امروز :
Skip to main content

آیت‌الله عابدینی نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه قزوین با حضور در مسجد سنجیده محلۀ راه‌ری در جمع نمازگزاران این مسجد سخنرانی کرد.

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در جمع نمازگزاران مسجد سنجیده راه‌ری، ضمن تبریک دهه کرامت اظهار کرد: مسجد به معنای واقعی کلمه یک دانشگاه است، مسجد محل تزکیه، تربیت، آموزش، دانش، علم و فهم است، مسجد مرکز اتحاد، انسجام و پیوند دل‌های مردم آن منطقه و محله است، مسجد باید کانون امید اهالی محله باشد.

وی ادامه داد: برای مثال وقتی یک مادر می‌خواهد دختری را برای ازدواج پسرش انتخاب کند، باید دلش به مسجد و مسجدی‌ها گرم باشد، یک نفر که می‌خواهد دخترش را به خانه بخت بفرستد اهالی مسجد باید این گونه فکر کنند که این دختر خودشان است و به فکر او باشند، مسجد باید کانون حل اختلافات محلی باشد، اگر همسایه‌ها با هم مشکل دارند، زن و شوهری با هم دعوا دارند و فرزند و والدینی با هم مشکل پیدا کرده‌اند، همه این‌ها باید با مسجد حل شود.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: یک وقت ما صبر می‌کنیم تا مشکلاتی پیدا شود و سپس به سراغ حل آن بیاییم، یک وقت هم این گونه است که قبل از اینکه مشکلی پیش بیاید کاری کنیم که اصلاً مشکل ایجاد نشود، راه این کار چیست که جلوی مشکلات گرفته شود؟ راهش قرآنی بودن مردم است.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: ما هر چه مصیبت در زندگی‌مان می‌کشیم از فاصله گرفتن از قرآن است، اگر دیگران به ما آسیب می‌رسانند به این خاطر است که آن‌ها از قرآن دور هستند، خودمان هم اگر وظیفه‌مان را انجام نمی‌دهیم و یا برخلاف وظیفه، عامل خطر، آسیب و استرس برای دیگران هستیم، برای این است که از قرآن دوریم، اگر قرآنی باشیم این گونه نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین مسجد باید دانشگاه نشر حقایق قرآنی باشد، یعنی آموزش قرآن، تجوید، تلاوت، معنای قرآن، تفسیر و همه این موارد باید در مسجد انجام شود.

آیت‌الله عابدینی اظهار کرد: کاری کنیم رهنمودهای قرآنی در مساجد گفته شود، هر روز و هر شب یک یا چند آیه همراه با معنی یا تفسیر در مسجد بیان شود تا برای مردم درس زندگی باشد.

وی عنوان کرد: مسجد دانشگاهی است که کتاب آن قرآن است، دانشجوی آن نمازگزاران، کودکان، جوانان، سالمندان و همه اقشار هستند، مسجد از آن دانشگاه‌هایی است که شرط سنی و جنسیتی ندارد، همه آدم‌ها در هر طبقه‌ای که هستند مهمان و دانشجوی مسجد می‌شوند، اگر درس‌هایشان را بخوانند جامعه خیلی تماشایی می‌شود.

مساجد را به مرکزی برای رفع مشکلات مردم و محله تبدیل کنیم

وی با بیان اینکه مساجد را به مرکزی برای رفع مشکلات مردم و محله تبدیل کنیم، تأکید کرد: اگر ما مسجد را دانشگاه ببینیم اصلاً مشکل و دعوایی پیش نمی‌آید که بخواهیم آن را حل کنیم، ما باید دائم دانشجوی دانشگاه مسجد باشیم و مسجد باید محل رفع و رجوع امور و مشکلات مردم، پناهگاه گرسنگان، محل دلسوزی مؤمنین برای یکدیگر و حل مشکلات محله و اختلافات خانوادگی باشد.

آیت‌الله عابدینی تصریح کرد: هر مسجدی امام دارد، نباید بگوییم مسجد ما پیش‌نماز دارد، پیش‌نماز بودن و نماز خواندن در مسجد کار راحتی است، قرآن هرگز نگفته نماز بخوانید، بلکه گفته نماز را اقامه کنید، لذا ممکن است یک نفر نماز بخواند، ربا بخورد، دروغ بگوید یا نامرد باشد اما امکان ندارد کسی نماز را اقامه کند و پای خود را کج بگذارد.

امام جمعه قزوین یادآور شد: خداوند در آیه 45 سوره عنکبوت فرمود «أَقِمِ الصَّلَاةَ إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ»، یعنی (نماز را برپا دار، یقیناً نماز از کارهای زشت، و کارهای ناپسند باز می دارد)، اگر نماز اقامه شود جلوی هر بدی را می‌گیرد، این‌ها همه منوط به این است که ما امام جماعت داشته باشیم، امام ما را به سمت قرآنی شدن راهنمایی می‌کند، امام پای جوانان را به مسجد باز می‌کند و همه دغدغه‌ها، رفع مشکلات و رسیدگی به فقرا را در دستور کار قرار می‌دهد.