امروز :
Skip to main content

اعضای هیئت مدیره و بازرسان خانه مطبوعات استان قزوین با نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه قزوین دیدار کردند.

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در دیدار اعضای هیئت مدیره و بازرسان خانه مطبوعات استان قزوین اظهار کرد: ان‌شاءالله خداوند به کار شما برکت بدهد و در این دوره‌ای که آغاز کرده‌اید اندیشمندانه و هم‌افزایانه روی اصول، مبانی، مصالح ملت و مملکت، ایده‌های ایمانی، با صداقت و فعالیت مؤثر موفق باشید.

وی ادامه داد: در عرصه خبرنگاری، امامت جمعه، امامت جماعت مساجد، مدیریت‌های کلان یا جزء باید ظرفیت داشته باشیم، این از مسلّمات است، به محض اینکه خداوند به موسی (ع) فرمود که به سوی فرعون برو چرا که او طغیان کرده است، موسی (ع) هم سریعاً برای این مأموریت از خداوند درخواست شرح صدر کرد.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: هر کدام از شما هم مأموریت دارید، اگر شرح صدر داشتید موفق می‌شوید، اگر نه کارتان گیر می‌کند، شرح صدر بسیار حائز اهمیت است، موسی (ع) دعا کرد که شرح صدر داشته باشد اما پیامبر (ص) پیش از اینکه دعا کند خداوند فرمود به او ما به تو شرح صدر دادیم.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: وقتی شرح صدر داشتیم، اختلافات و سلایق تهدید نمی‌شوند، بلکه فرصت می‌شوند، پیامبر (ص) فرمود اختلاف امت رحمت است.

اختلاف نظر و سلیقه همراه با شرح صدر انسان را به کمال می‌رساند

وی با بیان اینکه اختلاف نظر و سلیقه همراه با شرح صدر انسان را به کمال می‌رساند، خاطرنشان کرد: اختلاف به معنای آمد و شد است، در روایات داریم که بیت پیغمبر محل اختلاف و آمد و شد فرشتگان بوده است، اختلاف لیل و نهار که در قرآن آمده هم به معنای آمد و شد شب و روز است، این آمد و شد را شما به فضای رسانه، خبر، فکر و اندیشه ببرید.

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: اینکه هر کسی حرف خود را بزند و نفر بعدی حرف او را نقض کند، این باعث می‌شود پله‌ها در نوردیده می‌شود و انسان به کمال و تعالی می‌رسد، باید این‌ها را قدر بدانیم، لازمه همه این‌ها همان شرح صدر است که در ابتدا عرض شد.

وی یادآور شد: مسئولیتی که شما دارید، مسئولیت بسیار سنگینی است، برای چه کسی سنگین است؟ برای کسی که اعتقاد به قیامت دارد، اعتقاد به خدا دارد، در عمق جانش دلسوزی برای مردم است، شما یک قشر از مردم هستید، می‌بینید که چقدر سخت است که با حقوق ناچیز زندگی می‌کنید، چقدر اقشار هستند که همین شرایط شما را دارند؟ این دلسوز مردم بودن و اعتقاد به قیامت داشتن از جمله مشترکاتی است که باید روی آن‌ها سرمایه‌گذاری کنیم.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: خدای متعال در آیات 200 و 201 سوره بقره می‌فرماید آدم‌ها دو دسته هستند، از میان مردم یک عده هستند که همیشه می‌گویند خدایا در دنیا به من همه چیز بده، یعنی شب تا صبح و صبح تا شب فقط در فکر دنیا هستند، این آدم‌ها در آخرت هیچ بهره‌ای ندارند، خسارت‌زده هستند، چون فقط حرف دنیا را زده‌اند.

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: خداوند این معنا را در آیه 200 سوره بقره می‌فرماید که «فَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَقُولُ رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا وَمَا لَهُ فِي الْآخِرَةِ مِنْ خَلَاقٍ»، یعنی (از مردم كسى است كه مى‏‌گويد پروردگارا به ما در همين دنيا عطا كن و حال آنكه براى او در آخرت نصيبى نيست).

وی بیان کرد: خداوند در آیه 201 سوره بقره می‌فرماید «وَمِنْهُمْ مَنْ يَقُولُ رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّار»، یعنی (برخى از آنان مى‏‌گويند پروردگارا در اين دنيا به ما نيكى و در آخرت نيز نيكى عطا كن و ما را از عذاب آتش دور نگه دار).

امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: دسته اول فقط حرف از دنیا می‌زنند، آن کسی که دزدی می‌کند، اختلاس می‌کند، زمین‌خواری می‌کند، خیانت می‌کند، به مال دیگران طمع دارد، ریشه همه این‌ها به این بر می‌گردد که این افراد به دنبال دنیا هستند، شرف، انسانیت و ارزش‌های متعالی برای این دسته ارزشی ندارد و فقط به دنبال دنیا هستند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تأکید کرد: در مقابل این دسته، دسته دومی قرار دارند که می‌گویند اگر این مال دنیا حسنه نباشد، ما آن را نمی‌خواهیم، امیرالمؤمنین (ع) قسم یاد کرده و فرمودند اگر همه آسمان‌های هفت گانه و آن‌چه در آن هست را به من بدهند و بگویند یک دانه‌ای را از دهان مورچه‌ای برگیر، من این کار را نمی‌کنم.

وی تصریح کرد: بنابراین این یک اصل است که ما بگوییم خدایا ما هر چیز دنیا را نمی‌خواهیم، آن چیزی که می‌خواهیم باید پاک و حلال باشد، عزت ما را بالا ببرد، ما را ذلیل نکند، برای آخرت ما حسنه باشد، اگر این طور باشیم موفق خواهیم شد، در غیر این صورت خسارت زده‌ایم، باید نگاه‌هایمان را این گونه قرآنی کنیم.

آیت‌الله عابدینی یادآور شد: تا اعتقادات ما مستحکم نباشد، توصیه، سفارش، اخلاق و قانون فایده‌ای ندارد، برخی سر قانون کلاه می‌گذارند، بعضی عزیزان صرفاً از مُرّ قانون سخن می‌گویند، بنی‌اسرائیل که مهم‌ترین قانون‌خواران و قانون‌شکنان عالم هستی بودند، مُرّ قانون عمل کردند، خدا به آن‌ها گفته بود شنبه‌ها نباید ماهی‌گیری کنید، این‌ها هم شنبه‌ها ماهی نمی‌گرفتند.

امام جمعه قزوین اظهار کرد: شنبه‌ها برای امتحان این‌ها، ماهی‌ها بیشتر خودنمایی می‌کردند، بنی‌اسرائیل که نمی‌توانستند از این ماهی‌ها چشم‌پوشی کنند، کانالی ایجاد کردند و شنبه‌ها جلوی ماهی‌ها را می‌بستند و یکشنبه‌ها ماهیگیری می‌کردند.

وی عنوان کرد: اگر قرار باشد صرفاً بر اساس مُرّ قانون عمل کنیم، بنی‌اسرائیل هم مطابق مُرّ قانون عمل کرده بودند و نباید رسوا می‌شدند اما حیله، نیرنگ و کلک پشت کار این‌ها بود.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: رهبر حکیم انقلاب در یکی از سخنرانی‌های خود از مثلث قانون، حق و عدالت صحبت کردند، وقتی این سه ضلع در کنار هم قرار گرفتند کارها زیبا می‌شود، این‌ها رسالت شما و رسالت رسانه‌ای‌هاست، این‌ها رسالت مجموعه‌هایی است که شما باید آن‌ها را مدیریت، هدایت و جهت‌دهی کنید، با این زیرساخت‌ها باید کار را پیش برد.

آیت‌الله عابدینی خاطرنشان کرد: موسی (ع) گفت من به خدا پناه می‌برم از هر متکبری که به روز قیامت اعتقادی ندارد، چرا که چنین فردی هر حیله‌ای به کار می‌برد و تبدیل به بنی‌اسرائیل می‌شود، او فقط می‌خواهد دنیا را با هر کلکی برای خود کند، با این قبیل آدم‌ها نمی‌شود کار کرد، این‌ها آفت‌های سخت‌جانی هستند که هر کجا هستند به آنجا لطمه وارد می‌کنند، این شما هستید که باید فضای خود را ایمانی و اعتقادی کنید.

وی افزود: آن کسی که به قیامت اعتقاد ندارد موجود فوق‌العاده خطرناکی است، شما باید کاری کنید که این اعتقادات دینی در اصحاب رسانه نفوذ کند، این‌ها کار می‌برد، درد ما این‌هاست، اساسی‌ترین کاری که جامعه ما نیاز دارد همین‌هاست، در جامعه ما آن‌هایی که پیشکسوت هستند و می‌توانند دیگران را جهت‌دهی کنند، اهل رسانه و مطبوعات‌اند.

