امروز :
Skip to main content

نماینده ولی‌فقیه در استان در مراسم شب قدر مسجد امام خمینی (ره) گفت: لیله‌القدر قلب ماه مبارک رمضان است، ماه مبارک رمضان بسیار باعظمت است، رسول اکرم (ص) در خطبه شعبانیه فرمودند ای مردم، ماه خدا با اینهمه برکت، غفران، رحمت و مغفرت به شما روی آورده و قلب این ماه با این همه عظمت و برکت، لیله‌القدر است.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین در مراسم شب احیاء گفت: ما در شب قدر باید با خدا ارتباط بگیریم، اعمال سال گذشته خود را بررسی کرده و برای سال آینده خود برنامه‌ریزی کنیم.

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در مراسم شب احیاء 23 ماه مبارک رمضان در مسجد امام خمینی (ره)، ضمن تسلیت ایام شهادت امیرالمؤمنین (ع) اظهار کرد: لحظاتی که اکنون پشت‌سر می‌گذاریم، زیباترین، مهم‌ترین و ارزشمندترین فرصت‌ها هستند، حال ببینیم بزرگان و علما در مورد شب قدر به ما چه فرموده‌اند، این باعث می‌شود از این موقعیت بیشتر بهره‌مند شویم.

وی ادامه داد: لیله‌القدر قلب ماه مبارک رمضان است، ماه مبارک رمضان بسیار باعظمت است، رسول اکرم (ص) در خطبه شعبانیه فرمودند ای مردم، ماه خدا با اینهمه برکت، غفران، رحمت و مغفرت به شما روی آورده و قلب این ماه با این همه عظمت و برکت، لیله‌القدر است.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: امام صادق (ع) فرمود ماه‌ها نزد خدا 12 تا هستند، گل سر سبد و نورانی‌ترین ماه‌ها، ماه رمضان است، قلب ماه رمضان هم لیله‌القدر است، در برترین و بالاترین شب‌های ماه رمضان خدا قرآن را نازل کرد.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: مردم طبق عادت معمولاً از کلمه لیالی قدر (شب‌های قدر) استفاده می‌کنند، در قرآن و احادیث تکیه‌ای روی این کلمه نیست، ما شب‌های احیاء داریم اما شب‌های قدر نداریم، تمام طول سال و همه شب‌های زندگی ما می‌توانند شب احیاء باشند، هر چند که شب‌های 19، 21 و 23 ماه مبارک رمضان جایگاه خاصی دارند، هر شبی که به غفلت نگذرد، با خدا راز و نیاز داشته باشیم و با قرآن سروکار داشته باشیم شب احیاست.

وی خاطرنشان کرد: اما شب قدر فقط یک شب است، اینکه برخی می‌گویند هر شب، شب قدر است اگر قدر بدانیم، این جمله اشتباه است.

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: روایات ما را راهنمایی می‌کنند که این شب‌های احیاء هر کدامشان در موفقیت ما چقدر اثر دارند، در حدیث گفته‌اند شب نوزدهم شب اندازه‌گیری است، یعنی همان طور که وقتی می‌خواهیم لباسی بدوزیم، خیاط در ابتدا اندازه‌های ما را می‌گیرد، در این شب هم نیازها و خواسته‌های ما و آنچه که سعادت ما را تأمین می‌کند، مشخص می‌شود.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: شب بیست‌ویکم این اندازه‌ها محکم و قطعی می‌شوند و برای شب بیست‌وسوم آماده می‌شود، در شب بیست‌وسوم این اندازه‌ها امضا می‌شوند.

وی یادآور شد: در شب قدر 3 کار مهم را باید حواسمان باشد، نخست ارتباط با خداست، همین دعاهایی که می‌خوانیم یعنی با خدا ارتباط برقرار می‌کنیم، شما وقتی یک وسیله برقی را می‌خواهید روشن کنید باید آن را متصل به برق کنید، در شب قدر هم اتصالمان به منبع الهی باید مشخص باشد، همه دعاها برای همین است که ارتباط ما با خدا برقرار شود.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: دومین کار این است که پرونده سال گذشته و سال‌های گذشته را نگاه کنیم و ببینیم آیا حقی از کسی به گردنمان نیست؟ ببینیم نماز و روزه قضا نداریم؟ دلی را نشکسته‌ایم؟ آبرویی را نبرده‌ایم؟ تا جایی که می‌توانیم جبران و توبه کنیم، بنابراین لازم است در این شب پرونده گذشته‌مان را بررسی کنیم.

