این جسم در مقابل روح چیزی نیست، خداوند می‌فرماید وقتی ما روح را در انسان دمیدیم گفتیم «فتبارک الله احسن الخالقین»، یعنی به خودش تبریک می‌گوید بخاطر اینکه این موجود را آفرید.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: وقتی خدا به خاطر خلقت انسان به خودش تبریک می‌گوید و خودش را «احسن الخالقین» می‌نامد، معنایش این است که ای انسان، تو هم اگر انسان بمانی و در مسیر انسانیت کمال پیدا کنی «احسن المخلوقین» هستی.

وی خاطرنشان کرد: این اولین درس بعثت رسول خداست، انقلاب ما در این خصوص چه کرده است؟ انقلاب ما به جهانیان اعلام کرد ما یک تعریف دیگری از انسان داریم، غربی‌ها انسان را جور دیگری تعریف می‌کنند و سعادت انسان را یک چیزی می‌بینند اما ما سعادت را چیز دیگری می‌دانیم، غربی‌ها سعادت را در نگه داشتن حیوانات در کنار خود می‌دانند اما ما سعادت را به شلوغی خانه‌های فرزنددار می‌بینیم که گل‌های بوستان امیرالمؤمنین (ع) را پرورش می‌دهند.

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: پیغمبر ما می‌گوید اگر یک مسلمان یا حتی غیرمسلمان فریاد زد و گفت ای مسلمان‌ها به داد من برسید، اگر مسلمانی به داد او نرسد مسلمان نیست اما می‌بینیم که غربی‌ها و صهیونیست‌ها یمن را نابود کرده، افغانستان را به خاک و خون کشیده، در غزه نسل‌کشی کرده و هر جنایتی را در هر جای دنیا به خاطر منافع خود انجام می‌دهند.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: حضرت فاطمه (س) می‌فرماید «الجار ثم الدار»، یعنی ابتدا همسایه و سپس خودمان، بنابراین ما با غربی‌ها خیلی فرق داریم، حتی مقایسه ما با غربی‌ها هم ظلم است، همه چیز ما با آن‌ها متفاوت است، ما امیرالمؤمنینی داریم که در نهج‌البلاغه قسم یاد می‌کند و می‌فرماید اگر همه افلاک سبعه را به من بدهند و بگویند تو یک دانه را از دهان مورچه‌ای بگیر، من این کار را نمی‌کنم، چون ظلم است.

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: در سوره علق آمده بخوان به نام پرودگارت که خلق کرد، این پرسش در ذهن ما شکل می‌گیرد که آفریدگار ما کیست؟ در ادامه سوره علق اولین چیزی که در معرفی پروردگار آمده این است که ربّ اکرم است، همین خدایی که اکرم است، راجع به ما انسان‌ها نیز فرمود «و لقد کرّمنا بنی آدم».

وی بیان کرد: در آیات سوره علق نشان داده شده که این عالم مدرسه است، این مدرسه به معلم نیاز دارد، معلمش خداست، این معلم چه چیزی را می‌خواهد به انسان یاد بدهد؟ یک چیزهایی را می‌خواهد یاد بدهد که یاد گرفتنش کار انسان نیست، یعنی این طور نیست که بگوییم اگر پیغمبر نمی‌آمد بعد از چند هزار سال آدم‌ها این مسائل را یاد می‌گرفتند، چون این موارد جزو چیزهایی نیست که آدم با گذر زمان آن‌ها را یاد بگیرد، فقط از پیغمبر می‌توان آن‌ها را یاد گرفت.

امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: پیغمبر آمد عالم را مدرسه کرد، پیغمبر آمد به ما فهماند اولین معلم شما خداست، خدا پیغمبر را هم برای ما به عنوان معلم معرفی کرده است، این مدرسه کتاب هم لازم دارد، یعنی به جای اینکه بیاییم روی مقام و ثروت با هم مقایسه بدهیم، روی شرف، حیثیت، کرامت، حرمت آدم‌ها و انسانیت با هم مسابقه دهیم، پیامبر (ص) آمد که این را به ما بیاموزد، جنگ برای قدرت در همه جای عالم هست، صهیونیست‌ها برای قدرت می‌جنگند، امریکایی‌ها و مستکبرین عالم برای قدرت همه عالم را خراب می‌کنند اما آن چیزی که جایش خالی است شرف، ادب، کرامت انسانی، مهربانی، صداقت، خوبی‌ها و ارزش‌های الهی است، پیغمبر آمد بساط این‌ها را پهن کرد.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تأکید کرد: شاگردان این مکتب و مدرسه همه انسان‌هایی هستند که کرامت دارند، کتاب درسی این مدرسه قرآن کریم است، چرا که در هر آیه چیزی هست که کرامت ما را ارتقا می‌بخشد، اگر ما با قرآن زندگی نکنیم آدم نمی‌شویم، کسانی که کاری با قرآن ندارند مانند چهارپایان و حتی از آنان هم پست‌ترند، البته اینکه فقط قرآن را هم حفظ کنیم فایده‌ای ندارد، باید پای دستورات قرآنی تسلیم باشیم.

وی تصریح کرد: دین همه چیز زندگی ما را دیده است و گفته ما انسان را نسبت به والدینش سفارش کرده‌ایم، خدا به ما ناس، بنی‌آدم، بشر یا انسان می‌گوید، آن جایی که می‌خواهد به ما سفارش پدر و مادر را کند، ما را انسان خطاب می‌کند، یعنی ای انسان که انس و الفت پدر و مادر را دیدی، چطور این‌ها تو را پرورش دادند و همه چیزشان را به پای تو گذاشتند تا تو رشد کنی، حالا نوبت توست که انس و الفت را نسبت به آن‌ها اعمال کنی، مبادا نسبت به پدر خانه‌نشین شده‌ات بی‌حوصله باشی یا نسبت به مادر پیر و عاجز شده‌ات بی‌تفاوت باشی. 

آیت‌الله عابدینی یادآور شد: همین دین آمد عدالت را جدی گرفت و فرمود انبیاء آمدند و کتب آسمانی نازل شد تا قسط در میان مردم جدی شود و مردم برای قسط قیام کنند، نه اینکه کسی به خاطر ترس از قانون بخواهد پای کار قسط بیاید، بلکه آنقدر فرهنگ مردم عالی شود و آنقدر انسانیت و کرامت در آدم‌ها رشد کند که خود آدم‌ها علاقمند به قسط و عدالت باشند، هر چند که این عدالت به ضرر آن‌ها باشد، این باید فرهنگ جهانی شود.

امام جمعه قزوین اظهار کرد: رسول گرامی اسلام (ص) معلم ما شد و ولایت خدا را به ما یاد داد، این درس دارد جهان را دگرگون می‌کند، با آن سبک و سیاقی که انقلاب اسلامی در پیش گرفت، این درس اکنون خیلی دارد در دنیا جدی می‌شود، خداوند در آیه 257 سوره بقره می‌فرماید (خداوند سرور کسانی است که ایمان آورده‌اند، آنان را از تاریکی‌ها به سوی روشنایی به در می‌برد، ولی کسانی که کفر ورزیده‌اند سرورانشان همان عصیانگران طاغوتند که آنان را از روشنایی به سوی تاریکی‌ها به در می‌برند، آنان اهل آتشند که خود در آن جاودانند).

وی عنوان کرد: یعنی خداوند یک دو قطبی مهم را در دنیا مطرح کرد، یک طرف خدا، پیغمبران، ائمه (ع)، بندگان شایسته و مؤمنین قرار دارند، در طرف مقابل شیطان، طاغوت، مستکبران و ظالمان قرار دارند، خداوند در آیه 8 سوره صف فرمود (می‌خواهند نور خدا را با دهان خود خاموش کنند و حال آنکه خدا اگر چه کافران را ناخوش افتد، نور خود را کامل خواهد گردانید).

