امروز :
Skip to main content

نشست هم‌اندیشی مسئولان نهاد رهبری، رؤسا و هیئت رئیسه دانشگاه‌های استان با نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه قزوین برگزار شد.

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در این نشست اظهار کرد: قرآن کریم روی ایمان ما حساب می‌کند، یعنی ما را با جمله «یا ایها الذین آمنوا» خطاب می‌کند، خدا وقتی ما را این طور خطاب کرده یعنی ما را کافر نمی‌بیند، خدای متعال در آیه 171 سوره بقره راجع به کافران می‌فرماید این‌ها مثل گوسفندان و حیواناتی هستند که فقط صداها را می‌شنوند و محتواهای صداها را نمی‌فهمند.

وی ادامه داد: خدا ما را منافق نمی‌داند و منافق نمی‌بیند، خدای متعال راجع به منافقین در آیه 67 سوره توبه می‌فرماید منافقین پراکنده هستند، صرفاً کنار هم چیده شده‌اند، دل‌هایشان با هم نیست و احساسی نسبت به هم ندارند، دلیلش را هم در آیه 4 سوره منافقون می‌فرماید که این‌ها مثل چوب خشکی هستند که کنار هم قرار گرفته‌اند، یعنی هیچ احساس، عاطفه، درک مشترک و هدف واحدی در این‌ها وجود ندارد.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: خدای متعال در سوره توبه راجع به منافقین می‌فرماید این‌ها امر به منکر و نهی از معروف می‌کنند، دنیاپرستی و مقام‌خواهی منکر است، خدای متعال در آیه 16 سوره اسراء می‌فرماید خدای متعال مهلت می‌دهد به آن‌هایی که در دنیاطلبی و دنیاپرستی هستند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: خدای متعال در این آیه می‌فرماید اگر بخواهیم جامعه‌ای را نابود ‌کنیم، به زیاده‌خواهان و زیاده‌خواران آن جامعه میدان می‌دهیم فسق و فجور را به حد اعلاء‌ برسانند، دزدی و خیانت می‌کنند، آن وقت قول، تهدید و عذاب ما محقق می‌شود و این‌ها با صورت به‌زمین کوبیده می‌شوند و آبرو و آسایش دنیا برایشان نمی‌ماند.

وی خاطرنشان کرد: خدای متعال درباره منافقین می‌فرماید این‌ها مانع هر چیز خوبی می‌شوند، نمی‌خواهند کارهای خوب دیده شود، در ادامه خدای متعال در آیه 71 سوره توبه راجع به مؤمنین می‌فرماید این‌ها در کنار هم هستند، ولیّ، دلسوز و هوادار هم هستند و هدف مشترک دارند، این‌ها به یک جانب در حرکت هستند، این‌ها امر به معروف و نهی از منکر می‌کنند.

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: خدای متعال در آیه 102 سوره آل‌عمران می‌فرماید حق تقوا را آن طور که شایسته است ادا کنید، خداوند در این آیه می‌فرماید حال که ایمان آورده‌اید باید ارتقا پیدا کنید و خودتان را به تقوا برسانید، تقوا به معنای دانایی عقل و توانایی اراده است، تقوا به معنای قدرت تشخیص است.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: آن کسی که اهل تقواست، وقتی شیطان به سراغ او می‌آید، متوجه می‌شود، چون بصیرت دارد، خیلی وقت‌ها آدم‌ها فریب شیطان را می‌خورند و شیطان آبروی آن‌ها را می‌برد.

وی یادآور شد: قرآن آدم‌ها را به دو نوع تقسیم می‌کند و می‌فرماید یک دسته فرشتگان در دلشان رفت و آمد دارند، این در نگاه، زبان، رفتار، احساس، مدیریت و تصمیمشان هم دیده می‌شود، خدای متعال این مسئله را در آیه 30 سوره فصلت بیان کرده و فرموده کسانی که در راه خدا ایستادگی می‌کنند، فرشتگان در دل آن‌ها نازل می‌شوند و به آن‌ها می‌گویند نترسید، نگران نباشید، آرامش داشته باشید، بهشت بر شما بشارت داده می‌شود.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: دسته دوم منافقین هستند که شیاطین در دل‌ها آن‌ها رفت و آمد دارند، خدای متعال در آیه 221 و 222 سوره شعراء می‌فرماید شیاطین در دل آدم‌های دروغگوی گنهکار نازل می‌شوند.

