امروز :
Skip to main content

نماینده ولی فقیه در استان قزوین در دیدار مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بر ارتباط مؤثر و هم‌افزایانه دستگاه‌های مرتبط برای حفظ منابع طبیعی تأکید کرد.

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در دیدار آقای محسن قاسم‌زاده، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین که به‌مناسبت هفته منابع طبیعی انجام شد، اظهار کرد: فعالیت‌های شما نباید محدود به این هفته باشد، شما باید در همه سال، شبانه‌روزی دغدغه منابع طبیعی را داشته باشید، اگر جایی کم‌آبی و عدم بارش نزولات آسمانی نهال‌ها و درختان را تهدید کند، باید به حال آنجا فکری کنید، برای نگهداری نهال‌های کاشته شده برنامه‌ریزی کنید و از نهال‌های موجود یا درختانی که به‌صورت طبیعی در طبیعت وجود دارند مراقبت کنید.

وی ادامه داد: این کم‌بارشی‌ها واقعاً غصه به دل انسان می‌نشاند، برخی از گونه‌های گیاهی به‌خاطر عدم بارش باران رشد نکرده و دانه نبسته‌اند، این‌ها اگر بدون دانه بمانند نسلشان از بین می‌رود، اگر ریشه درختان بخشکد نابود می‌شوند، به این ترتیب ممکن است برخی گونه‌ها کاملاً از بین بروند.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: برای مثال برخی گونه‌ها در کوه‌های الموت وجود دارند که کمتر جایی دیده می‌شوند، آن کسی که باید برای این‌ها پدری کند، از آن‌ها نگهداری و نگهبانی کند و آن‌ها را از نظر علمی بررسی کند شما هستید.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: در عرصه حفظ طبیعت و منابع طبیعی ما نیازمند علم هستیم، یعنی ممکن است یک گونه گیاهی متعلق به قزوین نباشد یا برخی گونه‌های گیاهی اصلاً مفید نباشند، یعنی اگر شما یکی از این گونه‌ها را در جایی بکارید، حالتی دارد که گونه‌های دیگر را پس می‌زند و نسل آن‌ها را تهدید می‌کند، برخی گونه‌ها ممکن است در محیط‌های کم‌آب بمانند اما برخی گونه‌ها هم در محیط کم‌آب فقط زحمتشان برای شما می‌ماند؛ این‌ها دانش و تخصص لازم دارند.

وی خاطرنشان کرد: برای مثال شما بروید مطالعه کنید ببینید درخت زیتون که در جاهای مختلف استان ما کاشته شده است، در چه شرایطی میوه می‌دهد، اگر روی این‌ها از نظر علمی مطالعه شود هم می‌توانند محیط زندگی ما را سرسبز کنند و هم می‌توانیم از میوه آن‌ها استفاده کنیم.

ارتباط مؤثر و هم‌افزایانه دستگاه‌های مرتبط برای حفظ منابع طبیعی

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: باید یک ارتباط مؤثر و هم‌افزایانه بین شما و دیگر دستگاه‌های مرتبط برقرار شود و تجاربتان را به هم انتقال دهید و با کمک یکدیگر برای پیشبرد اهدافتان بکوشید تا منابع طبیعی حفظ شود.

وی یادآور شد: شما امانت‌دار منابع طبیعی هستید، خدای متعال در آیه 58 سوره نساء می‌فرماید (خدا قاطعانه به شما فرمان می‌دهد که امانت‌ها را به صاحبانش بازگردانید و هنگامی که میان مردم داوری می‌کنید، به عدالت داوری کنید. یقیناً فرمان بازگردانیدن امانت و عدالت در داوری نیکو چیزی است که خدا شما را به آن موعظه می‌کند؛ بی‌تردید خدا همواره شنوا و بیناست).

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: باید از امانات خوب نگهداری کنید، حتی اگر این امانات از دست شما رفته‌اند باید آن‌ها را برگردانید و این امانت‌ها را از حلقوم آدم‌های نااهل بیرون بکشید، چرا که حفظ و نگهداری امانات بسیار مهم است.

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: کلمه جنّات از جنت است، جنّت به معنای پوشش درختی است، یعنی یک جایی که آنقدر درخت آنجا را پوشش داده که زمین آنجا قابل رؤیت نیست، خدا بهشت خود را این گونه خواسته است، خدا خواسته ما کاری کنیم که دنیایمان هم بهشتی شود، یعنی مؤمن باشیم، عمل صالح داشته باشیم و زمین‌مان را بهشتی کنیم.

وی بیان کرد: اینکه جنگل‌ها را بسوزانیم، اینکه جنگل‌ها را تبدیل به هیزم کنیم و چوبش را برای هر چیزی به کار بگیریم، این‌ها به معنای جهنمی کردن زمین است.

امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: برای مثال شما می‌توانید با اقدامات کم‌هزینه تمام زمین‌های اطراف شاهرود را تبدیل به جنگل اکالیپتوس کنید تا از چوب آن‌ها برای تهیه کاغذ استفاده شود تا مجبور نشوید از درختان دیگر برای تهیه کاغذ استفاده کنید، بنابراین اگر مطالعه شود، علمی دیده شود و امانت‌داری شود، خدا هم خشنود خواهد شد.

وی تصریح کرد: سه عنصر شامل آب، خاک و هوا، حیات ما را تضمین می‌کنند، اگر ما در نگهداری آب کوتاهی کنیم، از یک سو منجر به فرو نشست زمین می‌شود، از یک سو هم تبدیل به ریزگردی می‌شود که باید آن را تنفس کنیم، یعنی خاکمان تبدیل به فاسد کننده اکسیژن و هوا می‌شود.

آیت‌الله عابدینی یادآور شد: متأسفانه ما با این سه عنصر نامهربانی کرده‌ایم و بلاهای زیادی بر سر آن‌ها آورده‌ایم، این شما هستید که باید با مدیریت علمی کاری کنید که حال خوب به این عناصر برگردد.

امام جمعه قزوین اظهار کرد: ان‌شاءالله خدا به شما کمک کند به‌صورت مطالعه شده و علمی بتوانید به‌دنبال احیای آب، خاک و زمین باشید.