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: خداوند در این آیه می‌فرماید ظالمان تصمیم گرفته‌اند تمام توان خود را به کار بگیرند تا نور خدا را خاموش کنند، خیلی آدم‌ها شغلشان خاموش کردن قرآن، دین، حق، نور خدا، ولایت و امامت است، آن‌ها اراده کرده‌اند نور خدا را خاموش کنند، نمی‌فهمند که خدا اراده کرده که نورش بماند، هر چند که کافران را خوشایند نباشد.

آیت‌الله عابدینی خاطرنشان کرد: بنابراین یک دو قطبی درست شده است، یک طرف ولایت خداست، یک طرف هم ولایت طاغوت و شیطان است، این دو قطبی در همه جای دنیا دیده می‌شود، یک زمانی ولایت خدا خاموش بود، مؤمنین در مساجد و جلسات بسیار ضعیف پای‌کار دین بودند اما رسول گرامی اسلام (ص) آمد و 3 کار عمده انجام داد و 3 هدف مهم داشت.

وی افزود: یکی از اهداف رسول خدا (ص) این بود که دین را به ما آموزش بدهد، دومین رسالت پیامبر (ص) اجرای دین بود، دین فقط آموزشی نیست، دین باید اجرا شود، همه مسائل دینی باید به اجرا در بیایند، سومین هدف پیامبر (ص) صدور دین بود، پیغمبر ما برای صدور دین تلاش می‌کرد.

امام جمعه قزوین تأکید کرد: در جنگ خندق که شرایط بسیار سختی بر مسلمانان حاکم بود و در تنگنا بودند، در چنین شرایطی حضرت برای حفر خندق کلنگ را به زمین زد، کلنگ به سنگی برخورد کرد و جرقه زد، حضرت فرمود به روشنایی این جرقه شکستن کاخ کسرا را می‌بینیم، در اصابت دومین کلنگ به سنگ نیز جرقه‌ای رخ داد و حضرت فرمود به روشنایی این جرقه شکستن کاخ قیصر را می‌بینم.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تصریح کرد: کسرا و قیصر مانند آمریکا و شوروی پیش از انقلاب بودند، همه قدرت دنیا بودند اما فرمایشات پیامبر (ص) یعنی دین باید عالمگیر شود، خدا در آیه 6 سوره صف به عیسی (ع) گفت به بنی اسرائیل بگو من برای شما مبعوث شده‌ام اما در مورد پیامبر ما در آیه 158 سوره اعراف فرمود ای همه مردم عالم، هر کس در هر جا که هستید من برای همه شما مبعوث شده‌ام.

وی یادآور شد: چنین پیامبری که برای همه عالم مبعوث شده است، صدور دین دارد، در اوایل انقلاب وزیر امور خارجه وقت به کشورهای منطقه خلیج فارس رفته بود و در مصاحبه با خبرنگاران گفته بود انقلاب ما مختص کشور خودمان است و به کشورهای دیگر کاری ندارد.

صدور انقلاب اسلامی صدور میراث انبیاء (ع) است

آیت‌الله عابدینی اظهار کرد: امام (ره) در اولین فرصتی که سخنرانی کردند، فرمودند ما انقلابمان را به همه جهان صادر می‌کنیم، این صدور، صدور میراث انبیاست، میراث رسول گرامی اسلام (ص)، امیرالمؤمنین (ع)، عاشورای امام حسین (ع) و میراث کلمات نورانی حضرت زینب (س) در مجلس یزید ملعون در شام است، حضرت زینب (س) در این مجلس به یزید گفت من کوچکی و حقارت تو را به تو نشان می‌دهم، سپس فرمود بخدا سوگند تو نمی‌توانی نام ما را از تاریخ برداری که مردم ما را فراموش کنند.  

امام جمعه قزوین عنوان کرد: در اربعین مشاهده می‌کنیم که چقدر این کلمات حضرت زینب (س) محقق شده و تماشایی است، در همه کشورها هر روز پیش‌بینی حضرت زینب (س) نمایان می‌شود، همچنین حضرت زینب (س) در پاسخ ابن‌زیاد فرمود «ما رأیت الا جمیلا»، این هم هر روز دارد دیده می‌شود، حضرت زینب (س) به یزید فرمود تو نمی‌توانی وحی، دین و کتاب آسمانی را خاموش کنی، این آرزو را باید با خودت به گور ببری و هرگز به آن نخواهی رسید.