امام جمعه قزوین تأکید کرد: شما که مسئولیت دارید نسبت به رسانه‌ای‌ها پیشکسوت هستید، بنابراین تقابل بین حق و باطل حائز اهمیت است، این قرآن فقط برای خواندن سر قبرها و در مجالس ترحیم نازل نشده است، اگر کسی در زندگی اهل ربا گرفتن و ربا خوردن بود، همان آیات ربا که سر قبر او و در مجالس ترحیم او می‌خوانند، او را لعنت می‌کنند، اگر کسی تعامل خوبی با پدر و مادرش نداشت و در مجلس ختم او آیات مربوط به احترام به والدین قرائت شد، همان آیات او را لعن و نفرین می‌کنند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تصریح کرد: قرآن چقدر روی حق و باطل تأکید دارد، خداوند می‌فرماید مبادا حق و باطل را با هم قاطی کنید و باعث شوید این‌ها با هم اشتباه شوند، چه کسی باید این اشتباه را نشان بدهد؟ قلم شما و اصحاب رسانه باید این‌ها را نشان بدهد و بگویید فلان چیز به فلان دلیل حق است و فلان چیز به فلان دلیل باطل است، این به معنای جهاد تبیین است که رهبر حکیم انقلاب از ما و شما انتظار دارند.

وی یادآور شد: تقابل بین حق و باطل، تقابل بین خدا و شیطان و تقابل بین ایمان و کفر است، خداوند فرموده هر کس خواست این تقابل را نشان بدهد بداند که زیر سایه من و تحت حمایت من است، اراده من این است که از ارزش‌ها حمایت کنم، اراده دشمنان خدا هم این است که نور خدا را خاموش کنند، امروز در دنیا این را تماشا می‌کنیم، کار استکبار آمریکایی و صهیونیست‌ها همین است که تصمیم گرفته‌اند نور خدا را خاموش کنند، خدا هم تصمیم گرفته که مستضعفان سرپا بمانند.

آیت‌الله عابدینی اظهار کرد: شما به عنوان اهل قلم در کدام طرف هستید؟ رسانه‌ها و مطبوعات باید اثرگذاری‌شان در این مسئله مشهود باشد، دنیای آینده ما دنیای این مسابقات است، یعنی اگر یک همایش کشوری برگزار شد، برویم ببینیم کدام استان است که مطبوعات آن در حمایت از حق کارهای اثرگذار دارند؟ رسانه‌ها باید با این‌ها سنجیده شوند.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: فتنه‌های داخلی و فتنه‌های بین‌المللی صحنه‌های امتحان امامان جمعه و جماعت است، امامان جمعه و جماعت هم جزو اصحاب شما هستند و کار رسانه‌ای انجام می‌دهند، در قزوین حدود 20 امام جمعه با جمعیت‌های مختلفی که مستمع هستند خطبه می‌خوانند، این جمعیت‌ها به همت ما و شما باید خیلی بیشتر از این شود، این یکی از مأموریت‌های شماست، این‌ها رسالت‌های معنوی و ایمانی شماست.

وی بیان کرد: خدای متعال در آیه 41 سوره حج می‌فرماید «الَّذِينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُور»، یعنی (آنان که خدا را یاری می‌کنند آن‌هایی هستند که اگر در روی زمین به آنان اقتدار و تمکین دهیم نماز به پا می‌دارند و زکات می‌دهند و امر به معروف و نهی از منکر می‌کنند و از هیچ کس جز خدا نمی‌ترسند چون می‌دانند که عاقبت کارها به دست خداست).

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: اکنون که شما مسئولیت دارید باید در اقامه نماز بکوشید، این‌ها برای شما می‌مانند، بساط بقیه چیزها برچیده می‌شود.

تلاش برای ایجاد فضایی امن در فتنه‌ها

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: در فتنه‌های داخلی هنر مطبوعاتی‌ها و اهالی رسانه باید این باشد که اگر فتنه‌ای ایجاد شد بگوییم حضور زنده، فعال، بابصیرت، با صداقت و با انسانیت اصحاب رسانه باعث شد استان ما امن‌ترین استان شود، فرهنگ مطبوعاتی‌ها باید فرهنگ صداقت و ایمان باشد.