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: خداوند راجع به مؤمنین در سوره توبه می‌فرماید این‌ها ولیّ یکدیگر هستند و امر به معروف و نهی از منکر می‌کنند، خدای متعال راجع به این جماعت می‌فرماید «واعتصموا بحبل الله جمیعا و لا تفرّقوا».

وی بیان کرد: لازم است در قزوین بیش از 50 جلسه قرآنی برگزار شود، یعنی باید اساتید مستعد و روحانیون معزز در مساجد، دانشگاه‌ها و مدارس در سطوح گوناگون و برای اقشار مختلف جلسات تفسیر قرآن داشته باشند، این قرآن را زنده می‌کند.

امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: هر مسجد نماز جماعت دارد اما در عین حال امام‌المساجد یا ام‌المساجد آن جایی است که نماز جمعه برگزار می‌شود، خوب است این چشمه‌های مساجد کوچک‌تر به مساجد بزرگ‌تر محلات بپیوندند و تبدیل به نهر شوند، این نهرها هم به اقیانوس نماز جمعه بیایند و آنجا قرار من و شما باشد.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تأکید کرد: اگر چنین جمعی با محوریت قرآن در هر شهری باشد، در آن جمع مدیران لایق و شایسته در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی، آموزشی، صنعتی، کشاورزی و حوزه‌های مختلف دیده می‌شوند، این‌ها همدیگر را می‌بینند و پرورش پیدا می‌کنند، اگر هم عیب و ایرادها و اشکالاتی در عرصه‌های مدیریتی استان هست آنجا با اخوت ایمانی و برادری دینی برطرف می‌شود.

وی تصریح کرد: ما اگر بخواهیم آیه «واعتصموا بحبل الله جمیعا» تحقق پیدا کند، باید یک محفل قرآنی در هر شهر برگزار شد، در این محفل مسئولین محترم، استاندار محترم، فرماندار محترم، شهردار محترم، مدیران کل، مخصوصاً مدیران و مسئولان فرهنگی پای قرآن جمع شوند، جای چنین محفلی در جامعه ما خالی است.

آیت‌الله عابدینی یادآور شد: رسول اکرم (ص) فرمودند «علیکم بالقرآن»، حضرت فرمودند جان شما و قرآن، قرآن را امام و قائد خود قرار دهید، قرآن باید شما را امامت و رهبری کند و به صورت کاربردی و راهبردی دستتان را بگیرد و شما را آبرومندانه و مقتدرانه از پیچ و خم فتنه‌ها عبور دهد.

امام جمعه قزوین اظهار کرد: وعده صادق عبور قرآنی از فتنه صهیونیست‌ها بود، خدای متعال فرمود «و اعدّوا لهم مااستطعتم من قوّه» و ما با این آیه مسلح و مقتدر شدیم و نشان دادیم این عملیات برای ما در حکم قلق‌گیری بود، این به معنای امامت قرآن است که ما را به مقصد می‌رساند.

وی عنوان کرد: امام (ره) آمدند آیه 257 سوره بقره را تحقق بخشیدند، خدای متعال در آیه می‌فرماید (خداوند سرور کسانی است که ایمان آورده‌اند، آنان را از تاریکی‌ها به سوی روشنایی به در می‌برد ولی کسانی که کفر ورزیده‌اند سرورانشان همان عصیانگران طاغوتند که آنان را از روشنایی به سوی تاریکی‌ها به در می‌برند، آنان اهل آتشند که خود در آن جاودانند).

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: امام (ره) این آیه را به عنوان راهنما قرار دادند و در نهایت منجر به حکومت اسلامی شد، سید حسن نصرالله آیه 141 سوره نساء را راهنمای خود قرار داد، خدای متعال در این آیه می‌فرماید (خداوند هیچ گاه برای کافران نسبت به اهل ایمان راه تسلط باز نخواهد کرد)، این باعث شد سید حسن نصرالله بر صهیونیست‌ها مسلط شود.

آیت‌الله عابدینی خاطرنشان کرد: خرابه‌های یمن خاستگاه بزرگ قدرت اسلامی شد، از دو هزار کیلومتر دورتر از مناطق صهیونیست‌نشین، موشک‌های یمنی‌ها صهیونیست‌ها را تهدید می‌کند، یمنی‌ها دریای سرخ را زیر سیطره قدرت خود علیه قدرتمندان پوشالی دنیا تغییر وضعیت دادند، این به دلیل امامت قرآن است.