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: از جمله اینکه ببینیم در سال گذشته چقدر با قرآن سروکار داشته‌ایم، چقدر کتاب خدا را تحویل گرفته‌ایم؟ آیا حواسمان بود که خدا ما را صدا می‌کند؟ آیا انسانیت ما آنقدر بود که صدای خدا را بشنویم؟ باید بررسی کنیم ببینیم طی سال گذشته و سال‌های گذشته چقدر با قرآن زندگی کرده و به قرآن عمل کرده‌ایم.

وی بیان کرد: سومین کار این است که برای آینده برنامه‌ریزی کنیم، باید با قرآن، امیرالمؤمنین (ع) و ائمه (ع) بیعت کنیم، خواهران ما با حضرت زهرا (س) بیعت کنند که حجاب، عفاف و ارزش‌های دینی را پاس بدارند، بنابراین باید در این شب چشم‌انداز آینده را مشخص کرده و با امام زمان (عج) و نایب آن حضرت بیعت کنیم که سرباز پای کار آن‌ها باشیم.

امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: به امام زمان (عج) بگوییم اگر سرداران و مستشاران ما را در کنسولگری ایران در سوریه به شهادت رساندند، ما پای کار شما هستیم، به آقا بگوییم این سرداران حسنات شما هستند، وقتی خدا این حسنات را به میدان می‌آورد، به جای هر کدامشان ده نفر یا ده‌ها نفر به پا می‌خیزند تا نشان بدهند ما وفادار به آن حضرت و زمینه‌ساز عدالت‌گستر جهانی هستیم.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تأکید کرد: بنابراین ما باید پای کار قرآن، امام زمان (عج)، دین، رهبر حکیم انقلاب اسلامی و مساجد باشیم، شکوه مساجد به آدم‌هایی است که در آن وارد می‌شوند، مساجد را آن‌هایی که ایمان به خدا و روز قیامت دارند آباد می‌کنند.

وی تصریح کرد: علامه مجلسی فرموده‌اند در احادیث معتبره آمده که روز لیله‌القدر هم مثل شب قدر قیمت و ارزش دارد و یک فرصت ویژه است، گویا فضیلت قدر 24 ساعت است که بخشی از آن در شب و بخشی از آن در روز قرار دارد، بنابراین سفارش شده که قدر روز قدر را هم بدانیم و احترام برای آن قائل باشیم.

آیت‌الله عابدینی یادآور شد: خدای متعال قرآن را در لیله‌القدر نازل کرده است، خدای متعال در آیه 3 سوره دخان می‌فرماید ما قرآن را در شبی مبارک و پر از برکت نازل کردیم، اگر بپرسیم معنای مبارک چیست؟ سوره قدر در این رابطه توضیح داده است، خدای متعال در سوره قدر فرموده این شب مبارک همان شب قدر است، اصولاً علما شب بیست‌وسوم ماه رمضان را شب قدر نامیده‌اند.

امام جمعه قزوین اظهار کرد: هر کس به اندازه معرفت خودش شب قدر را می‌فهمد اما حقیقت شب قدر را امام معصوم می‌داند، برای اینکه ما هم قدری از این عظمت را بفهمیم، خدا کمک‌مان می‌کند و در سوره قدر می‌فرماید شب قدر بالاتر و با فضیلت‌تر از هزار ماه است، این معنای برکت است.

وی عنوان کرد: بنابراین یکی از چیزهایی که در شب قدر نازل می‌شود قرآن است، تقدیر امور یعنی اندازه چیزهایی که قرار است برای ما اتفاق بیفتد، در شب قدر نازل می‌شود، خیراتی که قرار است برای ما در طول سال ایجاد شود در شب قدر مشخص می‌شود، خدای متعال در آیه 186 سوره بقره می‌فرماید ای رسول ما، اگر بندگانم مرا از تو جویا شدند، بگو من فاصله‌ای با آن‌ها ندارم، هر کس مرا صدا کند فوراً پاسخش را خواهم داد، به مؤمنان بگو خواسته‌هایشان را از من بخواهند و به من اعتماد کنند تا به رشد برسند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: دومین چیزی که در شب قدر نازل می‌شود، مقدرات ماست، ما در شب قدر می‌توانیم جلوی مقدراتی که مطلوب نیست را با دعا و تضرع بگیریم.

آیت‌الله عابدینی خاطرنشان کرد: شب قدر خدای متعال میدان را برای ما باز کرده و فرموده بیایید با هم صحبت کنیم و از من درخواست کنید تا شما را اجابت کنم.

