مراسم افتتاحیه موزه دفاع مقدس و مقاومت استان همزمان با چهار استان کشور با حضور نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه قزوین، استاندار قزوین، فرماندهان نظامی و انتظامی به صورت ارتباط تصویری زنده با حضور رئیس جمهور افتتاح شد.
آیتالله عبدالکریم عابدینی در مراسم افتتاحیه موزه دفاع مقدس و مقاومت استان قزوین که در گلزار شهدای گمنام فدک برگزار شد، اظهار کرد: میراث از دیدگاه ظاهری با میراث از نگاه ایمانی، قرآنی و دینی متفاوت است، میراث ایمانی، معنوی، فرهنگی، حماسی، ایثار، فداکاری و شهادت اصل چیزی است که ما آن را بهعنوان ارث میشناسیم.
وی ادامه داد: ما کلمه خیرالوارثین را در قرآن میبینیم، آنچه که برای ما میماند همین است، این میراث حقیقی ما به حساب میآید و در اینجا باید سرمایهگذاری کنیم، ما همین را در سیستم انبیاء میبینیم، وقتی در زیارت وارث خطاب به امام حسین (ع) میگوییم السلام علیک یا وارث آدم صفوهالله، السلام علیک یا وارث نوح نبیالله، السلام علیک یا وارث ابراهیم خلیلالله، همین طور ادامه میدهیم تا به امیرالمؤمنین (ع) و امام حسن (ع) میرسد.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: مشابه همین زیارتنامه را برای امام رضا (ع) نیز میخوانیم، این به معنای میراث است، این مجتمع نیز باید برای استان ما بهعنوان دانشگاه نشر میراث انبیاء و ائمه (ع) باشد.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: هویت هر ملتی را میراث تشکیل میدهد، اگر با این معیار نگاه کنیم، ایران اسلامی قویترین ملتی است که دارای میراث بسیار غنی است، این غنای میراثی است که ملت را قدرتمند و با پشتوانه میکند.
وی خاطرنشان کرد: در مقابل آن، رژیم منحوس صهیونیستی، که نه ملت و دولت است و نه رسمیت و مکان دارد، فقیرترین، عقبماندهترین و بیچارهترینهای عالم از نظر میراث هستند، زیرا میراث را هویت هر ملتی میشناسیم.
آیتالله عابدینی تأکید کرد: دوران دفاع مقدس بهار تولید میراث معنوی برای ما بوده است، در این دوران ملت ما حماسه، معنویت، اخلاق اسلامی، سلوک انسانی، شهادت، ایثار و فداکاری را تمرین کردند، این 8 سال دانشگاهی پربار، انسانپرور، تحولآفرین، تحول از منیت به اخلاص، از شرک به توحید و از دنیاپرستی به زهد و وارستگی بود، دانشگاهی که دائم اینگونه معارف بلند ایمانی و انسانی را به آحاد رزمندگان ما در خط مقدم و به خانوادهها در پشت جبهه آموزش میداد.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: یعنی مادران رزمندگان، مادران فداکاران و ایثارگران، مادران آزادگان و جانبازان، پدران، فرزندان و همسران آنها نیز همراه رزمندگان این دانشگاه، دائم در حال چشیدن، فهمیدن، یاد گرفتن و رشد کردن در زمینه میراث معنوی و فرهنگی بودند.
وی یادآور شد: ما باید نشانههای این میراث را هر چه که هست، حفظ کنیم، آن خاطرهای که در ذهن رزمندگان ما هست، نشانه است، آن تانکهای زمان جنگ نشانه هستند، جانبازان ما نشانه هستند، کتابهایی که تولید و منتشر میشوند جلوهگاه این نشانهها هستند، اینها به هر شکل ممکن باید مورد توجه قرار گرفته و حفظ شوند، بنابراین دستاندرکاران این مجموعه خدمت بزرگی کردند که پایگاه حفظ این میراث را بنا گذاشتند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین اظهار کرد: شهدای گرانقدر سرمایههای بزرگ و استادان عرصه فرهنگ جبهه، جهاد، ایثار و شهادت هستند و استان ما هم از وجود شهدای شاخص ملی و فداکاران بزرگی مانند سید علیاکبر ابوترابی، رئیسجمهور شهید رجایی، سرلشکر بابایی، سرلشکر حسین لشگری و شهید زنده سردار حاج عبدالله عراقی بهرهمند است، این عزیزان سرمایههای بزرگ این مرز و بوم هستند که باید از همه جهات مورد توجه قرار بگیرند.
آیتالله عابدینی عنوان کرد: میراث به ما نشان میدهد که کجا بودهایم، کجا هستیم و قرار است به کجا برویم، یعنی مبدأ و شروع حرکت را نشان میدهد، مسیر را برای ما مشخص میکند و مقصد را هم بهعنوان چشمانداز به ما نشان میدهد.
امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: میراث هر ملتی اتحاد آحاد آن ملت است، چه چیزی باعث شده اکنون ما دور هم جمع شویم؟ همان سرمایه معنوی، فرهنگی و میراثی ماست که ما را دور هم جمع کرده است، بنابراین آحاد مردم و زیرساخت اتحاد، سرمایه وحدت، انسجام ملی و همدلی ما میراث ماست.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین تأکید کرد: امام حسین (ع) میراث ماست، حب الحسین یجمعنا، یعنی این میراث ما را دور هم جمع کرده است، دلهایمان را به هم پیوند زده است، کینهها و عداوتها را کنار زده و باعث شده صداقت، برادری و راستی پا بگیرد، منافقین از این موضوع به شدت عصبانی میشوند و بر طبل دروغ، نفاق، اختلاف، کینهتوزی، سوءظن و بدبینی میکوبند.
آیتالله عابدینی یادآور شد: قرآن وقتی از میراثداران فرهنگ و معنویت سخن میگوید، میفرماید ما مکتب و مرام مؤمنین، انبیاء و ائمه (ع) را به هم وصل کردهایم، هر پیغمبری که آمد پیغمبر قبل از خودش را تصدیق کرد، پیغمبر بعد از خودش را معرفی کرد و پیغمبر آخرالزمان را هم بشارت داد، هر امامی هم آمد امام قبل از خودش را تصدیق کرد، امام بعد از خودش را معرفی کرد و امام زمان (عج) را هم بشارت داد، این سیره انبیاء و ائمه (ع) است.
امام جمعه قزوین اظهار کرد: سیره انسانها نیز اینگونه است، آنهایی که در مقابل انسانیت، انبیاء و معنویت قرار میگیرند، دیو و دد هستند.
وی افزود: میراث هر ملتی زیرساخت امنیت است، خروجی همه این نشستها، این مجموعهها، این کتابهایی که نوشته میشود و خروجی این میراثها باید صداقت، راستی، جوانمردی، ایمان، عقیده، عبادت، بندگی، حریت، آزادگی، مهربانی، برادری و اخوت دینی باشد، اینها باید تقویت شوند، چون اینها مواد اصلی تشکیلدهنده این میراث است که باید دائم به خودمان و نسلهای آینده القاء کنیم.