امروز :
Skip to main content

رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور با نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه قزوین دیدار کرد.

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در دیدار آقای حمیدرضا خان‌محمدی، رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور اظهار کرد: شما در عرصه حمایت از علم، دانش، مدرسه و رفع معضلات فضاهای آموزشی پیشکسوت هستید و فعالیت جهادی دارید و همچنین مشوق دیگران برای انجام این کارهای ارزشمند و مهم می‌شوید.

وی ادامه داد: ایام رحلت امام خمینی (ره) و قیام 15 خرداد را تسلیت عرض می‌کنم، امام (ره) فرمودند 15 خرداد را برای همیشه عزای عمومی اعلام می‌کنم، در 14 خرداد سال 54 طلبه‌های جوان فیضیه قیام کردند تا به شاه بفهمانند که تصور نکند امام را به نجف تبعید کرده و همه او را فراموش کرده‌اند، طلبه‌ها با این اقدام کار بسیار حساس، بجا و خطرناکی را انجام دادند.

امام جمعه قزوین قزوین عنوان کرد: در روز 17 خرداد هم گارد شاهنشاهی از تهران آمد و حمله خود به مدرسه را آغاز کرد و طلبه‌ها همه ضرب و شتم، دستگیر و تبعید شدند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: اهتمام به مدرسه یک سرمایه‌گذاری است، البته به معنای این نیست که ما در دنیا سرمایه‌گذاری می‌کنیم و سود می‌بریم، خدای متعال در آیه 20 سوره شورا راجع به کار شما صحبت کرده و می‌فرماید «مَنْ كَانَ يُرِيدُ حَرْثَ الْآخِرَةِ نَزِدْ لَهُ فِي حَرْثِهِ وَمَنْ كَانَ يُرِيدُ حَرْثَ الدُّنْيَا نُؤْتِهِ مِنْهَا وَمَا لَهُ فِي الْآخِرَةِ مِنْ نَصِيبٍ»، یعنی (كسى كه كشت آخرت بخواهد براى وى در كشته‏‌اش مى‏‌افزاييم و كسى كه كشت اين دنيا را بخواهد به او از آن مى‏‌دهيم ولی در آخرت او را نصيبى نيست).

وی تأکید کرد: خدای متعال در این آیه می‌فرماید هر کس می‌خواهد برای آخرتش کشت و کار کند ما به کشت و کار او برکت می‌دهیم، اما آن‌هایی که می‌خواهند دنیا را داشته باشند، یک چیزی از دنیا به آن‌ها می‌دهیم، اما این‌ها در آخرت چیزی ندارند.

آیت‌الله عابدینی تصریح کرد: این آیه برای تشویق همه شماست، هم تشویق خیّرینی که با مال خود جهاد می‌کنند و هم کسانی که به‌صورت عملی مدیریت این معنا را بر عهده دارند.

امام جمعه قزوین یادآور شد: خدای متعال در آیات 200 و 201 سوره بقره آدم‌ها را دو دسته کرده و می‌فرماید یک عده هستند که می‌گویند از مال دنیا هر چه هست به ما بده و همه همّ و غمشان این است که دنیا را داشته باشند، یک عده هم هستند که می‌گویند ما حسنه دنیا و آخرت را می‌خواهیم، ما را از عذاب جهنم حفظ کن.

وی اظهار کرد: این دسته دوم هستند که از زندگی‌شان نصیب و بهره می برند، شما هم در این دسته قرار دارید، این تشویق دوم قرآن برای شماست.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین عنوان کرد: وقتی شما به حساب خدا چیزی واریز می‌کنید، یعنی برای مثال مدرسه یا مسجدی بنا می‌کنید، باید بدانید که خدا سریع‌الحساب است، یعنی خیلی زود نتیجه را به حسابتان واریز می‌کند، قطعاً همه شما این تجربه را دارید که وقتی از مالتان بخشش می‌کنید، چیزی از این مال کسر نمی‌شود، خدا خیلی بیشتر به شما برمی‌گرداند.

آیت‌الله عابدینی بیان کرد: ما در مدارس، یک فیزیک مدرسه را داریم و یک محتوای مدارس را داریم، خدای متعال در نخستین آیاتی که نازل شد، با ادبیات مدرسه صحبت کرده است، نخستین آیاتی که بر قلب مبارک پیامبر (ص) نازل شد، آیات سوره علق است.