وی تأکید کرد: سومین چیزی که در شب قدر نازل می‌شود فرشتگان و روح هستند، البته در تمام طول سال هر بنده‌ای که بندگی کند، قلبش محل رفت و آمد فرشتگان می‌شود، خدای متعال در آیه 30 سوره فصلت می‌فرماید هر کس پای کار خدا بایستد و تا آخرین نفس به دنبال عقیده‌اش مقاومت کند، خدا فرشتگان را در قلب او نازل می‌کند، فرشتگان به او می‌گویند نترس و محزون نباش، بهشتی که خدا وعده داده بر تو بشارت باد.   

امام جمعه قزوین تصریح کرد: در مقابل این شیاطین هم در دل برخی‌ها نازل می‌شوند، خدای متعال در آیات 221 و 222 سوره شعراء می‌فرماید شیاطین در دل هر گنهکار دروغگو نازل می‌شوند، جان این‌ها محل آمد و شد شیاطین است.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین یادآور شد: ما در شب قدر خود را آماده کنیم و از خدا بخواهیم این لیاقت را پیدا کنیم که فرشته‌ها در دل ما رفت و آمد کنند، مبادا طوری باشیم که شیاطین به ما طمع کنند، شیاطین می‌آیند دور آدم‌های خوب می‌گردند تا نقطه ضعفشان را شناسایی کنند و از طریق آن نقطه ضعف در آن‌ها نفوذ کنند.

وی اظهار کرد: مؤمن در شب قدر عهد و پیمانی با خدا می‌بندد که اهل ایستادن پای کار خدا باشد و لیاقت آمد و شد فرشتگان را در دل خودش داشته باشد.

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: یکی دیگر از چیزهایی که در شب قدر نازل می‌شود، ولایت امیرالمؤمنین (ع) است، این مسئله دلیل روایی دارد، پیامبر (ص) در حدیث ثقلین فرمودند من دو چیز گرانبها در میان شما به یادگار باقی می ‌گذارم، یکی قرآن و دیگری عترت، در ادامه نیز فرمودند قرآن و اهل بیت (ع) محال است از هم جدا باشند.

امام جمعه قزوین بیان کرد: وقتی این دو محال است از هم جدا باشند، بنابراین همان طور که قرآن در شب قدر نازل شده است، پس با توجه به همین حدیث، ولایت امیرالمؤمنین (ع) و اهل بیت (ع) هم در همین شب نازل شده است.

وی خاطرنشان کرد: در حدیث از امام صادق (ع) نقل شده که حضرت فرمودند ولایت امیرالمؤمنین (ع) در شب قدر نازل شده است.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تأکید کرد: یکی دیگر از چیزهایی که در شب قدر پایه‌گذاری می‌شود، امنیت، سلامتی، سلم و آشتی، محبت و دوستی با خدا، پیغمبر، ائمه (ع) و مؤمنین است، همه این‌ها در شب قدر جان می‌گیرند، اینکه در زیارت عاشورا به اباعبدالله (ع) اظهار می‌کنیم «اِنّی سِلم لِمَن سالَمَکُم، وَ حَرب لِمَن حارَبَکُم، وَ َولی لِمَن والاکُم، وَ عَدُو لِمَن عاداکُم»، این‌ها در شب قدر محکم و پایه‌گذاری می‌‌شوند.

آیت‌الله عابدینی تصریح کرد: اتفاق دیگری که در شب قدر باید حواسمان به آن باشد این است که خدا هر چه را که بخواهد در این شب محو می‌کند و هر چه را که بخواهد اثبات می‌کند، از جمله چیزهایی که امید داریم در شب قدر محو شوند معصیت‌ها، گناهان، کاستی‌ها و بلاهایی است که بخاطر غفلت بر سر خودمان آورده‌ایم.

وی یادآور شد: خدا گناهان را در شب قدر محو می‌کند، خدای متعال در آیه 70 سوره فرقان می‌فرماید اگر آدم‌ها توبه کنند، می‌تواند کار به جایی برسد که نه تنها آن‌ها را می‌آمرزم و توبه‌شان را قبول میکنم، بلکه بدی ‌ها و گناهانشان را تبدیل به حسنه می‌کنم.