وی تصریح کرد: در فتنه‌های خارجی مانند مسئله غزه و صهیونیست‌های آدم‌کش، کودک‌کش و نسل کش، اگر مطبوعاتی‌ها رگ غیرتشان نجنبد و قلمشان در این زمینه به کار نیفتد، بیانیه ندهند و فریاد نزنند، رفوزه خواهند شد، باید کاری کنید اصحاب تحت تکفل شما در قیامت از شما شکایت نکنند که شما باعث شدید ما این مسائل را متوجه نشویم.

امام جمعه قزوین یادآور شد: در قرآن آمده وقتی قیامت می‌شود گمراهان کوچکتر به گمراهان بزرگتر می‌گویند شما ما را گمراه کردید، این‌ها با شیطان و هم با مستکبران بحث می‌کنند و می‌گویند شما ما را گمراه کردید، شیطان نیز از خودش دفاع کرده و می‌گوید من فقط شما را دعوت و وسوسه کردم، خدا برای شما پیغمبر فرستاده بود و به شما عقل داده بود، شما همه را کنار گذاشتید و فقط به دنبال وسوسه من آمدید، پس از من گلایه نکنید.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: شما باید کاری کنید افراد تحت تکفل شما در قیامت نتوانند از شما شاکی شوند و بگویند شما راه را به ما نشان ندادید.

وی عنوان کرد: امام (ره) در صحبت برای معلمان فرمودند معلمی شغل انبیاست، در صحبت برای کارگران نیز فرمودند خدا هم کارگر است، همه عالم از جمله خلقت انسان کار خداست، بنده هم می‌خواهم بگویم شغل شما شغل انبیاست، انبیاء اولین مردان بزرگ عرصه خبرنگاری، خبردهی، ساماندهی به خبرها و اولویت قائل شدن در اخبار بودند.

آیت‌الله عابدینی بیان کرد: خداوند در سوره نبأ می‌فرماید پیغمبر از تو از چه چیزی می‌پرسند؟ از خبر بزرگ می‌پرسند، یعنی می‌دانند که تو خبر داری و تو می‌توانی بگویی خبر بزرگ چیست.

آیت‌الله عابدینی یادآور شد: ما باید کاری کنیم ذائقه مردم با این اصول و مبانی انسانی و تعالی‌بخش گره بخورد، همه این موارد باعث ریشه‌دار شدن «و لقد کرمنا بنی آدم» می‌شوند، در این صورت آدم‌ها باکرامت می‌شوند و تبدیل به افرادی مانند حاج قاسم سلیمانی، حسین همدانی و محسن حججی می‌شوند.

وی اظهار کرد: یک نفر این طور می‌شود، یک نفر هم تمام همت خود را به کار می‌گیرد که خلاف این مسئله عمل کند، یک نفر در نهایت رذالت و پستی و یک نفر در قله کرامت و انسانیت قرار می‌گیرد، قرآن می‌خواهد بگوید در قله قرار بگیرید، این رسالت ما و شماست.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: در سوره نبأ آمده خبر بزرگ چیست؟ قیامت خبر بزرگ است، چقدر ما در مطبوعات، رسانه و اذهان مردم تأثیر می‌گذاریم که بگوییم مرگ حق است و مرگ خبر بزرگ است؟ چه بخواهیم و چه نخواهیم همه طعم مرگ را خواهیم چشید، همین الان که نفس می‌کشیم با هر نفسی به مرگ نزدیک می‌شویم.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: ولایت امیرالمؤمنین (ع) خبر بزرگ عالم است، ما چقدر این خبر بزرگ را به گوش عالمیان می‌رسانیم؟ یهود خبر بزرگ قرآن است، ما چقدر همت کرده‌ایم که این خبر بزرگ را به سمع و نظر آحاد مردم برسانیم که یهود بزرگ‌ترین دشمن مسلمانان است؟

وی خاطرنشان کرد: در وهله اول شما باید زیرمجموعه‌تان را ببینید، در وهله دوم همه مردم را باید ببینید، حمایت از محرومین و مستضعفان خبر بزرگ است، ما نباید نسبت به این مسائل بی‌تفاوت باشیم.