وی خاطرنشان کرد: خداوند می‌فرماید خدا انسان را روی ساز و کارهای مشخصی خلق کرده است، انسان خالق و صاحب دارد، اولین چیزهایی که باید به دانش‌آموزان یاد داد همین‌هاست، خدای متعال در آیات سوره علق فرمود بخوان به نام پروردگارت که ربّ اکرم است، خداوند در این سوره می‌خواهد بگوید این مدرسه موضوع درس دارد، مدرسه عالم هستی، مدرسه کرامت است.

امام جمعه قزوین تأکید کرد: خدای متعال در سوره علق می‌فرماید من بنی‌آدم را برای کرامت آفریدم و او را در مدرسه‌ای قرار دادم که ربّ اکرم صاحب این مدرسه است، سپس پای معلم به میان می‌آید و خدا اولین معلم است.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تصریح کرد: بنابراین خدا کارش را با مدرسه و تعلیم و تربیت آغاز کرده است، موضوع مدرسه دنیا هم کرامت است، کتاب این مدرسه هم قرآن کریم است، یعنی موضوع کتاب هم با ربّ اکرم و انسان کریم هماهنگ است، محتوای کتاب هم «اِنّ اَکرَمَکُم عِندَالله اَتقاکُم» است.

وی یادآور شد: خدای متعال در آیه ۴۱ سوره حج می‌فرماید «الَّذِينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُور»ُ یعنی (آنان که خدا را یاری می‌کنند آن‌هایی هستند که اگر در روی زمین به آنان اقتدار و تمکین دهیم نماز به پا می‌دارند و زکات می‌دهند و امر به معروف و نهی از منکر می‌کنند و از هیچ کس جز خدا نمی‌ترسند چون می‌دانند که عاقبت کارها به دست خداست).

آیت‌الله عابدینی اظهار کرد: خدای متعال می‌فرماید کسانی که امکانات در اختیارشان قرار می‌دهیم، باید اولین کارشان اقامه نماز باشد، نماز خواندن با اقامه نماز متفاوت است، اقامه نماز به معنای اقامه عدل، انسانیت، اخوت، رأفت، رحمت، برادری و همه خوبی‌ها است، قرآن به ما می‌گوید نماز باید اقامه شود.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: خدای متعال در آیه 45 سوره عنکبوت می‌فرماید «إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَلَذِكْرُ اللَّهِ أَكْبَرُ وَاللَّهُ يَعْلَمُ مَا تَصْنَعُونَ»، یعنی (قیناً نماز از کارهای زشت، و کارهای ناپسند باز می‌دارد؛ و همانا ذکر خدا بزرگ‌تر است، و خدا آنچه را انجام می‌دهید، می‌داند).

وی بیان کرد: قرآن می‌گوید اگر نماز اقامه شود دیگر بدی‌های آزاردهنده وجود نخواهند داشت، اقامه نماز مانند نور و بدی‌ها مانند تاریکی هستند، همین که چراغ روشن می‌شود، دیگر تاریکی دیده نمی‌شود.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: همه بدی‌ها برای آدم‌هایی است که آرامش نداشته و استرس دارند، خدای متعال در آیه 124 سوره طه می‌فرماید «وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَى»، یعنی (و هر كس از ياد من دل بگرداند در حقيقت زندگى تنگ و سختى خواهد داشت و روز رستاخيز او را نابينا محشور مى‌كنيم).

آیت‌الله عابدینی تأکید کرد: برجسته‌ترین ذکر قرآن است، خدای متعال فرمود نماز را اقامه کنید، یکی از نتایجش این است که آدم‌ها اهل ذکر می‌شوند، اگر اهل ذکر نباشند در استرس، یأس، ناامیدی و احساس بدبختی زندگی می‌کنند، اما اگر اهل ذکر باشند قلبشان در آرامش است، خدای متعال هر کس که به طمأنینه رسیده را با لفظ «یا ایتها النفس المطئنه» خطاب می‌کند.

وی تصریح کرد: امام (ره) عمری را در ذکر گذراندند، ایشان در وصیت‌نامه‌شان فرمودند با دلی آرام، قلبی مطمئن، روحی شاد و ضمیری امیدوار به فضل خدا از میان شما می‌روم، شهدای خدمت نیز تربیت‌شده‌های مدرسه کرامت بودند، همه بزرگان ما مانند شهید رجایی، شهید قاسم سلیمانی، رهبر حکیم انقلاب، حاج‌آقا ابوترابی، شهید لشگری و همه بزرگان دیگر در قله کرامت قرار دارند و همه تربیت‌شده مدرسه کرامت هستند، شما نیز برای تربیت این قبیل آدم‌ها زحمت می‌کشید، ان‌شاءالله خدا به فعالیت‌های شما برکت عنایت کند.