وی تأکید کرد: غزه مقتدر را نگاه کنید، حتی کودکان غزه هم در خرابه‌های خانه‌هایشان قرآن می‌خوانند، خانواده‌های غزه در مصیبت‌هایی که برایشان پیش می‌آید زنده و شاداب هستند، دلیلش این است که قرآنی هستند.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: همه ما مسئولیم که دانشگاه، جامعه و خانواده‌ها را قرآنی کنیم، طرح مسطورا برای همین دغدغه‌های قرآنی است، این طرح باید تیتر درشت رسانه‌های ما باشد و در انظار مردم برجسته نشان داده شود، برای اینکه کاری می‌کند که یک نهضت قرآنی به پا می‌خیزد و خود به خود جامعه جنب‌وجوش قرآنی پیدا می‌کند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین یادآور شد: رابطه دانش و صنعت بسیار مهم است، دانشجویی که رشته کشاورزی می‌خواند، باید عملاً و حضوری به زمین کشاورزی برود و از نزدیک ببیند که این گندم، جو، درخت و نهال چطور رشد می‌کند و محصول می‌دهد، اگر کسی ساختار و بافت کشاورزی و رشد، رویش، درخت و دانه را نداند نمی‌تواند با آیات قرآن ارتباط بگیرد.

وی اظهار کرد: یا برای مثال باید دانشجو به کارخانه برود، صنعتگران را از نزدیک ببیند و تجارب آن‌ها را بشنود، علم خالص به کار نمی‌آید و صرفاً تجربه هم کمتر پیشرفتی را موجب می‌شود اما اگر پیوند بین علم و تجربه اتفاق بیفتد معجزه می‌کند.

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: رابطه اخلاق، اخلاص، تهذیب با علم نیز بسیار حائز اهمیت است، علم یک موجود نازپرورده است که در قلوب متکبر، گنهکار، غافل و بی‌نماز از آن سوءاستفاده می‌شود، در روایات آمده هر کس چهل شبانه‌روز خود را برای خدا خالص کند چشمه‌های حکمت در دلش می‌جوشد و بر زبانش جاری می‌شود، معلوم می‌شود که مدیران، مسئولان، نهادهای دانشگاه‌ها، روحانیون معظم و اساتید گرانقدر باید روی تهذیب خود و دانشجویان کار کنند و این دغدغه جدی آنان باشد.

امام جمعه قزوین بیان کرد: بهترین بستر و راه قرآن است، در روایات آمده هر کس تصمیم جدی دارد که عالم شود در قرآن تدبر کند، اینجا بستر رشد، رویش و انقلاب علمی است.

وی خاطرنشان کرد: امیرالمؤمنین (ع) در اواخر خطبه اول نهج‌البلاغه می‌فرماید رسالت انبیاء این است که گنج‌های نهفته در عقول آدم‌ها را برآشوبانند و زمینه رشد، رویش و رستگاری برای آن‌ها فراهم کنند؛ ما چقدر کوشش کرده‌ایم چنین فضایی را برای دانشجویان درست کنیم؟

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تأکید کرد: گاهی ما بافته‌ها و ساخته‌های فکر خود را به خورد دانشجو می‌دهیم و تصور می‌کنیم این‌ها دانشجویان را به جایی می‌رسانند، خدای متعال در آیه 96 سوره نحل می‌فرماید هر آنچه برای دنیا باشد فنا می‌شود و تاریخ مصرف دارد اما چیزی که متعلق به باشد ماندگار است.

آیت‌الله عابدینی تصریح کرد: گاهی برخی می‌گویند برای انجام فلان کار، پول، ساختمان یا نیرو نداریم، باور بفرمایید آن‌هایی که در این عالم کارهای بزرگی انجام داده‌اند، نه تنها هیچ کدام از این امکانات نداشته‌اند، بلکه حتی مانع‌تراشی‌های فراوان هم نتوانسته مانع کار آن‌ها شود، یکی از این بزرگان امام خمینی (ره) بود.

وی یادآور شد: امام راحل دنیا را تحت تأثیر خود قرار دادند، آن موقعی که امام (ره) کار خود را آغاز کرد، حتی حوزه‌های علمیه هم با ایشان هماهنگ نبودند، شاه و دستگاه شاه که مجریان منویات آمریکا و اسرائیل بودند، همه این‌ها مقابل امام (ره) ایستاده بودند، امام (ره) نیرو، نفر و ارتش نداشت اما فرمود ای شاه من تو را نصیحت می‌کنم، بعد از مدتی هم فرمود ای شاه من تو را از این مملکت بیرون می‌کنم.