امام جمعه قزوین اظهار کرد: ما امشب خیلی احتیاج به توبه داریم، البته توبه نباید لفظی باشد، بلکه باید حقیقی باشد، اینکه قلباً متحول بشویم و واقعاً تصمیم به تغییر بگیریم، امیرالمؤمنین (ع) فرمود یک مرحله از توبه این است که از صمیم قلب و از ته دل از هر بدی که تاکنون داشته باشیم پشیمان باشیم، به زبان استغفار کنیم، یکی از دستورات شب قدر نیز با معرفت و توجه، 100 بار گفتن «استغفرالله ربی و اتوب الیه» است.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین عنوان کرد: همچنین یکی از دستورات شب قدر 100 بار گفتن «اللهم العن قتله امیرالمؤمنین (ع)» است، صهیونیست‌ها قاتلان امیرالمؤمنین (ع) هستند، البته قاتلان امیرالمؤمنین (ع) اکنون در جهنم می‌سوزند، منظور از این جمله در شب قدر این است که خدایا همه آن‌هایی که در مسیر دشمنی با امیرالمؤمنین (ع)، دشمنی با دین و قرآن و دشمنی با مردم مظلوم هستند را لعنت کن، امروز در رأس این دشمنان، صهیونیست‌های جنایتکار قرار دارند.

وی بیان کرد: در دعای جوشن کبیر می‌خوانیم ای محو کنندگان گناهان و ای کسی که گناهان را از ریشه می‌سوزانی.

آیت‌الله عابدینی خاطرنشان کرد: یکی از چیزهایی که در شب قدر سفارش شده، زیارت مرقد مطهر اباعبدالله (ع) است، در حدیث آمده در شب قدر تکلیف هر مسئله‌ای روشن می‌شود، در این شب از عمق عرش خدا ندایی در عالم می‌پیچد، آن ندا می‌گوید هر کس برای زیارت قبر اباعبدالله (ع) آمده است، خدا او را بخشید و آمرزید.

امام جمعه قزوین تأکید کرد: چقدر از آیات قرآن درباره امیرالمؤمنین (ع) نازل شده است، در شب قدر قرآن را بر سر می‌گیریم و می‌گوییم خدایا به حق این قرآن و به حق هر مؤمنی که تو در قرآن او را ستوده‌ای.

وی تصریح کرد: کمتر کسی را داریم که به اندازه امیرالمؤمنین (ع) مورد ستایش قرآن باشد، وقتی امیرالمؤمنین (ع) جای پیامبر (ص) خوابید، خدا آیه 207 سوره بقره را درباره آن حضرت نازل کرد و فرمود در میان مردم کسانی هستند که جان خود را برای رضای خدا می‌گذارند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین یادآور شد: اینکه در هنگام نماز خواندن امیرالمؤمنین (ع)، سائلی دستش را به سوی حضرت دراز کرد و درخواست کمک کرد، حضرت انگشتری خود را به سائل بخشید، در رابطه با این موضوع نیز آیه 55 سوره مائده نازل شد، خداوند در این آیه فرمود ولیّ شما خدا، پیامبر (ص) و کسانی هستند که نماز را به پا می‌دارند و در حال رکوع، زکات می‌دهند.

آیت‌الله عابدینی اظهار کرد: رسول خدا (ص) زمینه ایجاد یک مدح و ستایش را برای امیرالمؤمنین (ع) به وجود آوردند، امیرالمؤمنین (ع) خاطره این مدح و ستایش را در نهج‌البلاغه عنوان کرده است، حضرت می‌فرماید من در محضر پیامبر (ص) بودم، به حضرت گفتم در یکی از جنگ‌ها شما به من گفتی در مدینه بمانم، در حالی که رفقای من در آن جنگ شهید شدند.

وی عنوان کرد: حضرت در ادامه فرمود من به پیامبر (ص) عرض کردم این‌ها در حالی است که شما پیش از این به من وعده شهادت داده بودید، پیامبر (ص) فرمود بله علی جان، تو به شهادت می‌رسی اما به من بگو آن وقتی که در معرض شهادت قرار می‌گیری چگونه صبر می‌کنی؟

امام جمعه قزوین بیان کرد: حضرت فرمودند من خدمت رسول خدا (ص) عرض کردم اینجا جای صبر نیست، من در برابر این بشارت شکر می‌کنم، راوی می‌گوید وقتی ابن‌ملجم ملغون شمشیر زهر آلودش را به فرق مبارک امیرالمؤمنین (ع) زد، فرق حضرت به نحوی شکافته بود که با دستمالی زرد آن را بستند تا شکاف جمع شود، فرقی بین رنگ چهره امیرالمؤمنین (ع) با رنگ آن دستمال وجود نداشت.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: مرحوم علامه امینی صاحب کتاب الغدیر، نقل کرده‌اند امیرالمؤمنین (ع) در آن حال بریده بریده وصیت می‌کردند اما پس از وصیت دیگر چیزی جز لااله الاالله از آن حضرت شنیده نشد، تا اینکه جان به جان‌آفرین تسلیم فرمودند و عالم هستی را به عزای خود نشاندند، جان همه ما به فدای امیرالمؤمنین (ع) باد، ان‌شاءالله آن حضرت دست همه ما را بگیرند.