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: قرآن سرشار از صلح است و ما را تشویق به جنگ نمی‌کند اما می‌گوید اگر کسی به خانه‌تان تجاوز کرد شما باید از خودتان دفاع کنید، حتی گیاهان با خارهایی که دارند از خودشان دفاع می‌کنند، حیوانات با نیش یا با هر سلاح دیگری که دارند از خودشان دفاع می‌کنند، مگر می‌شود انسان بنشیند و در خطر بودن خاک و نوامیس خود را تماشا کند؟ نام این جنگ نیست، دفاع است.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: در روایات آمده از امام (ع) سؤال می‌کنند دو کشور باطل و کافر با هم در حال جنگ هستند، آیا ما می‌توانیم به این‌ها اسلحه بفروشیم؟ امام (ع) فرمود بله می‌توانید بفروشید اما سلاحی را بفروشید که جانشان را حفظ کند، برای مثال چکمه و سپر بفروشید، باید مواظب جان این‌ها باشید، این صلح ریشه‌دار و عمیق است.

وی یادآور شد: ما این فرهنگ را داریم، تقابل بین فرهنگ حق و باطل را باید به مردم نشان بدهیم، حضرت زهرا (س) می‌فرماید الجار ثم الدار، شما باید این را جهانی کنید، حضرت زهرا (س) و خانواده‌شان سه روز پیاپی روزه گرفته بودند و علیرغم اینکه خودشان گرسنه بودند، افطار خود را به مسکین، یتیم و اسیر انفاق کردند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: این فرهنگ فاطمی است، یک عده هم امروز از آن سوی دنیا آمده‌اند و تمام عالم را ویرانه کرده و قتل‌عام می‌کنند و می‌گویند منافع ما اینجاست، وظیفه شماست که زیبایی فرهنگ ایمانی را در مقابل زشتی فرهنگ شیطانی به مردم نشان بدهید، این‌ها رسالت‌های جدی ما و شماست.

امروز مسئله انتخابات بسیار مهم است

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: این مسائل وجه مشترک و دغدغه‌های مشترک همه ما مسلمانان است، این‌ها را جدی بگیرید، امروز مسئله انتخابات بسیار مهم است، رهبر حکیم انقلاب بسیار روی این مسئله تأکید دارند، عقل هر انسانی هم حکم می‌کند که مردم را تشویق به حضور و مشارکت حداکثری در انتخابات کنیم.

وی خاطرنشان کرد: اظهارات دشمنان ما نیز اهمیت این موضوع را بیان می‌کند، دشمنان ما به هر چیزی متوسل می‌شوند برای اینکه بتوانند کاری کنند مردم کمتر به میدان بیایند.

امام جمعه قزوین تأکید کرد: این حضور جدی، رقابت و مشارکت تیر خلاصی است برای دشمنانی که متزلزل هستند، اوضاع این‌ها به هم ریخته است، در آمریکا مشکلات درونی بسیاری وجود دارد، در چنین شرایطی انتخابات برای ما بسیار مهم است، در انجام رسالت رسانه‌ای خود کوتاهی نکنید، امنیت انتخابات، مشارکت حداکثری، رقابت و سلامت در انتخابات چهار عنصر اصلی است که رهبر حکیم انقلاب روی آن تأکید دارند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تصریح کرد: اتاق‌های فکر شما باید چشم‌انداز رسانه را مشخص کنند و ببینیم رسانه در کجا قرار دارد، ما چقدر باید اصرار روی رسانه مکتوب داشته باشیم و چقدر روی رسانه مجازی سرمایه‌گذاری کنیم؟ مجازی هم فضاهای پیچیده، نو و غافلگیرکننده‌ای دارد که هر روز از راه می‌رسند، برای این‌ها باید فکرهای جدی شود و مدیریت شوند.

وی یادآور شد: باید بنشینیم فکر کنیم که چطور فلان مسئول را به عنوان جوابگو به میدان بیاوریم، می‌توانید عزیزان زیرمجموعه خود را بسیج کنید تا در بحث میز خدمت در نمازهای جمعه حضور پیدا کنند و این موضوع را با حضور رسانه‌ای تکمیل کنید، ما نیز از همه زحمات شما تشکر می‌کنیم، ان‌شاءالله خداوند به کارهای شما برکت بدهد.

در ابتدای این دیدار اعضای هیئت مدیره و بازرسان خانه مطبوعات استان قزوین گزارشی از برنامه‌های خود به منظور حمایت از اعضای خانه مطبوعات ارائه کردند.