امام جمعه قزوین اظهار کرد: حاج قاسم سلیمانی در ویرانه‌های حلب تبدیل به حاج قاسم سلیمانی شد، آمریکایی‌ها و سعودی‌ها یمن فقیر را نابود کرده بودند اما از میان این خرابه‌ها عزت، اقتدار و سربلندی روئید.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین عنوان کرد: طبق این مثال‌ها معلوم می‌شود آن‌هایی که کارهای بزرگی کردند عموماً امکاناتی نداشتند، بنابراین این صحیح نیست که بگوییم ما چون امکانات، نیرو، نفر و بودجه نداریم نمی‌توانیم کار کنیم، باید موانع را برطرف کرد اما اینکه ما بیاییم به مانع نگاه کنیم و از حرکت بایستیم صحیح نیست.

وی بیان کرد: محوریت قرآن اگر در کارها باشد، «یدالله مع الجماعه» اتفاق می‌افتد، خدا هر جماعتی را نمی‌پسندد، هر وحدتی را هم نمی‌پسندد، قرآن ما را دعوت به وحدت نمی‌کند، قرآن ما را دعوت به توحید می‌کند، آیه «واعتصموا بحبل الله جمیعا» ما را دعوت به توحید می‌کند، خدای متعال در این آیه می‌فرماید پای کار توحید بیایید و اعتصام به حبل الله به معنای قرآن، توحید و اهل بیت (ع) داشته باشید و پای پرچم خدا جمع شوید، این دعوت به وحدت نیست، دعوت به توحید است.

آیت‌الله عابدینی خاطرنشان کرد: تحکیمی که ریشه در حکمت نداشته باشد و وحدتی که ریشه در توحید نداشته باشد کار به جایی نمی‌برد.

امام جمعه قزوین تأکید کرد: ما باید پای کار قرآن بیاییم، اینکه خداوند فرموده «یدالله مع الجماعه»، منظور آن جماعتی است که وحدت توحیدی و ایمانی داشته باشند و پای کار اهل بیت (ع) و قرآن دور هم جمع شوند، یقیناً خدا به کار چنین جماعتی برکت عنایت می‌کند.

وی تصریح کرد: ما باید برای عدالت و حق دغدغه جدی داشته باشیم، نگوییم حق آن است که نفع مرا می‌رساند، کرامت همه انسان‌ها باید دغدغه ما باشد، این انسان‌ها ممکن است در یمن، افغانستان، لبنان، سوریه، فلسطین، پاکستان یا ایران باشند، خداوند فرموده «و لقد کرّمنا بنی آدم»، بنابراین همه بنی‌آدم باید برای ما محترم باشند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین یادآور شد: حیات طیبه نیز بسیار حائز اهمیت است، قرآن به ما انسان‌ها می‌گوید ما شما را به دنیا آوردیم تا حیات حیوانی‌تان تبدیل به حیات طیبه شود.

آیت‌الله عابدینی اظهار کرد: کسی که حیات طیبه ندارد به گفته قرآن مُرده است، ما چقدر به عنوان اساتید و روحانیون حوزه‌های مختلف به دانشجویان انگیزه داده‌ایم که به‌صورت ریشه‌ای بدانند گمشده‌ای به نام حیات طیبه دارند.

وی عنوان کرد: عبادت و یقین نیز بسیار حائز اهمیت است، چقدر جامعه جوان و دانشجوی گرفتار شک و تردید هستند، چه کسی مسئول است شک این‌ها را به یقین بکشاند؟ این رسالت من و شماست.

امام جمعه قزوین بیان کرد: چقدر ما استرس، اضطراب، دل‌نگرانی و تشویش خاطر در بین جوانان یا خانواده‌ها داریم، طلاق محصول تشویش خاطر و عدم آرامش است، این ناهنجاری‌های اجتماعی که گاهی شعله‌ور می‌شود مربوط به همان بی‌آرامشی‌هاست، خدای متعال می‌فرماید با ذکر قلب‌ها آرام می‌گیرد، این‌ها وظایف دانشگاهی ماست.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: اخوت ایمانی نیز بسیار حائز اهمیت است، ما چقدر برای برادری دینی یکدیگر تلاش کرده‌ایم؟ مطابق آیه 71 سوره توبه مؤمنین دلسوز و حامی یکدیگر هستند.

وی تأکید کرد: محبت و دوستی هم باید حرف اول را در روابط اجتماعی برادران ایمانی، مخصوصاً فرهیختگان دانشگاهی ما بزند، امیدواریم همه ما بتوانیم کار خود را به درستی انجام دهیم.