امروز :
Skip to main content

مراسم اختتامیه چهل‌وهفتمین دوره مسابقات استانی قرآن کریم با حضور آیت‌الله عابدینی نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه قزوین برگزار شد.

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در مراسم اختتامیه چهل‌وهفتمین دوره مسابقات استانی قرآن کریم اظهار کرد: خدای متعال در آیه ۸۲ سوره اسراء می‌فرماید «وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ وَلَا يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إِلَّا خَسَارًا»، یعنی (و ما آنچه را براى مؤمنان مايه درمان و رحمت است از قرآن نازل مى‌‏كنيم ولى ستمگران را جز زيان نمى‏‌افزايد).

وی ادامه داد: خدای متعال در این آیه می‌فرماید ما قرآن را هم غذا و هم دوا برای رشد و کمال انسان نازل کردیم، اگر کسی مؤمن باشد قرآن هم غذای او و هم دوای اوست، اگر مؤمن نباشد جز خسارت چیزی به او نمی‌دهد.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: ممکن است دو درخت پژمرده باشند، یکی در اثر بیماری و دیگری بر اثر تشنگی پژمرده باشد، آن درختی که بر اثر بیماری پژمرده است، هر چه بیشتر آب بخورد پژمرده‌تر و پوسیده‌تر می‌شود، تا جایی که از بین می‌رود، اما درختی که از تشنگی پژمرده شده، اگر آب بخورد جان تازه‌ای می‌گیرد و رشد و رویش پیدا می‌کند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: قرآن منافقین، ملحدین و کفار را بیمار می‌داند، فلذا برای آن‌ها کاری نمی‌کند، اما مؤمنینی که عطش قرآن دارند و پژمردگی‌شان به‌خاطر فاصله گرفتن از قرآن است، وقتی قرآن به جانشان می‌نشیند، جان می‌گیرند و طراوت پیدا می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: پیامبر (ص) نیز در رابطه با قرآن فرموده‌اند جان شما و قرآن، قرآن را امام و پیشوای خود قرار دهید، یعنی قرآن را زینت‌المجالس نبینید، بلکه ببینید قرآن چه انتظاری از شما دارد.

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: امام (ره) یک آیه را محور کار خود قرار داد و آن هم آیه 257 سوره بقره بود، خدای متعال در این آیه می‌فرماید «اللَّهُ وَلِيُّ الَّذِينَ آمَنُوا يُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَالَّذِينَ كَفَرُوا أَوْلِيَاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ يُخْرِجُونَهُمْ مِنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُمَاتِ أُولَئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ»، یعنی (خداوند سرور كسانى است كه ايمان آورده‏‌اند آنان را از تاريكي‌ها به سوى روشنايى به در مى‌‏برد ولى كسانى كه كفر ورزيده‏‌اند سرورانشان همان عصيانگران طاغوتند كه آنان را از روشنايى به سوى تاريكي‌ها به در مى‌‏برند آنان اهل آتشند كه خود در آن جاودانند).

امام جمعه قزوین تصریح کرد: امام (ره) با این آیه بساط طاغوتیان را در هم ریخت و عزت، عظمت و اقتدار برای مسلمانان ایجاد کرد، جهان تحت تأثیر شخصیت امام (ره) قرار گرفت و عالم با ایشان متحول شد.

وی یادآور شد: رهبر حکیم انقلاب نیز روی آیه «و اعدوا لهم مااستطعتم من قوه» زمان گذاشتند، این عزت، اقتدار، قدرت و امنیت فعلی ما برای عمل به همین آیه است.  

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: خدای متعال در آیه ۱۵۱ سوره انعام می‌فرماید (فرزندان خود را از بیم تنگدستی مکشید زیرا ما شما و آنان را روزی می‌رسانیم)، متأسفانه ما عمل به این آیه را ندیدیم و نسل خود را در معرض انقراض قرار دادیم، البته اکنون تا حدودی برگشته‌ایم و خبرهای خوش تغییر وضعیت جمعیتی در حال وقوع است.

