امروز :
Skip to main content

مراسم افتتاحیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان در پارک علم و فناوری استان با حضور نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه قزوین برگزار شد.

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در این مراسم که به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد، اظهار کرد: خدای متعال کار خود را با علم و دانش آغاز کرد و اولین آیاتی که نازل شد، آیات سوره علق بود که در آن از خواندن، علم و دانش صحبت شده است.

وی ادامه داد: کار خدا و دین با این کلمات شروع شده است، در این سوره علم، دانش، فهم، تفکر و اندیشه با محوریت کرامت انسان‌هاست، همه این‌ها باید زمینه‌ساز این باشد که انسانیت دیده شود و برای انسانیت ارزش قائل باشیم.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: ما با این سرمایه‌های عظیم که خدا برای ما قرار داده، باید جزو پیشرفته‌ترین‌ها در عالم هستی باشیم، بزرگان و علمای ما می‌گویند چهار مقوله شامل انسان، جهان، قرآن و عرفان به هم وصل هستند، هر کدام از این‌ها به نوعی تجلی علم و دانش و مهندسی خدای متعال‌اند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: اگر این چهار مقوله با هم باشند و به هم بپیوندند، یعنی انسان قرآنی و عرفانی باشد و جهان را بشناسد و درک کند، معجزه اتفاق می‌افتد، لذا خدای متعال در آیه 190 سوره آل‌عمران می‌فرماید «إِنَّ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَاخْتِلَافِ اللَّيْلِ وَالنَّهَارِ لَآيَاتٍ لِأُولِي الْأَلْبَابِ»، یعنی (مسلما در آفرينش آسمان‌ها و زمين و در پى يكديگر آمدن شب و روز براى خردمندان نشانه‏‌هايى قانع‌كننده است).

وی خاطرنشان کرد: خدای متعال در این آیه ما را تشویق به فهمیدن کرده و می‌فرماید آفرینش آسمان‌ها و زمین نشانه‌هایی برای اولی‌الالباب و خردمندان است.

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: حال ببینیم منظور از اولی‌الالباب چه کسانی هستند؟ خدای متعال در آیه 191 سوره آل‌عمران اولی‌الالباب را توضیح داده و می‌فرماید «الَّذِينَ يَذْكُرُونَ اللَّهَ قِيَامًا وَقُعُودًا وَعَلَى جُنُوبِهِمْ وَيَتَفَكَّرُونَ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ رَبَّنَا مَا خَلَقْتَ هَذَا بَاطِلًا سُبْحَانَكَ فَقِنَا عَذَابَ النَّارِ»، یعنی (همانان كه خدا را در همه احوال ايستاده و نشسته و به پهلو آرميده ياد می‌كنند و در آفرينش آسمان‌ها و زمين مى‏‌انديشند كه پروردگارا اين‌ها را بيهوده نيافريده‏‌اى منزهى تو پس ما را از عذاب آتش دوزخ در امان بدار).

امام جمعه قزوین تصریح کرد: خدای متعال در این آیه می‌فرماید اولی‌الالباب آن‌هایی هستند که در هر شرایطی ارتباطشان با خدا برقرار است، نام و یاد خدا همیشه مدنظرشان است، در این فضای معنوی ذکر و نماز، می‌اندیشند، یعنی زمین مستعدی به‌نام فضای ذکر و ارتباط با خدا در قلبشان ایجاد می‌شود و نهال فکر و اندیشه را در این زمین می‌کارند.

وی یادآور شد: تفکر مثل نهال است، این نهال در هر زمینی رشد نمی‌کند، اگر رشد هم بکند، ممکن است در هر زمینی ثمره مناسبی نداشته باشد، برای مثال اگر صهیونیست‌های کودک‌کش به علم هم برسند، علمشان تبدیل به بمب‌های سنگرشکنی می‌شود که آن را برای کشت‌وکار، آواره کردن مردم، قتل‌عام و ویرانی استفاده می‌کنند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: بنابراین قرآن می‌فرماید اگر فکر شما در زمین ذکر، قرآن و ارتباط با خدا رشد کند، ارزشمند و ثمره‌بخش خواهد بود.