وی بیان کرد: بنابراین ولایت خدا باید در عالم مطرح شود و بندگان خدا ولی‌شان خداست، قرار نیست ولی‌شان شیطان باشد، خدا باید در همه عالم حاکم باشد، پیامبر (ص) به ما یاد داد که فقط باید خدا را عبادت کرد، مبادا دنیاپرست و مقام‌پرست شوید، مبادا هوای نفسانی را بپرستید.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: امیرالمؤمنین (ع) فرمودند دین ما به اسارت اشرار در می‌آید، آدم‌ها برای دنیایشان دین را خرج می‌کنند، دین می‌فروشند برای اینکه دنیایشان را محکم کنند، این دین اسیر دست اشرار می‌شود، سعودی‌ها و اختلاسگرها همین طور هستند، مقام‌پرست‌ها خودشان را هلاک می‌کنند که به موقعیتی برسند، آن‌ها با دروغ، دغل، حیله، مکر، تهمت و فریب می‌خواهند به اهداف دنیایی خود برسند، انتخابات را هم در پیش داریم و باید به این نکات توجه کنیم، این قبیل آدم‌ها که عرض شد همان کسانی‌اند که دین را به اسارت گرفته‌اند.

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: مؤمن کسی است که نباید بگذارد دین ابزار دست دنیاپرستان باشد، بنابراین ما ولایت ایمانی داریم، باید اخوت ایمانی هم داشته باشیم، مؤمنین باید صمیمانه با هم برادر باشند، در غیر این صورت کار به نفاق کشیده می‌شود.

وی تصریح کرد: خداوند در آیه 67 سوره توبه می‌فرماید منافقان اعم از زن و مرد در کنار هم چیده شده‌اند، ربطی به هم ندارند، دلسوزی بین آن‌ها وجود ندارد، مثل چوب خشک هستند، منافقین مثل چوب هشک هستند که هیچ تأثیری یکدیگر ندارند اما درختان زنده روی همدیگر اثر دارند.

امام جمعه قزوین یادآور شد: یکی از علامت‌های منافقین این است که به منکر امر کرده و از معروف نهی می‌کنند، خداوند در ادامه این آیات در آیه 71 سوره توبه می‌فرماید مؤمنان دلسوز یکدیگرند، دوستدار یکدیگر هستند، برای همدیگر فداکاری می‌کنند، به عزت و آبروی یکدیگر احترام می‌گذارند، این‌ها مشمول ولایت خدا می‌شوند، این‌ها هستند که عظمت پیدا می‌کنند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: امید به آینده از درس‌های رسول گرامی اسلام (ص) بود، انقلاب ما این امید به آینده را نهادینه کرد، انقلاب ما برای کشورهای اسلامی و ملت‌های مسلمان و حتی غیرمسلمانان جاذبه ایجاد کرد تا به یاری مظلوم بشتابند، اکنون شاهدیم در کشورهای اروپایی و شهرهای آمریکا جمعیت‌های چند صد هزار نفری برای حمایت از مظلومان غزه به پا خاسته‌اند، این‌ها همان امیدی است که در مردم بیدار شده است.

وی عنوان کرد: آرامشی که انقلاب برای ما آورد بسیار مهم است، آرامش و آسایش انسانی بسیار حائز اهمیت است، اگر ما از انقلاب تغذیه شویم آرامش می‌گیریم، یکی از منابع تغذیه ما قرآن است، قرآن ذکر الهی است، اگر ما با قرآن زندگی کنیم آرامش داریم، اگر بدون قرآن همه دنیا را به ما بدهند و ثروتمند باشیم آن چیزی که در وجود ما پیدا نمی‌شود آرامش است، محال است آدم بدون صداقت و ایمان، قرآن و دین رنگ آسایش را ببیند، اگر ظاهراً راحتی دنیا هم برایش فراهم شود، موقع مرگ بدبختی‌های دوری از قرآن و دین به او هجوم می‌آورد.