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: بنابراین هر کجا از قرآن فاصله گرفتیم ضرر کردیم و هر کجا خود را در خدمت قرآن قرار دادیم فایده بردیم، خدای متعال در آیه 113 سوره هود فرمود مبادا به ستمگران تکیه کنید، زیرا آتش می‌گیرید، ما هر وقت به آمریکا و جاهای دیگر تکیه کردیم، قدرت، عزت، استقلال، وحدت و ایمانمان به آتش کشیده شد، از آن موقعی که آمدیم به این آیه عمل کردیم خودمان را پیدا کردیم و عزت، آبرو و امنیت‌مان ارتقا یافت.

وی بیان کرد: امیرالمؤمنین (ع) راجع به قرآن فرموده است خدا را، خدا را، درباره قرآن فراموش نکنید، مبادا دیگران در عمل به قرآن از شما پیشی بگیرند.

امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: امام حسین (ع) در شب عاشورا به واسطه حضرت ابوالفضل (ع) از سپاه دشمن مهلت گرفتند تا نماز و قرآن بخوانند و دعا و استغفار کنند، بنابراین یکی از عناصر مهمی که حضرت قصد داشتند در شب عاشورا انجام دهند، تلاوت قرآن بود، حضرت می‌خواست این را به ما یاد بدهد که باید تا زنده‌ایم با قرآن زندگی کنیم.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تأکید کرد: امام زین‌العابدین (ع) فرمود اگر همه آدم‌های زمین از مغرب تا مشرق زنده نمانند، من وحشت‌زده نمی‌شوم، به شرطی که قرآن با من باشد.

وی تصریح کرد: امام صادق (ع) فرمود بر شما باد که قرآن تلاوت کنید؛ تلاوت با قرائت فرق دارد، تلاوت از تلو می‌آید، یعنی وقتی قرآن می‌خوانی، قرآن شما را با خودش ببرد، امام (ع) در ادامه فرمود بهشت درجاتی به اندازه تعداد آیات قرآن دارد، وقتی قیامت می‌شود به آدم‌ها می‌گویند قرآن را قرائت کن و درجه بگیر.

آیت‌الله عابدینی یادآور شد: البته منظور از این حدیث انس قلبی با قرآن و حقیقت عمل به حقایق قرآن است، این‌ها دست ما را می‌گیرند و درجات ما را مشخص می‌کنند، هر آیه‌ای که می‌خوانیم یک درجه بر درجات ما افزوده می‌شود.

امام جمعه قزوین اظهار کرد: خدای متعال فرموده است «و لقد کرّمنا بنی آدم»، یعنی بنای خدا بر این است که آدم‌ها با کرامت باشند، چرا که شخصیت‌شان با کرامت درست شده است، خداوند می‌فرماید رسولی که قرآن را برای شما آورده رسول اکرم است، آورده این قرآن هم کریم است، مبدأ نزولش هم کرامت خداست.

وی عنوان کرد: جبرئیل وقتی قرآن را برای پیامبر (ص) می‌آورد جماعتی از فرشتگان او را همراهی می‌کردند و به کار او شکوه می‌دادند، خدا وقتی می‌خواهد از این فرشتگان نام ببرد می‌گوید «کرامه برره»، یعنی همه باید با استاندارد کرامت برای آوردن قرآن کریم بیایند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: همه آموزه‌های قرآن ما را به تقوا می‌کشاند، خدای متعال در آیه 13 سوره حجرات می‌فرماید «انّ اکرمکم عندالله اتقاکم».

آیت‌الله عابدینی خاطرنشان کرد: خدای متعال در آیه ۷۷ سوره واقعه می‌فرماید «انّه لقرآن کریم»، یعنی اگر می‌خواهید به کرامت برسید، آیات قرآن برای ساختن کرامت انسانی است.

وی تأکید کرد: همه آیات قرآن حکیم، عظیم و عزیز هستند، اما یکی از زیباترین اسامی برای آیات قرآن این است که می‌گوییم «آیات کریمه»، یعنی هر آیه‌ای یک سهمی از کرامت‌سازی برای ما دارد.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: هرگز قرآن از اهل بیت (ع) جدا نیست، ترکیب قرآن و اهل بیت (ع) ما را نورانی می‌کنند، خدای متعال در آیه 40 سوره نور می‌فرماید هر کس که خدا او را نورانی نکند، هیچ نوری در زندگی او نخواهد بود.