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: خدای متعال در آیه 33 سوره الرحمن می‌فرماید «يَا مَعْشَرَ الْجِنِّ وَالْإِنْسِ إِنِ اسْتَطَعْتُمْ أَنْ تَنْفُذُوا مِنْ أَقْطَارِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ فَانْفُذُوا لَا تَنْفُذُونَ إِلَّا بِسُلْطَانٍ»، یعنی (اى گروه جن و انس اگر توانيد كه از گوشه و كنار آسمان‌ها و زمين نفوذ كنيد، نفوذ كنيد، اما جز با نيرويى عظيم، نتوانيد به درون راه بريد).

وی بیان کرد: خدای متعال در این آیه می‌فرماید اگر خواستید در فضای آسمان‌ها و در عمق زمین نفوذ کنید، مانعی وجود ندارد و خدا راه را باز گذاشته است، منتها بدون وسیله و بدون علم و دانش نمی‌توانید، این علم و دانش است که می‌تواند کار شما را آسان کند؛ علم و دانش، ابزار و وسایل را در اختیار شما قرار می‌دهد.

امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: خدای متعال در آیه 119 سوره مائده می‌فرماید بهشت جنات است، جنات یعنی پوشیده از درختان است و زمینش دیده نمی‌شود چون سرشار از درخت است، سپس می‌فرماید از زیر این زمین، آب گوارا جاری است، این یعنی ما باید کاری کنیم که از فناوری در حد اعلاء و از آب در حد قناعتی و در عین حال پر ثمر و پر فایده که ذره‌ای از آن هدر نرود، به فکر تکنولوژی جدید کشاورزی باشیم.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تأکید کرد: خدای متعال در آیه 10 سوره لقمان می‌فرماید «خَلَقَ السَّمَاوَاتِ بِغَيْرِ عَمَدٍ تَرَوْنَهَا وَأَلْقَى فِي الْأَرْضِ رَوَاسِيَ أَنْ تَمِيدَ بِكُمْ وَبَثَّ فِيهَا مِنْ كُلِّ دَابَّةٍ وَأَنْزَلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَنْبَتْنَا فِيهَا مِنْ كُلِّ زَوْجٍ كَرِيمٍ»، یعنی (آسمان‌ها را بى‏ هيچ ستونى كه آن را ببينيد خلق كرد و در زمين كوه‌هاى استوار بيفكند تا مبادا زمين شما را بجنباند و در آن از هر گونه جنبنده‏‌اى پراكنده گردانيد و از آسمان آبى فرو فرستاديم و از هر نوع گياه نيكو در آن رويانيدیم). 

وی تصریح کرد: خدای متعال در این آیه فرموده خدا آسمان‌ها و زمین را بر ستون‌هایی قرار داده که آن ستون‌ها قابل رؤیت نیستند، این‌ها مسائل مهمی هستند که در قرآن بیان شده است.

آیت‌الله عابدینی یادآور شد: در حدیث آمده است که هر کس علم می‌خواهد و به‌دنبال نوآوری، خلاقیت و ابتکار است، باید پای کار قرآن باشد تا خدا دریچه‌های علم را به روی او بگشاید.

امام جمعه قزوین اظهار کرد: دین آمده که ما را از جهل و نادانی برهاند، خدای متعال در آیه 257 سوره بقره می‌فرماید «اللَّهُ وَلِيُّ الَّذِينَ آمَنُوا يُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَالَّذِينَ كَفَرُوا أَوْلِيَاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ يُخْرِجُونَهُمْ مِنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُمَاتِ أُولَئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ»، یعنی (خداوند سرور كسانى است كه ايمان آورده‏‌اند آنان را از تاريكي‌ها به سوى روشنايى به در مى‌برد ولى كسانى كه كفر ورزيده‏‌اند سرورانشان [همان عصيانگران] طاغوتند كه آنان را از روشنايى به سوى تاريكي‌ها به در مى‌‏برند آنان اهل آتشند كه خود در آن جاودانند).

وی عنوان کرد: ظلمات همان نادانی است، ظلمات همان ظلم، بدی و بی‌عدالتی است، نور همان علم، دانش، جوانمردی، صداقت و عدالت است، خدا ولی ما شده است که ما را از ظلمات به سوی نور ببرد.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: خدای متعال در آیه 1 سوره ابراهیم فرموده است «كِتَابٌ أَنْزَلْنَاهُ إِلَيْكَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلَى صِرَاطِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ»، یعنی (كتابى است كه آن را به سوى تو فرود آورديم تا مردم را به اذن پروردگارشان از تاريكي‌ها به سوى روشنايى بيرون آورى به سوى راه آن شكست‌ناپذير ستوده).

آیت‌الله عابدینی خاطرنشان کرد: خدای متعال در این آیه خطاب به پیامبر (ص) فرموده ما این قرآن را به تو دادیم تا با آن مردم را از تاریکی‌ها به سمت نور بیاوری.

وی تأکید کرد: امیرالمؤمنین (ع) راجع به رسول خدا (ص) فرمود خدا مردم را با پیغمبرش از گمراهی و نادانی نجات داد.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: ما باید پیشرفت علمی خود را از خانواده‌ها، کودکستان‌ها و دبستان‌ها آغاز کنیم، یعنی باید به نظام فکری و آموزشی نگاه دیگری داشته باشیم، این نگاه جزوه حفظ کردن و عمر تلف کردن را باید تبدیل به پرورش دادن فرزندانمان در عرصه تفکر تبدیل کنیم، چرا که هر چه نگاه می‌کنیم می‌بینیم که روایات به ما می‌گویند شما باید متفکر بار بیایید، ما باید نظام آموزشی خود را درگیر تفکر کنیم.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین یادآور شد: باید مسائل را با فکر دانشجویان و دانش‌آموزان گره بزنیم و فکر آنان را فعال کنیم تا متفکر بار بیایند.

وی اظهار کرد: شما باید کاری کنید پای دانش‌آموزان به این قبیل نمایشگاه‌ها باز شود تا فکر کنند و ببینند پیشکسوتان عرصه دانشگاهی و فناوری ما چه گام‌های بلندی برداشته‌اند و این گام‌ها چه آورده‌هایی داشته است.

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: رهبر حکیم انقلاب یک زمانی فرمودند ما 13 برابر سرعت پیشرفت علمی دنیا رشد داریم، ان‌شاءالله اکنون نیز این گونه و حتی در رتبه بالاتری باشیم، اما با وجود این سرعت هنوز عقب هستیم، علتش هم این است که هم در دوره قاجار و هم در دوره پهلوی رکود و عقب‌گرد داشته‌ایم، ما باید این عقب‌گردها را جبران کنیم.

امام جمعه قزوین بیان کرد: مبارزه آیت‌الله مدرس (ره) با رضاخان جنگ علم و جهل بوده است، یعنی رضاخان به‌عنوان پرچمدار جهالت و نادانی و آیت‌الله مدرس (ره) نیز به‌عنوان پرچمدار علم بوده و مبارزه کرده تا ما امروز این پیشرفت علمی را شاهد باشیم، انقلاب امام (ره) نیز در همین راستا بوده است، امروز هم رهبر حکیم انقلاب اسلامی به‌عنوان بزرگ‌ترین مشوق، تحول‌آفرین و انگیزه‌بخش به مجامع علمی هستند که موجب تحول در کشور ما شده‌اند، ان‌شاءالله سرعت حرکت شما با استفاده از برکات خدایی هزاران برابر شود.